АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація емпіричного дослідження

Читайте также:
  1. I. Організація класу до уроку.
  2. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ТА КЕРІВНИЦТВО НАВЧАЛЬНОЮ ТА ВИРОБНИЧОЮ ПРАКТИКОЮ
  3. БІОХІМІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ КРОВІ
  4. Визначення завдань дослідження.
  5. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування
  6. Виникнення та сутність синергетичного методу дослідження політичного процесу.
  7. Відмінності результатів дослідження порівнюваних груп є випадковими і несуттєвими. Що це означає?
  8. Г л а в а VI ДОСЛІДЖЕННЯ ОРГАНІВ ТРАВЛЕННЯ
  9. Глава 15. Організація робіт з реагування на надзвичайні ситуації
  10. Глава 47. Організація митного контролю
  11. Глава 74. Структура та організація діяльності органів доходів і зборів
  12. Глава 74. Структура та організація діяльності органів доходів і зборів

Мета дослідженя: в нашому дослідженні ми поставили на меті вивчити ефективность використання методу танцювально-рухової терапії в процесі психологічної підготовки вагітних жінок до материнства.

Гіпотеза: данимдослідженням ни спобували довести гіпотезу, що в процесі використання методу танцювально-рухової терапії в психологічній підготовці вагітних жінок до материнства створюються умови для покращення емоційного стану особистості;сеанс танцювально-рухової терапії може розглядатися як фактор здатний коригувати емоційний стан особистості.

В контексті поставленої мети й з метою підтвердження гіпотези, реалізуються наступні теоретичні й емпіричні завданя:

Загальна характеристика досліджуваних:

Дослідження було проведене в період з 11 вересня по 21 листопада 2010року на базі сімейного психолого-консультаційного центру «Сім слоненят», міста Полтави.

У відповідності до основної мети дослідження і для вирішеня поставлених задач мною було опитано тридцять п’ять вагітних жінок, віком від вісімнадцяти до тридцяти читирьох років.

Використані методики: з метою підтвердження припущеної нами гіпотези та виходячи з мети дослідження ми обрали наступні методики для його проведеня.

1. Опитувальник САН (оперативна оцінка самопочуття, активності, настрою). Опитувальник складається з 30 пар протилежних характеристик, за якими досліджуваного просять оцінити свій стан. Кожна пара представляє собою шкалу, на якій відмічається ступінь актуалізації тої чи іншої характеристики свого емоційного стану. Отриманні бали групують у відповідності з ключем в три категорії і підраховується кількість балів по кожній з них. Слід зазначити, що при аналізі функціонального стану важливі не тільки значення окремих показників, але й їх співвідношення.

2. Методика «Самооцінка емоційних станів» А.Є. Уессмана, Д.С. Рікса. Дана методика призначена для самооцінки емоційних станів, в ній запропоновано чотири наступних шкали:

1) «спокій-тривожність»

2) «енергійність-втомленість»

3) «піднесеність-пригніченість»

4) «впевненість в собі-беспомічність»

В кожній шкалі міститься по десять тверджень від негативного емоційного стану до позитивного емоційного стану. Досліджуваному пропонується обрати з набору суджень те, котре відповідає його емоційному станові на момент опитування. Інтерпритація проводиться за сумою всіх чотирьох шкал: чим вищий отриманий бал, тим вище досліджуваний оцінює свій емоційний стан, і навпаки, низький бал свідчить про низьку оцінку емоційного стану досліджуваним.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)