АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правове виховання учнів

Читайте также:
  1. В чем проявляется научная значимость сравнительного правоведения?
  2. Виховання дітей у східних слов’ян
  3. Виховання й шкільна освіта в державах Стародавньої Греції. Освіта епохи еллінізму
  4. Виховання та навчальна практика у країнах Стародавнього Сходу
  5. Виховання у військовослужбовців бережливого ставлення до військової техніки й озброєння
  6. Виховання, школа і педагогічна думка у Стародавньому Римі. Педагогічні ідеї М.Ф.Квінтіліана
  7. Виховна робота з педагогічно занедбаними дітьми. Принципи, шляхи і етапи перевиховання важковиховуваних дітей.
  8. Возникновение сравнительного правоведения
  9. Глава 26 ПРАВОВЕ ВИХОВАННЯ. ПРАВОВИЙ ВСЕОБУЧ
  10. Глава 27 ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ І ЙОГО МЕХАНІЗМ. ЮРИДИЧНА ТЕХНІКА
  11. Громадянське виховання – це виховна діяльність школи, сім’ї і громадськості спрямована на формування громадянської культури вихованців.
  12. Екологічне виховання учнів.

Кожна людина повинна знати особливості норм і правил поведінки у своїй державі, свої права і обов’язки як громадянина, основні положення про працю, одруження і сім’ю, громадянського і карного кодексів, законодавство про освіту, охорону здоров’я.

Правове виховання - це цілеспрямований процес взаємодії вихователів і вихованців, спрямований на формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки школярів.

Мета правового виховання - формування у вихованців високої правової культури, яка передбачає глибокі правові знання і прагнення поглиблювати їх, свідоме ставлення до прав та обов’язків громадянина України, повагу до законів і правил людського співжиття, готовність дотримуватися і сумлінно виконувати їх.

Зміст правового виховання визначається особливостями права як регулятивного явища, що охоплює господарські, адміністративні, сімейно-шлюбні, природоохоронні та інші суспільні відносини. Провідне місце у змісті правового виховання займає Конституція України, декларація про права людини, Декларації прав дитини та Конвенції про права дитини ООН.

Критеріями ефективності правового виховання є

- глибина та міцність знань прав і обов’язків громадян України;

- прагнення до засвоєння правових знань;

- знання головних положень загальної дикларації про права людини, дикларації про права дитини;

- усвідомлення громадянської відповідальності за здійснені вчинки і правопорушення;

- повага до національної та державної символіки;

- знання та дотримання конституції та законодавства України;

- негативне ставлення до проявів беззаконня і правопорушень.

Правове виховання має свої завдання:

1. Озброєння учнів знаннями законів, підвищення їх юридичної обізнаності, систематичне інформування їх про актуальні питання права та подолання у правовій свідомості хибних уявлень, що сформувалися під впливом негативних явищ, життя.

2. Формування почуття поваги до Конституції, законів України, державних символів (Герба, Прапора, Гімну), що передбачає виховання почуттів обов’язку, відповідальності, дисциплінованості.

3. Формування переконаності у необхідності виконання законів.

4. Формування в учнів нетерпимого ставлення до правопорушень і злочинності, прагнення взяти посильну участь у бородьбі з цими негативними явищами.

5. Формувати навички і звички правової поведінки, відповідно до правових норм та потреби захищати інтереси і права своєї особистості, державні, суспільні.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)