АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Підготовка радіостанції до роботи

Читайте также:
  1. C. Написання курсової роботи
  2. V. Організація виконання та захисту курсової роботи
  3. Автоматизация и роботизация
  4. Алгоритм роботи командирiв щодо попередження та подолання конфлiктних ситуацiй
  5. Алгоритми роботи посадових осіб щодо профілактики суїцидальних проявів
  6. Аналіз ефективності роботи основних засобів та довгострокових інвестицій
  7. Аналіз роботи системи
  8. Аналіз та прогнозування обсягу роботи пожежно-рятувальних підрозділів.
  9. Б. Аварійний режим роботи трьохфазної мережі з ізольованою нейтраллю.
  10. Безопасность функционирования автоматизированных и роботизированных производств.
  11. Ваговий бал – 6 . Максимальна кількість балів за якість виконання текстової частини курсової роботи дорівнює 6 балів.
  12. ВАРІАНТИ КОНТРОЛЬНИХ РОБОТИ З ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО ПРАВА ДЛЯ ГРУП ЗМГГТ-11, ЗМГРБ-11

Органи управління радіостанції, які розташовані на прийомопередавачі, повинні бути у вихідному положенні:

мікротумблер ВКЛ. – у вимкненому положенні;

перемикач режимів – в положенні Тлф.;

перемикач десятків МГц – в положенні 3;

перемикачі одиниць МГц, сотень кГц, десятків кГц та одиниць кГц – в положенні 0;

в радіостанції Р-159 з УНЧ мікротумблер ВКЛ. на УНЧ – у вимкненому положенні.

Перед увімкненням радіостанції підключіть мікротелефонну гарнітуру або мікротелефонну трубку, візьміть штирьову антену за основу, зсуньте її ланки по тросу вверх і розгорніть її, для чого візьміть антену за важіль обома руками і великими пальцями рук різко натисніть на важелі з зовнішньої сторони, на зломі. Розгорнуту антену вставте основою в антенне гніздо і поверніть її проти ходу годинникової стрілки до упору, затягніть фіксатором. При взведенні і спуску антени не застосовуйте надмірних зусиль, щоб уникнути поломки важелів.

Вийміть противагу та розверніть його. Зачепіть кінцівку противаги під зажим ┴ на передній панелі та затягніть гайку клеми.

Перед увімкненням радіостанції Р-159 з УНЧ вийміть з сумки радиста: кабель з’єднання прийомопередавача з підсилювачем низької частоти і вставте роз’єм кабелю в колодку мікротелефонної гарнітури на прийомопередавачі, а другий роз’єм – в колодку РСт на УНЧ; кабель з’єднання антени з виходом прийомопередавача і з’єднайте антену з прийомопередавачем; мікротелефонну гарнітуру і вставте її роз’єм в колодку МТГ на УНЧ; штирьову антену вставте в антенне гніздо на кабіні автомобіля.

Підключіть шланг живлення до роз’єму “ПИТАНИЕ” на підсилювачі низької частоти.

При непрацюючому двигуні автомобіля тумблер “ФИЛЬТР” повинен бути в положенні “ВЫКЛ”. При працюючому двигуні автомобіля користуватися режимом Тлф ПШ не рекомендується.

Увімкніть мікротумблер “ВКЛ.” на панелі радіостанції і для радіостанції з УНЧ – мікротумблер “ВКЛ.” на панелі УНЧ. При справній радіостанції в головних телефонах гарнітури з’являється характерний шум приймача.

Натисніть кнопку НАПР. та перевірте по індикаторному мікроамперметру напругу акумуляторних батарей. Стрілка мікроамперметру при справних акумуляторах повинна знаходитись в межах затемненого сектору. Якщо стрілка знаходиться зліва від нього, то АКБ потребують заміни на заряджання.

Установіть потрібну частоту перемикачами МГц та кГц при роботі радіостанції в режимі прийому.

Натисніть кнопку НАСТР. та спостерігайте за настройкою прийомопередавача на антену по індикаторному мікроамперметру.

Радіостанція буде настроєна тоді, коли стрілка установиться на максимум показання, після чого потримайте кнопку 1-2с. та відпустіть її. Перевірте працездатність радіостанції на передачу натисканням тангенти мікротелефонної гарнітури, кнопки ВЫЗОВ по відхиленню стрілки індикаторного приладу та наявності самопрослуховування сигналу виклику.

При зміні умов розташування радіостанції перевірте настройку прийомопередавача на антену.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)