АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Висновок. Сучасна людина значно відійшов від природи, яка ніколи не звільняла нас від необхідності рухатися

Читайте также:
  1. IX. ВИСНОВОК
  2. ВИСНОВОК
  3. ВИСНОВОК
  4. Висновок
  5. Висновок
  6. Висновок
  7. Висновок
  8. Висновок
  9. Висновок
  10. Висновок
  11. Висновок

Сучасна людина значно відійшов від природи, яка ніколи не звільняла нас від необхідності рухатися. Вся рухова активність, людини, яка не займається ніякими видами спорту, зводиться до лежання, стояння, поїздкам у транспорті, сидіння на роботі і біля телевізора. У кращому випадку ввечері "прогулянка" по магазинах. Такий режим веде до нестачі кисню в тканинах, погіршуючи діяльність організму.

Відсутність рухової активності і великі нервові перевантаження, стреси - основні причини практично всіх захворювань.

Людина, яка починає рухатися, танцювати ставати більш життєздатним, енергійним, здоровим. У нього поліпшується обмін речовин, робота серцево-судинної і дихальної систем, підвищується імунітет до різних захворювань. Більше того, заняття нормалізують вагу, покращують фігуру, поставу, самопочуття, знімають стомлення. Це не дивно. Адже рух - це накопичення енергії, а не трата її. Енергія - накопичується!

Існує ряд різних методик застосування танцетерапію. Це, наприклад, евритмія, мистецтво руху з музикою і мовою, розвинена в школах Рудолфа Штейнера для дітей з метою навчання ритму, і П'ять Танців у вільному стилі Габріелли Рота. Обидві ці форми терапії розроблені спеціально, щоб заохотити самовираження і творчий потенціал.Танец - це не тільки засіб для вираження почуттів, але також і засіб досягнення більш високого рівня свідомості. І виконання, і спостереження за рухами танцю веде до певної релаксації і трансформації свідомості.

Танцетерапію прагне дати можливість кожному пацієнту реалізувати свої відчуття в безпосередньому потоці самовираження, що представляє собою швидше природні, мимовільні і необмежені руху, ніж виконання формальних танцювальних рухів. Танцетерапевти підтримують і мотивують лікування своїх пацієнтів тим, що вчать використовувати цю форму мистецтва зцілення, щоб підключитися до сфери несвідомого. І багато хто з практикуючих цю методику лікарів вважають, що суть цілющого ефекту заснована на підсвідомому стимулювання в танці каналів енергії, що дозволяє життєву силу рухатися більш вільно.

Саме широке коло різноманітних життєвих ситуацій тісно пов'язаний з цією терапією. При цьому музика зовсім не є обов'язковим компонентом. Іноді в танці підкреслені творчі аспекти, іноді терапевтичні. Дана методика може бути корисна для людей, які не в змозі іншим способом виразити хвилюючі їхні почуття, і майже завжди ефективна при лікуванні більшості психологічних проблем, як помірних, так і серйозних. Теоретично за будь-якої фізичної хвороби, пов'язаної з рухливістю, типу хвороби Паркінсона, рух ци може виявитися корисним. Фізичні симптоми, пов'язані з різного роду стресами, також можуть бути зняті танцетерапію.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)