АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

На сьогодні із 2-х обов’язкових складових 3х рівневої пенсійної системи діє лише солідарна

Читайте также:
  1. Starbucks сьогодні
  2. Аналіз оцінки системи управління розподілом готової продукції підприємства
  3. АНАТОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СЕЧОВИВІДНОЇ СИСТЕМИ
  4. База даних як складова інформаційної системи
  5. Банківської системи в Україні.
  6. в умовах рейтингової системи
  7. Вибір технічних засобів та розробка технічної структури системи управління
  8. Визначення властивостей нервової системи за психомоторними показниками (теппінг-тест)
  9. Визначення показників надійності елемента системи
  10. Визначення політичної системи
  11. Використання системи академічних кредитів у деяких країнах ЄС
  12. Відрядно-регреснвні і штрафні системи заробітної плати. Найновіші системи капіталістичної відрядності

3 рівень Система недержавного пенсійного страхування

Принципи: Добровільності участі громадян, роботодавців і їх об”єднань у формуванні пенсійних накопичень з метою отримання громадянами пенсійних виплат на умовах ЗУ “Про недержавне пенсійне забезпечення”

Суб’єкти: 1) Страхові організації, що укладають договори страхування довічної пенсії, страхування ризику настання інвалідності або смерті; 2) НПФ; 3)Вкладники пенсійних депозитних рахунків; 4) Банківські установи, що уклали договір про відкриття пенсійних депозитних рахунків.

Трирівнева система пенсійного забезпечення передбачає створення принципово нових для України елементів пенсійних накопичень - виплати пенсій з системи загальнообов’язкового пенсійного страхування за рахунок 2-х складових: 1) виплати з реформованої солідарної пенсійної системи, побудованої на принципах “солідарності страхування” і “солідарності поколінь”; 2) виплати з накопичувальної системи, що формується за рахунок відрахувань частини обов’язкових внесків до пенсійної системи. Пенсійний фонд України є центральним органом виконавчої влади, що забезпечує керівництво і управління солідарною системою, проводить збір, акумуляцію і облік страхових внесків, призначає пенсії і готує документи щодо її виплати, забезпечує повне і своєчасне фінансування і виплату пенсій, допомоги на поховання, здійснює контроль за цільовим використанням коштів ПФУ.

Фонд створений в грудні 1990 р. як Українське республіканське відділення Пенсійного фонду СРСР, з січня 1992 р. перетворене в Пенсійний фонд України.

Бюджет ПФУ – головний план формування фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій ПФУ. Бюджетна система ПФУ складається з бюджетів головних управлінь ПФУ в АРК, областях, містах і районах у містах і використовується для аналізу і прогнозування розвитку пенсійної системи. Будується на принципах: єдності; збалансованості; повноти; обгрунтованості; цільового використаня коштів. Бюджетний процес в ПФУ - це регламентована законодавством діяльність, щодо складання, розгляду, затвердження бюджету. Включає етапи: складання проекту бюджету; розгляд і затвердження бюджету; виконання бюджету; складання звітності про виконання.

Управління Пенсійним фондом здійснюється на основі паритетності представниками держави, застрахованих осіб і роботодавців. Органами управління Пенсійного фонду є правління та виконавча дирекція Пенсійного фонду та підвідомчі їй територіальні органи.

 

19. Порядок нарахування страхових внесків, визначення розмірів і строки сплати страхових внесків до ПФУ

Порядок нарахування страхових внесків, визначення розмірів і строки сплати страхових внесків до ПФУ здійснюється в межах нарахування і сплат ЄСВ до органів ПФУ.

Сплата єдиного внеску здійснюється у безготівковій формі лише в національній валюті на рахунки, спеціально відкриті ПФУ в органах Державного казначейства України. Зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, наступного за базовим звітним періодом. Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення зв’язку.

Роботодавці-страхувальники зобов’язані сплачувати єдиний внесок під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на яку нараховано єдиний внесок (у т. ч. на авансові платежі), одночасно з видачею таких сум). Винятком можуть бути випадки, коли платіж уже сплачено не пізніше 20 числа місяця або якщо за страхувальником є переплата з єдиного внеску, яка перевищує суму цього внеску або дорівнює їй, згідно зі звіркою платника єдиного внеску з територіальним органом ПФУ.

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

Зобов’язання зі сплати єдиного внеску повинні виконуватися в першу чергу, крім зобов’язань із виплати заробітної плати (доходу), у т. ч. і перед виконанням зобов’язань зі сплати податків.

Днем сплати єдиного внеску вважається день, коли суму єдиного внеску буде списано з рахунка платника, незалежно від строку зарахування коштів на рахунок ПФУ.

Помилково сплачені суми єдиного внеску зараховуються в рахунок майбутніх платежів з єдиного внеску або повертаються платникові в порядку та строки, визначені ПФУ.

Єдиний внесок не входить до системи оподаткування, податкове законодавство не регулює його порядку нарахування, обчислення та сплати, саме тому кошти, що надходять від сплати єдиного внеску, не підлягають перерахуванню до державного бюджету та місцевих бюджетів.

 

 

20.Звітність до Пенсійного фонду.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)