АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Повторне використання коду

Читайте также:
  1. S-M-N-теорема, приклади її використання
  2. Аналіз використання виробничої потужності підприємства
  3. Аналіз використання матеріальних ресурсів
  4. Аналіз використання обладнання і виробничої потужності підприємства
  5. Аналіз використання технологічного обладнання
  6. Аналіз ефективності використання основних фондів
  7. Аналіз інтенсивності й ефективності використання основних засобів
  8. Аналіз показників використання основних засобів підприємства
  9. Аналітичний огляд використання вторинної сировини і відходів
  10. Баланс часу зміни та коефіцієнт використання часу зміни
  11. Будова, призначення та правила використання порошкових вогнегасників.
  12. Вартісні показники ефективності використання

Розроблений клас може бути використаний в інших програмах. Ця властивість називається можливістю повторного використання коду. Аналогічною властивістю в процедурному програмуванні володіють бібліотеки функцій, які можна включати в різні програмні пакети.

 
В ООП концепція успадкування відкриває нові можливості повторного використання коду. Програміст може взяти існуючий клас, і, нічого не міняючи, додати до нього власні елементи. Всі похідні класи успадкують ці зміни, і в той же час кожен з похідних класів можна модифікувати окремо. Припустімо, що програміст розробив клас, що представляє поле введення. Інший програміст хоче додати до цього класу можливість введення тільки цифр або тільки букв, залежно від вибору користувача. В цьому випадку потрібно створити новий клас, що успадковує всі властивості вихідного, і додати до нього необхідний код. Легкість повторного використання коду вже написаних програм є важливою перевагою ООП.
 
     

1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)