АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір типу антени

Читайте также:
  1. Алгоритм вибіркового методу
  2. Безмежність потреб і обмеженість ресурсів. Закон обмеженості ресурсів. Альтернативні вибір та вартість. Крива виробничих можливостей.
  3. Вибір варіанту машин і устаткування
  4. ВИБІР ВИДУ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ
  5. Вибір електродвигуна та редуктора
  6. Вибір і обгрунтування конструкції свердловини ударно-канатного буріння
  7. ВИБІР І ОБҐРУНТУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ
  8. Вибір і опис будівельних конструкцій, будівель і споруджень.
  9. Вибір і розрахунок кількості технологічного обладнання
  10. Вибір методів навчання
  11. Вибір методу (методики) проведення дослідження
  12. Вибір монополістом ціни й обсягу виробництва

В залежності від характеру роботи на радіостанції можуть використовуватися слідуючи типи антен:

штиреві довжиною 1,5м (антена „Кулікова”) із 3-проводовою противагою довжиною 1,3м;

комбінована довжиною 2,7м (штирьова антена плюс шість секцій по 0,2м) із 3-проводовою противагою довжиною 2,15м;

променева довжиною 40м;

бортова (штирьова антена довжиною 1,5м, встановлена на кронштейні для кріплення);

виносна антена (штирьова антена довжиною 1,5м із додатковими секціями, встановленими на кронштейні для кріплення, та кабель РК-75-4-16 довжиною 10м).

Вибір типу антени повинен проводитись, виходячи із наступних міркувань:

необхідної дальності;

характеру роботи, тобто чи потрібно працювати на ходу або на місці, в радіомережі або радіонапрямку;

місцевих умов розташування та умовах обстановки.

Променева антена має різко виражену направленість дії.

При роботі у радіомережі направленість дії антени є небажаним, так як кореспонденти, з якими повинен бути забезпечений радіозв’язок, як правило, розташовані в різних напрямках. У зв’язку з цим променеву антену можна використовувати при роботі у радіомережі із необхідною обережністю.

При роботі із сховищ, підвальних поверхів будинків для забезпечення радіозв’язку на граничних відстанях використовують променеву антену.

Ведення радіозв’язку із схованок можливо також шляхом винесення штирьової антени із цих схованок та встановлення її за допомогою кронштейна на місцеві предмети, при цьому із радіостанцією вона з’єднується кабелем РК-75-4-16 довжиною 10м.

Дерев’яні будинки із солом’яної або черепичної стелі незначно впливають на дальність радіозв’язку. При роботі на штирьову антену у середині будинку радіостанцію слід розташовувати на верхніх поверхах (але не під самій залізній стелі) в близькості від пройомів (вікон, дверей), звернених у сторону кореспондента.

 

3.5 Настроювання радіостанцій Р-107М, Р-159 на задані частоти і порядок роботи на них

 

Радіостанція Р-107М

 

Для підготовки радіостанції до роботи необхідно вибрати місце розгортання згідно розділу 2 інструкції по експлуатації.

Органи управління повинні бути у вихідному положенні:

тумблер ПОТУЖНІСТЬ в положення ОТКЛ.;

перемикач роду робіт в положення РАДІО;

стопор УСТ. КГЦ в зафіксованому положенні.

Перед включенням радіостанції дістаньте із сумки мікротелефонну гарнітуру (трубку) та вставте роз’єм мікротелефонної гарнітури в фішку, візьміть антену за основу, з’єднайте її ланки по тросу вверх та зсуньте, для чого візьміть антену за ричаги обома руками та великими пальцями рук різко натисніть на ричаги замку з зовнішньої сторони, на зломі.

Підготовлену до роботи антену вставте основою у антенне гніздо і поверніть її проти годинної стрілки до упору, затягніть фіксатором.

Не допускайте різких згинів розгорнутої антени. Висуньте противагу та розгорніть її. Зачепіть наконечник противаги під фіксатор передньої панелі „корпус” та затягніть гайку клеми.

Увімкніть тумблер „мощность” в положення „мощность малая”, при справній радіостанції в головних телефонах гарнітури з’являється характерний шум приймача.

Натисніть кнопку 7,2В та перевірте по індикаторному приладу напругу акумуляторних батарей. Стрілка приладу при справних акумуляторних батареях знаходиться в межах зафарбованого сектора.

Натисніть кнопку КГЦ, перевірте встановлену частоту по шкалі МГЦ і табло КГЦ.

Натисніть кнопку “настр. антенны” та спостерігайте за настройкою передавача по індикаторному приладу.

Радіостанція буде настроєна тоді, коли стрілка індикаторного приладу встановиться на максимум показників, після чого потримайте кнопку натиснутою 1-2 секунди й відпустіть її. Перевірте роботу радіостанції на передачу натисканням тангенти мікротелефонної гарнітури по відхилення стрілки індикаторного приладу. При зміні умов розташування радіостанції перевірте настройку антени.

При здійсненні дестабілізуючих факторів та при роботі радіостанції на еквівалент антени допускається проводити настройку САГ у режимі слідкування наступним чином:

- натисніть кнопку „настр. антенны”;

- обертайте ручку „уст. МГц” до максимального відхилення стрілки індикаторного приладу;

- встановите ручкою „уст. МГц” необхідну частоту при постійних показниках індикаторного приладу.

-


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)