АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЩО ВИ МОЖЕТЕ ЗРОБИТИ, ЩОБ ЧОЛОВІК БУВ ЧУЙНИМ ДО ВАШИХ ЕМОЦІЙНИХ ПОТРЕБ І РОМАНТИЧНИХ МРІЙ

Читайте также:
  1. ENELOOP Lite — аккумуляторы с низким саморазрядом для устройств с маленьким энергопотреблением
  2. I. Из многочисленных свидетельств об употреблении свв. апостолами крестного знамения приведем свидетельства двух знаменитейших отцов и одного церковного историка.
  3. I. Противоположность между потребительной стоимостью и меновой стоимостью
  4. II. Крестное знамение употребляли, по преданию апостольскому, свв. отцы как точное подобие Креста Христова: а) при совершении всех таинств и б) в благословении.
  5. II. Образование и употребление грамматических форм
  6. III. Лексика русского языка с точки зрения сферы ее употребления.
  7. III. Трудности словоупотребления
  8. MAD MAX BRANCH приглашает вас, ваших инструкторов и спортсменов принять участие в ежегодном ВЕСЕННЕМ БУДО-ЛАГЕРЕ
  9. VI. Расчет токов, потребляемых электровозом из контактной сети при движении на заданных участках пути.
  10. VII. Расчет количества электроэнергии, потребляемой электровозом из контактной сети.
  11. VIII. Расчет количества электроэнергии, потребляемой системой электрической тяги из единой энергосистемы страны.
  12. XII. Как стать благопотребным сосудом

 

«Цнотлива жінка - вінець для свого чоловіка, а безсоромна - немов гниль у його кістках»

(Прип. 12, 4)

Більшість жінок дає дуже коротке і просте визначення для романтики і ніжності: «маленькі приємності». Чи ви колись намагалися пояснити своєму чоловікові, що означають ці маленькі приємності? Одна жінка розповіла: «Мій чоловік думає, що він робить мені велику послугу, коли купує новий тостер. Але мені набагато важливіше, щоб він вранці потримав мою долоню у своїх руках, поцілував мене в щічку чи сказав мені щось особливе».

Жінка настільки ототожнює себе з домом, буденною роботою, що може втратити свою ідентичність як особистість. Тому вона має глибоку потребу піднестися над цією рутиною і бути коханою. Жодна жінка не хоче бути лише дружиною, кухарем, прибиральницею, прачкою, домашнім водієм. Недостатньо, щоб сім'я цінувала її лише за виконану роботу. Вона хоче, щоб чоловік любив її незалежно від ролі, яку вона виконує; любив за те, що вона є, а не за те, що вона робить. Якщо він зрозуміє ваші емоційні потреби і бажання, то зможе скористатися своєю фантазією, щоб робити для вас ці «маленькі приємності». У книзі «Пізнай свою дружину» ми конкретніше зупинимося на цій темі.

Ви допоможете своєму чоловікові здобути ці знання, якщо виховаєте у собі такі три риси:

1. Сійте зерно любові.

2. Поясніть свої особисті потреби і бажання.

3. Демонструйте вдячність, не сподіваючись на більше.

 

Сійте зерно любові

 

«Що хто посіє, те й жатиме» (Гал. 6, 7). Звичайно, ви чули це вже сотні разів, але незважаючи ні на що, цей принцип залишається актуальним і через тисячі років. Якщо ви невиховані і сварливі, то саме так до вас ставитимуться й інші. Якщо ж ви уважні і покірні, то людям буде важко обходитися з вами інакше. Якщо ви виявите потреби свого чоловіка і будете намагатися задовільнити їх, то так чи інакше він помітить ваші намагання і оцінить їх. А це, у свою чергу, викличе в нього бажання поглибити ваші стосунки. Якщо ви почнете сіяти зерно любові до свого чоловіка і турботи про нього, то через деякий час ви пожинатимете його любов і повагу.

 

Пізнайте індивідуальні потреби свого чоловіка

 

Деякі жінки вважають, що вони все знатимуть про потреби свого чоловіка, навіть не розпитуючи про них. Але я ще не зустрічав жодного чоловіка, який міг би сказати, що дружина все про нього знає.

Навіть смішно, коли зустрічаємо жінку, що все знає про свого чоловіка. Вона має якісь свої переконання, коли говорить: «Я точно знаю, чому він так робить» або «Я знаю його як свої 5 пальців». Але часто достатньо кількох запитань і виявляється, що «обізнана» дружина знає про свого чоловіка набагато менше, ніж вона думала. Багато подружніх пар, які живуть у шлюбі вже довгий час, мають насправді дуже поверхові стосунки. На жаль, така ситуація не виняток, а правило.

Покінчіть з поверховістю і пізнайте індивідуальність свого партнера. Хоч ваш чоловік має багато спільного з іншими чоловіками, та все-таки він - неповторна особистість. Він відрізняється від інших своїм темпераментом, характером, дитинством і молодістю, сім'єю, походженням, талантом, метою і бажаннями, успіхами і порадами, розчаруваннями і комплексами.

Ви повинні розпрощатися із стереотипом, що він такий, як усі чоловіки, така собі звичайна посередність. Виявивши ХТО він і ЩО він відчуває, ви вкладете одну з найприбутковіших інвестицій всього вашого життя. Ви могли б якось запитати його: «Що для тебе як чоловіка справді важливе?» Уважно слухайте, коли він розповідає про свої найглибші переживання. Ви можете собі занотувати, про що він говорив, і час від часу повертатися до цієї розмови. Спробуйте виявити, що його вражає і розчаровує. Іншими словами, справді пізнайте свого чоловіка.

Наступний крок: зосередьтеся на потребах, які є спільними для всіх чоловіків. Але пам'ятайте, що ви не повинні стригти свого чоловіка під одну мірку з усіма.

 

Потреби, спільні для всіх чоловіків

Чоловіки хочуть бути коханими

 

Якби ваш чоловік хотів жити сам, то він би не одружувався з вами. Для кожного чоловіка важливо знати, що десь на світі є хтось, хто піклується про нього. Він мусить відчувати щирість і тепло, які йому дарує інша людина. Він потребує знати, що має відданого, щирого друга, який любить його незалежно від обставин. Так само, як і вам, йому потрібне свідчення справжнього кохання. Тому поважного віку жінки повинні навчити молодих любити своїх чоловіків (Тит. 2, 4).

Справжнє кохання - це щось більше, ніж просто почуття, воно триває упродовж всього життя. Воно є зобов'язанням безумовного служіння коханій людині. Воно означає: «Що б не сталося, як би ти зі мною не поводився, я поєднана з тобою». Справжнє кохання не залежить від почуттів і обставин. Воно використовує кожну мить, щоб подарувати радість коханій людині. Якщо ви справді хочете, щоб ваш шлюб був таким, як ви мріяли, то вже зараз повинні почати виявляти безумовну любов, яка є фундаментом для щасливого шлюбу.

Можливо, виявляючи справжнє кохання, ви не відчуєте романтичних почуттів. Але не розчаровуйтеся. Я вам обіцяю: якщо ваші слова і вчинки будуть виявом справжнього кохання, то з'являться і почуття. А романтичне кохання, яке ви колись відчували до свого чоловіка, знову повернеться. Помилковою є думка, що ми завжди повинні відчувати справжнє кохання. Почуття змінні: вони приходять і відходять. А любов є незмінним зобов'язанням. Ваш чоловік повинен відчувати, що ви безумовно сприймаєте його як особу, що ви шануєте його думку, незалежно від того, як він її формулює; що ви сприймаєте його таким, як він є, незважаючи на його дратівливі звички. Він повинен знати, що ви уважно слухаєте Його і надаєте значення його словам і вчинкам.

 

Чоловіки хочуть, щоб ними захоплювалися

 

Майже все, що роблять чоловіки, спрямоване на те, щоб ними захоплювалися інші. Їх приваблюють ті, хто любить їх і захоплюється ними, і саме ви можете стати цією особою, демонструючи чоловікові своє зацікавлення, виявляючи інтерес до того, чому він прийняв таке, а не інакше рішення.

Використовуйте кожну можливість, щоб виявити йому своє захоплення. Коли він зазнав поразки, не демонструйте свого невдоволення. Виявіть йому свою увагу, спокійно вислухайте, розрадьте. Якщо ви вразили його почуття, визнайте, що ви були несправедливі, і попросіть у нього пробачення. Якщо він зробив пропозицію, на яку ви не погоджуєтеся, не треба відразу вибухати в пориві гніву. Він потребує довіри і впевненості, що ви не реагуватимете на його пропозиції негативно. Поводьтеся так, щоб він міг подарувати вам те саме довір'я, яке ви маєте до стільця, на якому сидите, довір'я, яке допоможе йому знайти біля вас спокій.

 

Чоловіки хочуть, щоб їх розуміли і визнавали

 

Ви не можете цього приховувати. Ваш чоловік одразу це відчує. Я маю на увазі ту каверзну думку, яку ви, можливо, плекаєте ще від весілля: «Якогось дня я його зраджу». Мені шкода, але з таким підходом ви, напевно, ніколи цього не зробите. Продемонструйте, що ви сприймаєте його таким, яким він є. Я не хочу сказати, що його дратівливу поведінку ви повинні сприймати без надії на покращення. Лише підтвердіть той факт, що вашому чоловікові якимось дивовижним способом треба вказати, як він повинен задовільняти ваші потреби. Не забувайте, що ви маєте його вчити, а він - вчитися. Отже, якщо ви їдете в одному поїзді, то ви не можете вимагати, щоб він приїхав до пункту призначення швидше, ніж ви.

 

Чоловіки хочуть знати, що їхня порада цінна

 

Якщо в наведених ситуаціях ви чинитимете так, як передбачає права колонка, то ви засвідчуєте своєму чоловікові, що ви рахуєтеся з його порадами.

 

Ви ігноруєте його пораду, якщо ви: Ви сприймаєте його пораду, якщо ви:
- читаєте газету або шиєте, коли він говорить; - покидаєте всі свої справи і уважно слухаєте його;
- розгублено кліпаєте очима; - дивитеся на нього сповненим розуміння поглядом;
- позіхаєте; - використовуєте позитивні аспекти його поради;
- критикуєте, не вислухавши його до кінця; - даєте йому можливість висловитися;
- хочете мати заключне слово. - дякуєте йому, що він знайшов час і розрадив вас.

 

Чоловіки хочуть бути визнаними

 

Можливо, ваш чоловік вважає, що його найбільша турбота про сім'ю полягає у фінансовому забезпеченні. Найкращий спосіб продемонструвати йому визнання - бути вдячною за надійність і матеріальну стабільність, яку він вам забезпечує. Навіть якщо і ви вносите якусь суму в сімейний бюджет, дуже важливо, щоб ви були вдячні йому за фінансове забезпечення.

Поряд з матеріальним забезпеченням, турбота вашого чоловіка може виявлятися в багатьох «дрібничках». Можливо, він піклується про ваш автомобіль або два рази на тиждень виносить сміття. Пригадайте всі ті дрібнички, які він робить, щоб зекономити ваш час і зусилля. Будьте йому вдячні за це. Якщо в нього буде відчуття, що він турбується про «великі і малі потреби» своєї сім'ї, то зросте його самоповага. Якщо дружина визнаватиме свого чоловіка, то його почуття любові до неї буде набагато глибшим.

 

Поясніть йому свої власні потреби і бажання

 

Складіть список своїх потреб і бажань, які повинен виконати ваш чоловік. Поділіть їх на чотири групи: емоційні, фізичні, духовні і душевні. Можливо, в одній групі буде надзвичайно велика кількість бажань, а в іншій - лише кілька. Але обґрунтуйте свої почуття, щоб список був повним. Потім виберіть лише важливі потреби, щоб список не виглядав надмірним.

Обговоріть всі ці потреби зі своїм чоловіком, але кожен раз лише якусь одну. Можливо, вашому чоловікові буде важко зрозуміти ваші потреби, тоді вам необхідно поговорити з ним про відмінності між чоловіком і жінкою в емоційному плані. Ви повинні вибрати правильну позицію. Якщо ви прагнете здобути його розуміння, то повинні уникнути самоспівчуття, ревнощів і голосінь. Це відштовхує кожного, особливо ж чоловіка.

Зрештою, застосуйте «принцип солі», де це можливо. Використовуйте свої творчі можливості, виберіть влучний момент, щоб завести мову про свої потреби. Наприклад, можна написати чоловікові листа, в якому ви поясните йому свої найглибші переживання. При цьому не вартує вказувати на помилки з його боку; лише поясніть, що ви відчуваєте. Нехай він прочитає цього листа, коли сам захоче. Потурбуйтеся, щоб це було в спокійній атмосфері.

 

Неправильний метод

 

Одна жінка розповіла, що вона цілком розчарувалася, бо чоловік не виявляв до неї інтересу. Для роботи, друзів і улюблених занять у нього було достатньо часу і зацікавлення, а для неї і дітей - бракувало. Вона багато і довго розповідала, як намагалася змінити його. Але нічого не допомагало. Коли я потім поговорив про це з її чоловіком, то виявилося, що вона постійно вказувала йому на недоліки. Він сказав, що вона наче спеціально вибирала найбільш невдалий момент, щоб поговорити про свої потреби: «Саме тоді, коли я хотів відпочити».

Найгірше те, що вона завжди виступала одночасно як суддя, адвокат і прокурор. Саме коли він повертався додому, коли лягав спати, коли збирався «відключитися», вона починала скаржитися і звинувачувати.

Поступово я зрозумів, що вона втілювала в собі те, що я називаю «сварливою натурою» - особою, яка за будь-яку ціну прагне добитися свого. Вона завжди заганяла його в «глухий кут», намагаючись пояснити йому свій погляд.

Біблія описує вплив сварливої жінки. Адже ліпше сидіти в землі пустинній, в кутку на покрівлі, ніж із жінкою сварливою в спільній хаті; постійне капання в дощову погоду і сварлива жінка - одне на одного схожі (Прип. 21, 19; 25, 24; 27, 15).

Які влучні порівняння. Звички цієї жінки були такі набридливі, як постійне протікання зіпсованого водопровідного крану. Її сварливість нагадувала сонце, яке виснажує подорожнього в пустелі. Як би не крутився її чоловік, він не міг уникнути цього. Він не знаходив оази спокою, бо вона постійно вказувала йому на його недоліки, її поведінка загнала його «в куток на покрівлі», бо в іншому місці він не міг сховатися.

Хочете знати, що примусило його спуститися з покрівлі? Його дружина позбулася своєї сварливої натури. Сьогодні вона вважає його прекрасним чоловіком, який так задовільняє її потреби, що вона не уявляла цього в найсміливіших мріях.

Пояснити свої почуття і потреби не означає виставити претензії. Одне подружжя, яке постійно сварилося, вирішило протягом тижня записувати на карточці те, чим кожен з них був незадоволений. Кожного разу, коли один чимось дратував іншого, вони записували це. Ці записки зі скаргами вони клали в дві коробочки; на одній було написано «він», на другій «вона». В кінці тижня вони мали відкрити ці коробочки. Вона мала читати його «скарги», а він - її.

Ось і настала субота. Він першим відкрив коробочку і одну за одною почав читати маленькі записки. В його очах відобразилися біль і розчарування в собі, коли він читав її скарги. «Вже півроку ти обіцяєш відремонтувати двері, але дотепер не зробив цього». «Ти ніколи не кладеш свої шкарпетки до брудної білизни», «Я не можу постійно прибирати за тобою». Він був глибоко вражений, що такими дрібницями він завдає болю своїй дружині. Настала її черга. Вона відкрила свою коробочку і витягнула першу записку. Їй перехопило дух, коли вона читала її. Друга записка примусила її заплакати. Вона витягнула наступні три, переглянула їх і гірко розплакалася. У кожній записці було: «я тебе кохаю», «я тебе кохаю», «я тебе кохаю».

Можливо, ви, як і багато інших жінок, піддалися помилковій думці, що ваші скарги перетворять вашу «половинку» у зразкового чоловіка. Але наведений приклад переконливо свідчить, що безумовна любов і ніжність, а не скарги, здатні перетворити вередливого супротивника у щирого, люблячого партнера.

Дуже важливо, щоб ви висловили свої почуття словами. Одна жінка зворушила серце свого чоловіка маленьким листом, якого вона йому написала. Він цілковито змінив свій робочий день, щоб присвятити їй більше часу. Лист звучав: «Багато днів я почуваю себе маленьким блискучим червоненьким яблучком, яке лежить зі самого верху в ящику. Кожного дня ти приходиш і береш якесь, але ніколи не вибираєш мене. Твоя рука проходить повз мене, інколи ти навіть береш мене в руки, але кожного разу вибираєш якесь інше. В мені росте маленький черв'як, і я з кожним днем втрачаю свою привабливість. Я чекаю того дня, коли ти вибереш мене».

 

Демонструйте вдячність, не сподіваючись на більше

 

Недавно я отримав від своєї дружини поштову листівку. Вона писала, що кохає мене, що наше подружнє життя з кожним роком стає щораз досконалішим і що вона дякує мені за моє ставлення до неї. У цій листівці не було жодних натяків на приховані сподівання. Вона ні про що мене не просила, але я захотів зробити для неї дуже багато.

Упродовж багатьох років Нормина позиція невимагання надихала мене на те, щоб я використовував свою фантазію і всілякими способами засвідчував їй свою любов. А розпочалося все в перші роки нашого подружнього життя зі старих меблів. Норма не могла більше бачити наші старі меблі. Вона місяцями наполягала, щоб ми купили нові. «Ґарі, це просто жахливо. Мені соромно, коли приходять наші друзі. Будь-ласка, давай купимо нові».

Я почувався рабом її сподівань. «Що б я не зробив, вона все одно буде незадоволеною», - думав я. «Доки вона буде так поводитися, я не куплю нових меблів!» Який зарозумілий я тоді був.

Одного дня мене вразила думка. Вже майже цілий рік вона не згадує про меблі. Вона не зробила навіть найменшого натяку на це. У всіх своїх сподіваннях вона поклалася на Господа (Пс. 62, 1-2). Вона почала більше уваги приділяти своєму внутрішньому світові. З тієї миті я був готовий зробити для неї все, що завгодно. Я настільки був вдячний їй за це нове ставлення, що запитав, скільки грошей ВОНА хоче зняти з нашого рахунку на купівлю нових меблів. Потім ми разом пішли в меблевий магазин і купили нову канапу, лампу, стіл, крісла...

Нормині скарги нічого не дали, але своїм терпінням і позицією невимагання вона добилася всього. Ми визнали для своєї сім'ї, що деякі фактори дуже сприяють тому, що ми змінюємося в позитивному напрямку: треба сказати, яких змін ми чекаємо; треба використовувати найменшу можливість, щоб досягти цих змін; треба продемонструвати, що ми любимо і сприймаємо інших такими, якими вони є.

 

Для роздумів

Прочитайте 1 Пт. 3,1-6.

Напишіть своє розуміння дефініції «захоплення». Обдумайте практичні можливості виявити цього тижня свою вдячність.

Порівняйте також 1 Сол. 5, 18.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)