АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Додатки. Розділ 1. Теоретичні засади діяльності кредитних спілок на ринку фінансових послуг України

Читайте также:
  1. ДОДАТКИ
  2. Додатки
  3. Додатки
  4. Додатки
  5. Додатки
  6. Додатки
  7. Додатки
  8. Додатки
  9. Додатки
  10. Додатки
  11. Додатки
  12. Додатки

Розділ 1. Теоретичні засади діяльності кредитних спілок на ринку фінансових послуг України

1.1 Кооперативна природа кредитних спілок

1.2 Фінансовий та організаційний механізм діяльності кредитної спілки

1.3 Порівняльна характеристика кредитних спілок з банківською системою

 

Розділ 2. Аналіз діяльності кредитних спілок на фінансовому ринку України

2.1 Сучасний стан розвитку кредитних спілок в Україні

2.2 Аналіз депозитної та кредитної діяльності кредитних спілок

2.3 Поняття ринкова стратегія, стратегія диверсифікації кредитних спілок

Розділ 3. Напрями розвитку системи кредитних спілок

3.1 Фінансова конкуренція на ринку споживчого кредитування України та пошук нових сегментів діяльності кредитних спілок

3.2Основні ризики діяльності та проблеми розвитку кредитних спілок України

3.3.Організація транспортного забезпечення умовної фінансовой кредитної установи

Висновки

Список використаних джерел

Додатки

 


ВСТУП

кредитна спілка ризик конкуренція

По всьому світу нараховується більше ніж 49 тисяч кредитних союзів. Кредитні союзи (або кредитні спілки) є найбільш розповсюдженою формою небанківських кредитно-фінансових установ, які станом на 16 жовтня 2010 року (Міжнародний день кредитних спілок світу) за даними Всесвітньої ради кредитних спілок об'єднують понад 177 мільйонів членів у 96 країнах світу, активи кредитних спілок нараховують більше ніж 4,3 трильйони доларів США.

Станом на 01.01.2010 року в Україні зареєстровані 775 кредитних спілок з загальним обсягом активів 3,125 млрд. грн.

Актуальність теми дослідження полягає в необхідності систематизації та оцінці ефективності діяльності кредитних спілок як одного з масових суб’єктів ринку фінансових послуг України.

Об’єкт дослідження – система кредитних спілок України.

Предмет дослідження – структурні та фінансові показники діяльності системи кредитних спілок на фінансовому ринку України за 2007 -2010 роки.

Мета дослідження – оцінка місця, ролі, поточного стану та основних проблем діяльності кредитних спілок на ринку фінансових послуг України, розробка рекомендацій по перспективним напрямкам розвитку системи кредитних спілок України.

Основні завдання дослідження:

1) В 1 розділі провести теоретичне дослідження сутності кредитної спілки та законодавчого поля її діяльності на ринку фінансових послуг України:

- дослідити кредитну спілку як форму кредитної кооперації на фінансовому ринку небанківських фінансових установ України;

- дослідити порядок створення та ліцензування діяльності кредитної спілки в Україні;

- систематизувати вимоги регулюючих фінансових нормативів та організації контролю за діяльністю кредитних спілок в Україні.

2) В 2 розділі провести практичний аналіз результатів розвитку кредитних спілок в Україні за 2007 – 2010 роки:

- проаналізувати чисельність та структуру кредитних спілок на фінансовому ринку України;

- побудувати оцінки динаміки та структури пасивів та активів кредитних спілок України;

- побудувати оцінки динаміки виконання кредитними спілками України ключових фінансових нормативів;

- виконати оцінку конкурентоспроможності депозитної та кредитної відсоткової політики кредитних спілок на фінансовому ринку України;

- оцінити основні ризики діяльності та обґрунтувати основні проблеми розвитку кредитних спілок України.

3) В 3 розділі провести розробку рекомендацій по основним напрямкам розвитку діяльності кредитних спілок на ринку фінансових послуг України.

Інформаційно-методологічна база досліджень роботи — звітні документи Державної комісії з регулювання фінансових ринків України за 2007 - 2010 рр., звітні документи всеукраїнських асоціацій кредитних спілок НАКСУ, ВАКС та ПЗВ за 2009 - 2010 роки, законодавча та нормативні база в галузі кредитної кооперації в Україні, історичні та аналітичні огляди стану і перспектив розвитку кредитної кооперації в Україні та в світі в наукових виданнях, ЗМІ та в глобальній комп’ютерній мережі Інтернет.

Практична цінність отриманих результатів дослідження полягає в тому, що отримані результати оцінюють сучасний стан кредитної кооперації в Україні як суттєве соціальне явище, в якому задіяні 6,5% населення України та 0,9% - частка (6,5 млрд. грн.) фінансового ринку України (загальний обсяг 750 млрд. грн. балансових активів станом на початок 2011 року, серед яких 48 млрд. грн. (6,2%) становить спільна частка фінансового ринку небанківських фінансових установ).

 

РОЗДІЛ І. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ КРЕДИТНИХ СПІЛОК НА РИНКУ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ УКРАЇНИ

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)