АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Біологія успіху: будуємо кар'єру за біоритмами

 

Можна сперечатися, чи створена людина для роботи. Але коли ви уже працюєте, варто грамотно використовувати можливості і звички свого організму. Безглуздо примушувати себе творити, коли тіло бажає механічної роботи, або вести переговори, якщо і ви, і ті, що оточують вас, замкнуті і недружні. Така зневага до біологічного годинника обертається перевитратою енергії.

Уявляючи собі загальні принципи біоактивності, ви отримуєте зразковий план дій навіть в ситуаціях, коли навколо панує хаос, і цунамі авралу ось-ось накриє вас з головою. Більш того, спираючись на власні біоритми, ви можете запобігти багатьом прикрим моментам. Вираз «всьому свій час» стане для вас не фразою, а керівництвом до дії – успішної дії!

І ще. Щоб не дати своєму життю перетворитися на сіру рутину, дуже важливо привнести у нього ігровий момент. Наприклад, прикрасити робочий день коротенькими приємними ритуалами. Їхнє значення складно переоцінити. По-перше, вони створюють необхідні перерви для підтримки працездатності. По-друге, закладають позитивні рефлекси і забезпечують «швидку допомогу» для емоцій, навіть в «не ваш день». По-третє, організм, отримуючи заохочення і міні-відпочинок, віддячить вам виробленням ендорфінів і інших гормонів задоволення, а значить, підвищаться працездатність і креативність.

9:00-11:00 – час засвоєння інформації і планування. Температура тіла вища, ніж в будь-який інший час доби, вміст глюкози в крові максимальний, а значить, кора головного мозку найбільш чутлива і активна.

Чим зайнятися. Закінчити все те, що залишилося із вчорашнього, не гірша ідея. Саме зараз ви у змозі бачити вчорашню проблему по-новому. Відома приказка «ранок вечора мудріший» насправді підтверджується висновками психобіологів. Якщо ж ви упустите час, незавершена справа так і повисне, створюючи відчуття запізнення і нервозності і, швидше за все, так і перекочує в завтрашній день.

«Хвостів» немає? Присвятіть ранок плануванню, розробці стратегій на сьогоднішній день або триваліший період. Зараз ви можете адекватно оцінити, скільки часу і сил вимагатиме та або інша справа: рівень самоконтролю досягає піку через дві-три години після пробудження.

Особливий ритуал. Чашка гарячої кави і, обов'язково, що-небудь солодке. Воно зробить вас стійкою і доброзичливою особою серед колег, що бурчать спросоння. А якщо ви привернете їх до уранішнього дійства, дуже швидко у них виробиться «умовний рефлекс», і ваша поява завжди буде для них маленьким святом. Це дуже полегшить життя.

Утримайтеся від важливих зустрічей і переговорів. Час для них настане дуже швидко. А зараз в крові максимально високий рівень гормону стресу, кортизолу, і будь-яке необдумане слово або не та інтонація здатні зіпсувати настрій і потрібні відносини. І не витрачайте час на e-mail-и і телефонні розмови. Вони доречнішими будуть увечорі, а зараз ви тільки витратите робочий заряд даремно.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)