АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Сутність послуг і вимоги до них

Читайте также:
  1. Cтиль керівництва: сутність, вимоги у його сучасних умовах
  2. I. Сутність і види соціальних змін.
  3. III. Соціальна політика, її сутність і функції.
  4. Аналітичні реакції та вимоги до них
  5. Банківська послуга «Іпотечне житлове кредитування»
  6. В чому полягає соціальна сутність браку – 15 б.
  7. Визначаючи сутність девіантної поведінки, необхідно зазначити, що вона поділяється на два типи.
  8. Вимоги до бланків документів
  9. Вимоги до бланків документів. Оформлювання сторінки
  10. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ І РЕМОНТІ
  11. ВИМОГИ ДО ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ ПРИ МОНТАЖІ І ПУСКОНАЛАГОДЖУВАЛЬНИХ РОБОТАХ
  12. Вимоги до виконання практичного завдання в текстовому редакторі Microsoft Word

Послугаце товар, який реально виявляється уформі діяльності, роботи, тобто не в матеріально-речовій формі. Як і будь-який товар, послуга має вартість, і на неї розповсюджуються товарно-грошові відносини. Водночас послуга суттєво відрізняється від матеріального товару своїми особливостями:

Невідчутність означає, що до отримання конкретної послуги її не можна побачити, скуштувати, понюхати, почути.

Невіддільність послуги слід розуміти так: створення (надання) і споживання послуг органічно поєднані й відокремити їх неможливо.

 

Рис. 1.3.1. Класифікація товарів широкого вжитку

Рис. 1.3.2. Класифікація продукції виробничого призначення

Непостійність стосується, переважно, якості послуги, яка змінюється залежно від того, яка фірма чи особа, якому контрагенту, клієнту та в якій Формі надає цю послугу.

Недовговічність виявляється в тому, що послуга — "товар, що швидко псується. Тому вона вимагає періодичного оновлення. Крім того, послугу Не можна зберігати для подальшого використання.

Рис. 1.3.3. Блокова систематизація послуг

Ця специфіка надає послугам унікальності щодо переліку, змісту, якості, а також форми і способу їх надання. Надзвичайно широкий діапазон видів послуг, який утворився на сучасному ринку, можна поділити на чотири блоки. Кожний блок об'єднує близькі за видом і характером послуги. Крім того, багато видів послуг вимагає особливого поділу, оскільки вони не вписуються у зазначені блоки (рис. 1.3.3).

Перший блок охоплює побутові послуги. До них належать ті види робіт і діяльності в нематеріальній формі, які пов'язані з задоволенням особистих або сімейних потреб. У цьому блоці переважають ремонтні роботи: одягу, взуття, меблів, радіо-, телеапаратури, побутових машин і приладів, транспортних засобів. Крім того, до цього блоку можна віднести банно-пральні, перукарські й фотопослуги. Вимоги до побутових послуг регламентуються стандартами, спеціальними правилами, а також договором.

Другий блоксоціально-культурні послуги. Вони спрямовані на задоволення потреб, пов'язаних із соціальним становищем людини, його соціальною діяльністю, а також забезпеченням соціальних прав і гарантій. Перелік соціально-культурних потреб надзвичайно великий і складається з таких груп послуг:

· виховання та освіта;

· охорона здоров’я, оздоровлення, рекреація;

· фізична культура і спорт;

· ритуальні послуги;

· культура, відпочинок, розваги, туризм.

Всі ці послуги є культурно-духовними, тому оцінити їх зміст, якість важко; це можна зробити на сонові певних критеріїв. Деякі послуги (освіта, відпочинок) регламентовані стандартами. Значна частина їх експортується.

Третій блок пов’язаний із забезпеченням умов життя (ЖКГ в Україні це 45-50% від суми всіх платних послуг).

Четвертий блок об’єднує послуги інженерно-технічного характеру, до яких можна віднести транспортні, будівельні, ремонтні, комунікаційні, інжинірингові(проектування, будівництво, технічне оснащення об’єктів).

Особливі послуги:

Правові послуги (нотаріальні, адвокатські, арбітражні…) мають соціальний характер, але вони спрямовані на захист не тільки фізичних, а і юридичних осіб.

Консалтингові послуги – у вигляді усних або письмових консультацій з питань економічного, фінансового, зовнішньоекономічного, маркетингового характеру.

Торговельно-посередницькі послуги характеризуються змістовністю та різноманітністю. Поділяються на: агентські, консигнаційні, біржові, аукціонні, брокерські, дистриб’юторські, франчайзингові тощо. Також поділяються на: організаційні, комерційні, фінансові, спеціальні. Використовуються на міжнародному ринку.

Банківсько-фінансові послуги характерні для фондового ринку і пов’язані з купівлею-продажем валюти, акцій, облігацій, інших цінних паперів.

Інформаційні послуги отримали в останні роки швидкий і широкомасштабний розвиток. Вони виявляються у вигляді надання відомостей, даних, показників, обробки інформації, передачі інформації, забезпечен­ня електронного бізнесу тощо. Комп'ютерні технології, мережа Інтернет сприяють експансії інформаційних послуг і вільному їх руху, що суттєво відрізняє їх від усіх інших видів послуг.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)