АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновок. Управління персоналом є важливою структурною одиницею в системі загального менеджменту підприємства

Читайте также:
  1. IX. ВИСНОВОК
  2. ВИСНОВОК
  3. ВИСНОВОК
  4. Висновок
  5. Висновок
  6. Висновок
  7. Висновок
  8. Висновок
  9. Висновок
  10. Висновок
  11. Висновок

Управління персоналом є важливою структурною одиницею в системі загального менеджменту підприємства. І власне від якості управління персоналом буде залежати успішність підприємства на ринку. Оцінка персоналу, як головний показник ефективного управління і ключовий момент сертифікації кадрів, представляє собою процес визначення ефективності виконання працівниками організації своїх посадових обов’язків та реалізації організаційних цілей. До того ж, вона є одним з найважливіших засобів оцінки ефективності витрат на персонал.

Було порівняно різні методи оцінки персоналу. Найпростішим у реалізації є матричний метод, який не потребує жодних матеріальних затрат, окрім робочого часу керівника підрозділу, що оцінюється. Найкращим та найдосконалішим було визначено метод оціночного центру, що дає комплексну оцінку співробітника, але складний і тривалий у реалізації. Найважливішою сферою діяльності будь-якого підприємства залишається працезабезпеченість, тобто залучення робочої сили, необхідної підготовки, створення умов для ефективного розвитку та використання потенціалу персоналу. При цьому виникає необхідність у постійному управлінському впливі на структуру робочих місць, чисельність і склад працівників, рівень їх професійної підготовки. У нашій країні найбільш поширені такі джерела формування трудового колективу підприємств: відбір з числа людей, які шукають роботу; резиденти за оголошеннями в газетах, по телевізору та інших засобах масової інформації; випускники середніх шкіл; технікумів; професійно-технічних училищ, вищих навчальних закладів; служби працевлаштування, приватні агентства з найму; відбір кандидатів з пред’явлених резюме та інші.

Так, ефективність формування трудового колективу та в цілому процес управління персоналом впливають на ефективність виробництва, про це свідчить той факт, що виробництво, соціальний розвиток та виховання людей являють собою єдиний процес, тому, врахування соціальних особливостей об'єкта управління і вплив на них, та використовування якісного джерела формування колективу сприяють підвищенню результатів роботи конкретного підприємства. В управлінні персоналом визначають сукупну трудову дієздатність його колективу, ресурсні можливості в області праці облікового складу підприємства виходячи з їхнього віку, фізичних можливостей, наявних знань і професійно-кваліфікаційних навичок. Тому основними напрямками дослідження персоналу організації є: аналіз якості складу кадрів, оцінка рівня управління кадрами, оцінка стану плинності кадрів.

Для підтримання кадрової роботи на належному рівні потрібно: вдосконалити відділ кадрів та спрямувати його діяльність насамперед на оцінку ефективності роботи працівника на кожному робочому місці; розробити програму з забезпечення підприємства новими кадрами або програму з підвищення кваліфікації працівників в залежності від отриманих результатів; створити дієвий механізм кадрового росту працівників; дослідити обсяги наданих послуг за відповідними напрямками діяльності з метою визначення тих, що мають найбільший попит і розробити програму подальшої активізації саме цих напрямків діяльності; дослідити можливість збільшення асортименту послуг; удосконалити структуру та раціональний розподіл функцій управління; запровадити раціональний розподіл та організацію праці робітників.

Основними принципами побудови ефективної системи стимулювання персоналу підприємства повинні стати:

1. Чітке визначення умов та показників, за якими встановлюється розмір премії.

2. Наслідком невиконання основних показників та умов преміювання повинна стати невиплата премії. За невиконання додаткових умов і показників керівники підприємства повинні зменшувати премії до 50% нарахованої суми.

3. Показники та умови преміювання повинні відповідати завданням діяльності підприємства і реально залежати від трудових зусиль колективу.


 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)