АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Неконтрольований доступ до даних

Читайте также:
  1. Access.conf : файл доступа к серверу
  2. А) Ревізія розрахунків за відшкодуванням завданих збитків
  3. Автоматизовані банки даних (АБД), їх особливості та структура.
  4. Адресна доступність
  5. Бази даних, їх призначення та основні елементи.
  6. БИОЛОГИЧЕСКАЯ ДОСТУПНОСТЬ ЛЕКАРСТВЕННЫХ СРЕДСТВ
  7. Блок збереження даних у робочій області То Workspace
  8. В соединении с расположением на высокой горе с крутыми склонами это была труднодоступная крепость.
  9. В цьому випадку буде запропоновано вказати список таблиць і їх полів, і на підставі цих даних буде створений запит.
  10. Влияние вспомогательных веществ и вида грануляции на биодоступность лекарственных веществ из таблеток
  11. Вопрос 4. Транспортная доступность и обеспеченность.
  12. Графічне представлення даних

В процедурній програмі існує два типи даних. Локальні дані містяться всередині функції (процедури) і призначені для використання винятково цією функцією. Наприклад, в програмі складського обліку функція, що здійснює виведення запису на екран, може використовувати локальні дані для збереження інформації про цей запис. Локальні дані функції недоступні нікому, крім самої функції, і не можуть бути зміненими іншими функціями.

Якщо ж існує необхідність сумісного використання одних і тих же даних іншими функціями, то дані повинні бути оголошені як глобальні. Це, як правило, стосується найважливіших даних програми. Прикладом може бути вже згадана облікова книга. Будь-яка функція має доступ до глобальних даних. Схема, що ілюструє концепцію локальних і глобальних даних, приведена на рисунку 1.

Рис.1. Глобальні і локальні дані

Великі програми звичайно містять значне число функцій і глобальних змінних. Проблема процедурного підходу полягає в тому, що число можливих зв’язків між глобальними змінними і функціями може бути дуже великим. Через це ускладнюється структура програми і в неї складно вносити зміни. Зміна структури глобальних даних може вимагати переписування всіх функцій, що працювали з цими даними. Така проблема виникне, наприклад, якщо розробник вирішить збільшити довжину коду товару. При таких змінах нелегко швидко визначити, які функції необхідно скорегувати, виправлені функції можуть некоректно працювати з іншими глобальними даними. Отже, будь-яка зміна тягне за собою цілу низку наслідків.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)