АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Особливості розвитку авіаційної галузі арабських країн

Читайте также:
  1. Heraeus. Відсутність філій таких компаній в Україні стримує вільний
  2. I Всеукраїнська науково-практична конференція іноземними мовами.
  3. II. Сучасний стан розвитку освіти
  4. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  5. IV етап – концепція поліхудожнього розвитку учнів Б.П.Юсова.
  6. Module III. Україна
  7. XIIІ Всеукраїнську наукову конференцію студентів та аспірантів
  8. Авторський міф України Тараса Шевченка (1814-1861)
  9. Аграрні відносини в імперіалістичних країнах
  10. Аграрні кризи та їхні особливості
  11. Адміністративні правопорушення в галузі охорони праці та здоров'я населення. Ведення адвокатом таких справ.
  12. Адміністративні правопорушення в галузі охорони природи, використання природних ресурсів, охорони пам'яток історії та культури. Ведення адвокатом таких справ.

ОАЕ: авіаційна компанія „Іттіхад Літ-Таяран” планує збільшити чисельність авіалайнерів до 50 літаків протягом наступних двох років. Це означає, що компанія до 2010 р. планує придбати 14 нових літаків. На цей час розглядається питання вибору авіакомпанії – поставника авіалайнерів („Боїнг” чи „Ейрбас”). Поряд зі збільшенням показників росту в туристичному секторі, розвиток цивільної авіації в ОАЕ вважається одним із пріоритетних. На цей час середній вік літаків компанії становить 2,2 роки й формується з 36 широкофюзеляжних літаків (у тому числі з 3 транспортних літаків) та 4 вузькофюзеляжних. До середини 2009 р. компанія планує закупити літаки „А-320”, таким чином збільшивши чисельність широкофюзеляжних літаків до 12 одиниць. Кампанія планує отримати 4 літака „А-340-360”, 5 літаків „А-300” та 3 транспортних літака „А-330”. Протягом 2008-2011 рр. планується також замінити деякі застарілі літаки. До 2011 р. планується збільшити парк широкофюзеляжних літаків до 41 одиниці.

Еміратська авіаційна компанія „Група Ільясі” створила приватну авіакомпанію „Престиж Джет”, що має розпочати польоти між Абу-Дабі та Дубаєм. Кампанія, що займається орендою приватних літаків для посадовців та бізнесменів, має задовольнити зростаючі потреби в усіх регіонах арабського світу для забезпечення їх особистих та ділових запитів через використання літаків вищого класу. „Група Ільясі” розробила програму, згідно з якою планується подвоїти парк літаків шляхом закупівлі літака „Челенджер-604” та літака „Хоккер-800ХР”. На останньому етапі програми компанія планує закупити додаткові літаки, моделі яких будуть визначені пізніше.

Від міністерства оборони ОАЕ до українського підприємства „Авіант” надійшла пропозиція про відкриття ремонтної бази в Дубаї. Зі своєї сторони, ОАЕ обіцяють надати необхідну площу, місця для стоянки повітряних судів. Для „Авіанта” це цікава пропозиція, оскільки наявність бази надасть можливість надавати сервісні послуги з технічного обслуговування та ремонту літаків марки „Ан”, що експлуатуються майже по всім країнам Африки, Азії та Близького Сходу. Київський завод також отримав пропозицію з експлуатації в Дубаї літаків Ан-32 й Ан-26.

На початку 2008 р. у м. Шарджа було відкрито представництво українського відкритого акціонерного товариства „Мотор-Січ”, що дозволить налагодити сервісне обслуговування вітчизняних авіадвигунів, які використовуються арабськими авіакомпаніями.

Саудівська Аравія в останні роки має стійкий інтерес до поновлення морських патрульних та транспортних літаків (на цей час придбано 15 морських патрульних літаків ATR 42MP та транспортних С 27J Spartan).

Керівництво країни започаткувало проект модернізації міжнародного аеропорту ім. короля Абдель-Азіза у Джидді, до якого залучено 200 фірм-підрядчиків (місцевих та міжнародних). До реалізації проекту запрошуються місцеві та іноземні інвестори. Проект має бути виконано до 2035 р., а на його реалізацію має бути інвестовано 2,7 млрд дол. США. Керівництво Cаудівської Аравії схильне до залучення іноземних інвесторів, які бажають інвестувати в авіаційну галузь королівства.

У Саудівської Аравії розроблений десятирічний план з модернізації авіаційного флоту через закупівлю літаків та оренду інших на довгостроковий термін. Королівство планує придбати до 60 літаків різного класу. У рамках заходів по модернізації флоту авіакомпанія „Саудівські авіалінії” (на цей час компанія володіє 137 літаками „Ейрбас”) прийняла рішення закупити 30 літаків „А-320” і планує орендувати додаткові 10 літаків цієї моделі. Перші літаки зазначеної моделі компанія „Ейрбас” має поставити у 2012 р.

Сучасна політика Саудівської Аравії в авіаційній галузі відрізняється від попередньої. Якщо раніше робилась ставка на закупівлю значної кількості літаків з подальшою їх модернізацією, то зараз королівство налаштовано на закупівлю літаків поетапно, з урахуванням відкриття нових авіаліній та досягнень авіаційної промисловості. Найближчим часом у Саудівській Аравії буде створено шість компаній для технічного обслуговування літаків та забезпечення діяльності наземних служб.

Ліван: Ліванська авіакомпанія «Мідділ Іст» після війни у 2006 р. прийняла рішення розширити свій повітряний флот шляхом придбання нових лайнерів «Ейрбас», чотири з яких – «А-200-330», а шість – «А-200-320». Загальний капітал авіакомпанії складає 550 млн дол. Перший літак «Ейрбас» буде поставлений у червні 2008 р., шість літаків – у 2009 р., три – у 2010 р. У разі налагодження політичної ситуації в країні компанія має намір закупити більше число авіалайнерів. Якщо ситуація в країні не зміниться, кампанія планує орендувати закордонні літаки. Протягом перших дев’яти місяців 2007 р. арабські країни закупили американських літаків на суму 3,7 млрд дол. У 2007 р. пасажирський рух через аеропорт ім. Р. Харірі в Лівані збільшився на 20,7% порівняно з попереднім роком, а чисельність пасажирів зросла до 3 млн 408 тис. осіб.

Лівія: США зняли обмеження на транспортне співробітництво з Лівією, включаючи продаж авіатехніки. На цей час Лівія зацікавлена в закупівлі нових літаків, модернізації аеропортів через співробітництво зі США. Канадська кампанія «Bombardier Inc.» з успіхом просуває своє літаки «Челленджер-300» та «Бомбардер Глобал 5000» на ринок країни й уклала з лівійським керівництвом контракт на суму 55 млн дол. Також Лівія уклала угоду про закупівлю літаків «Ейрбас» на суму 1,7 млрд дол.

Довідково: на тлі інтересу лівійців до авіатехніки в лютому 2002 р. Кабінетом Міністрів України укладено угоду з Лівією про співробітництво в галузі авіаційної промисловості, якою передбачається участь запорізького заводу „Мотор-Січ” у ремонті двигунів літаків, а АНТК ім. Антонова – у розробці цивільного літака для перевезення пасажирів, проведенні ремонтних робіт авіатехніки. У 2005 р. Лівія придбала 4 літаки Ан-32П, а на цей час залишається замовником українського літака Ан-74.

На сьогодні головною проблемою у співробітництві з лівійською стороною залишаються складні фінансові розрахунки під час реалізації контрактів. Разом з тим державний візит Президента України В.А.Ющенка до Лівії на початку 2008 р. сприяв активізації українсько-лівійського співробітництва в авіаційній сфері. Зокрема, досягнута домовленість щодо постачання до Лівії протягом 2008-2009 рр. трьох літаків Ан-74 українського виробництва. На переговорах були узгоджені питання налагодження cпівпраці в галузі літакобудування, зокрема, у постачанні та обслуговуванні літаків та вертольотів.

Кувейт: компанія „Кувейтські авіалінії” має намір орендувати до 5 літаків до червня 2008 р. з метою збільшення свого повітряного флоту до початку закупівлі нових літаків. Компанія не закупить нові літаки, поки не завершиться програма фінансування. Питання оренди 2-5 літаків мало бути вирішено до травня 2008 р. „Кувейтські авіалінії” відмовились від закупівлі 19 літаків „Ейрбас” та „Боїнг” на суму 3 млрд дол., оскільки члени парламенту країни відмовились від ратифікації цього контракту.

Довідково: авіаційний парк компанії „Кувейтські авіалінії” складається з 17 літаків, а більшість свого повітряного флоту Кувейт втратив через іракську агресію у 1990-1991 рр.

Йемен має інтерес до розширення парку широкофюзеляжних літаків, зокрема „Ейрбас-350”. Авіаційний парк країни складається з 4 літаків „А-300-310”, 2 літаків „А-200-320” та 3 літаків „Боїнг – 737”, проте через наявність складної економічної ситуації перспективи поновлення парку коштовними літаками європейського та американського виробництва доволі малоймовірні.

Алжир зацікавлений у розвитку партнерських зв’язків з іноземними авіакомпаніями з метою підвищення якості наземного обслуговування та гарантій авіанавігації. Керівництво країни розробило програму фінансування аеронавігаційного сектору на суму 250 млн євро. На даний час центр підготовки алжирських авіадиспетчерів має нестачу в тренажерах для підготовки авіаційних диспетчерів (на цей час є лише два тренажери).

Марокко. У перспективі королівство планує збільшити кількість рейсів на внутрішніх авіалініях до південних провінцій та розширити мережу авіаліній у цьому регіоні. Так, планується запровадити експериментальні рейси між Рабатом та південними територіями (зокрема, рейси Рабат-Агадір-Аль-Аюн, Касабланка-Аль-Аюн-Дахиля, Касабланка-Агадір-Дахиля). Чисельність пасажиропотоку на внутрішніх авіалініях Марокко в 2007 р. порівняно з 2006 р. зросла в середньому на 60 %.

 

 

На думку експертів журнала експерт, Україні необхідно вдосконалити й зміцнити законодавчу базу про захист інвестицій та торговельно-економічне співробітництво з арабськими країнами. «Хочу особливо підкреслити: єдиним реальним гарантом захисту наших інвестицій в Україні будуть українські активи в арабських фінансових установах. Або, принаймні, у контрольованих арабськими державами фінансових установах на території третьої країни», - вважає він, зазначаючи, що вкрай важливо і проведення Україною реформ, що стосуються зовнішньоторговельних зв'язків та фінансового обліку, а також міжнародного економічного суддівства.
Для створення необхідної інформаційної продукції з метою її постійного поширення на Близькому Сході слід започаткувати відповідний інформаційно-аналітичний центр в Україні, який би працював у тісному контакті з МЗС, РНБОУ, СБУ, профільними комітетами Верховної Ради, Адміністрацією Президента України, ТПП України, НІСД та науково-дослідними інститутами НАНУ з завданнями:

· формувати позитивний імідж України на Близькому Сході;

· інформативно супроводжувати політичні та економічні інтереси України на Близькому Сході;

· інформативно супроводжувати важливі візити високого рівня;

· постійно взаємодіяти з провідними інформаційними близькосхідними

· агенціями і найвпливовішими ЗМІ;

· поширювати інформацію про економічний потенціал України, зокрема, про її можливості у сфері енергетики, про діяльність відповідних українських державних і приватних структур і компаній;

· нейтралізувати інформаційні диверсії проти України і її національних інтересів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)