АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Харчування. Складаючи свою дієту, пам'ятаєте про те, що «совині» шлунки прокидаються тільки через дві години після підйому

Читайте также:
  1. Будинки і споруди. Підприємства харчування
  2. Зведення накопичувальних відомостей про витрачання продуктів харчування
  3. Зведення накопичувальних відомостей про надходження продуктів харчування
  4. Кількість ліжок помножити на норму витрат на харчування на одного хворого в день.
  5. Критерії оцінки адекватності харчування дітей
  6. Повноваження в галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв’язку
  7. Розділ 23 ХАРЧУВАННЯ ШКОЛЯРІВ І УЧНІВ ПТУ
  8. Харчування
  9. Харчування, вітаміни.

Складаючи свою дієту, пам'ятаєте про те, що «совині» шлунки прокидаються тільки через дві години після підйому. Тому відразу після пробудження «совам» рекомендується випити склянку мінеральної води, щоб розбудити шлунок і позбавити його від шлаків, що накопичилися за ніч. Добре випити склянку грейпфрутового або яблучного соку. Можна також з'їсти легкий фруктовий салат, оскільки фрукти у будь-якому виді стимулюють виділення шлункового соку. Сніданок «сов» має бути по можливості безбілковим. Це можуть бути кисломолочні продукти типу йогурту, мюслі, тости з джемом. Кращим уранішнім напоєм для «сов» є натуральна кава. Через дві-три години сніданок можна повторити, включивши в нього фрукти, шоколад або мед, хлібці і каву. До обіду травна система «сов» набирає сили і починає вимагати білків. Це можуть бути м'ясні або рибні страви. На полудень (з 17 до 19 години) рекомендується зелений чай і сухофрукти. Краща вечеря для «сов» - це легкозасвоювані білки, такі як риба, сири або горіхи. Білкова їжа допоможе довго зберігати відчуття ситості і уникнути їжі на ніч. Проте під час нічних пробуджень «совам» можна знову перекусити. Для цього краще за все підійдуть банани, нежирний йогурт і шоколад. Зі всіх вітамінів «сови» більш за все потребують вітамінів С, А і групи В. Слід також особливо потурбуватися про мінеральні речовини, такі як кальцій, залізо і селен. Оптимізувати свої біоритми «сови» можуть за допомогою таких лікарських рослин, як маралячий корінь (левзея), елеутерокок, м'ята і материнка.

Робота

На відміну від «жайворонків» у більшості «сов» є три піки інтелектуальної активності. Перший пік (денний) спостерігається з 13.00 до 14.00, другий (вечірній) – з 18.00 до 20.00 годин і, нарешті, третій (нічний) – з 23.00 до 01.00. При цьому найбільш повноцінним є вечірній період. Відповідно до цих періодів активності і потрібно будувати свій робочий день. Фізична активність «сов» має дещо інший характер. Вона поступово наростає починаючи з 14.00, досягає свого піку о 19.00, після чого знижується до 21.00.

Спорт

«Совам» не слід з ранку крутити педалі на велотренажері або штовхати гирі. В цей час їхній організм ще не готовий до фізичних вправ. Близько 12-13 години можна зробити пробіжку підтюпцем. Увечері рекомендуються такі види фізичних вправ: фізичне навантаження, прогулянка швидким кроком або плавання. Оптимальний час для спорту - з 19 до 23 годин. Саме в цей час можна досягти бажаних результатів щодо корекції фігури і зниження ваги.

Сон

На відміну від «жайворонків» у справжніх «сов» дуже часто спостерігаються проблеми із засинанням. Полегшити відхід до сну можна, скориставшись такими ж правилами, як і для «жайворонків».

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)