АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Класифікація та конструктивні рішення фундаментів; глибина закладання, гідроізоляція фундаментів

Читайте также:
  1. А. Рішення на застосування одного з перших трьох режимів радіаційного захисту
  2. Аксіома про потенційну небезпеку. Класифікація небезпек
  3. Б. Рішення на застосування четвертого або п'ятого режимів радіаційного захисту
  4. Види податків і податкових платежів та їх класифікація
  5. Визначення групи кредитних операцій за станом обслуговування позичальником боргу за ними. Класифікація кредитного портфеля
  6. Випадкові події. Класифікація подій
  7. Вирішення алгебричних рівнянь графічним методом за допомогою Simulink
  8. Вирішення диференційних рівнянь символічній формі
  9. Вирішення систем алгебричних рівнянь у символічній формі
  10. Вирішення систем диференційних рівнянь у символічній формі
  11. ВКАЗІВКИ ДО ВИРІШЕННЯ ЗАДАЧІ.
  12. ГІГІЄНІЧНА КЛАСИФІКАЦІЯ ПРАЦІ

Розрахунок конструкції фундаменту будівель і споруд розробляється по міцності й по величині розкриття тріщин. Фундаменти мілкого закладення за звичай влаштовуються монолітними - з кам'яних матеріалів, бутобетону, бетону й залізобетону. Стрічкові, окремі (під колони), суцільні й масивні фундаменти, як правило, виконуються із залізобетону. Матеріали для фундаментів повинні володіти необхідною водо- і морозостійкістю. У сучасному будівництві досить ефективні збірні стрічкові фундаменти під стіни будинків, виконувані з типових залізобетонних блоків-подушок і бетонних станових блоків або панелей. Збірні фундаменти під окремі колони й стовпи влаштовують із блоків стаконного типу.Фундаменти будівель з підвалами при високому рівні ґрунтових вод повинні мати гідроізоляцію, що виключає можливість затоплення підвалів. Для захисту фундаменту будівель і споруд від дії агресивних ґрунтових вод застосовують щільний бетон зі спеціальними добавками, а також обмазувальну, обклеювальну й ін. види гідроізоляції.

Конструкції:

1. Стрічкові

2. Стовпові

3. Просторові(об*ємні)

4. Пальові(забивні дерев*яні, з/б, буронабивні)

5. плитні

Глибина залягання:

Нф= hгр.вод+100мм.

Нф= hпромерз+100мм.

Нф= hпідвалу+500мм.

Гідроізоляцію фундаменту можна провести такими способами:

1. Настилають насухо по чистій і сухій поверхні 2 шари руберойду з захватом не менш 150 мм.

2. Верх фундаменту покривають бітумною мастикою й наклеюють на неї перший шар руберойду, що знову покривають мастикою, і наклеюють другий шар.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)