АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Угода про реадмісію осіб

Читайте также:
  1. Б) Угода про партнерство та співробітництво
  2. Види юридичних осіб.
  3. Дієздатність громадян. Обсяг дієздатності фізичних осіб.
  4. Перша Угода про співпрацю технічних комітетів зі стандартизації в Росії
  5. Угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Угода між Україною та ЄС про реадмісію осіб, ратифікована Верховною Радою України 15 січня 2008 року, регулює процедури, пов’язані з ідентифікацією та поверненням громадян України та третіх країн, осіб без громадянства, які потрапили або перебувають на території держав-членів ЄС нелегально. Нею передбачені звичайна і прискорена процедури реадмісії, визначаються документи, що підтверджують походження нелегального мігранта, встановлюються часові рамки виконання запитів щодо реадмісії. Принциповим в Угоді є досягнення сторонами компромісу щодо встановлення дворічного перехідного періоду стосовно повернення в Україну мігрантів з третіх країн, що надасть додатковий час для створення відповідних інституційних спроможностей у сфері управління міграцією та зміцнення прикордонного контролю.

Важливість для України Угоди про реадмісію осіб зумовлена необхідністю протидії нелегальній міграції аби не перетворити державу у „термінал або накопичувач нелегальних мігрантів”. У цьому контексті набуває актуальності питання підготовки українською стороною якісних проектів в галузі міграційного менеджменту та боротьби з нелегальними мігрантами. Євросоюз, у свою чергу, висловив готовність сприяти наданню Україні додаткової фінансової та технічної допомоги, спрямованої на задоволення цих потреб, що відображено в односторонній декларації ЄС як додатку до Угоди про реадмісію.

Засідання реадмісійних комітетів відбуваються двічі на рік. У 2008 р. вони проходили 9 квітня у Києві та 28 листопада у Брюсселі. Третє засідання проходило у Києві 6 травня 2009 р.; четверте – 26 листопада 2009 р. у Брюсселі.

4. Про розвиток безвізового діалогу між Україною та Європейським Союзом.

29 жовтня 2008 р. у Брюсселі офіційно започатковано безвізовий діалог за участю Міністра закордонних справ України та Віце-президента Європейської Комісії Ж. Барро.

Офіційний початок безвізового діалогу між Україною та ЄС став важливим кроком до подальшого поглиблення взаємин з Євросоюзом у міграційно-візовій сфері та у питанні забезпечення права громадян України на свободу пересування. Метою цього діалогу є підготовка стороною ЄС критеріїв, виконання яких Україною дозволить скасувати візовий режим з країнами ЄС.

30 жовтня 2008 р. відбувся перший раунд консультацій на рівні старших посадових осіб з метою обговорення критеріїв та умов запровадження безвізового режиму для українських громадян.

Безвізовий діалог ведеться у рамках чотирьох робочих груп (забезпечення безпеки документів, у т.ч. впровадження біометричних даних, боротьба із нелегальною міграцією, ураховуючи реадмісію, підтримка громадського порядку та безпеки, зовнішні зносини та забезпечення фундаментальних прав громадян на свободу пересування). Результати діяльності робочих груп розглядаються на засіданнях старших посадових осіб України та ЄС, під час яких сторони підбивають підсумки безвізового діалогу за останній період, що фіксується в окремому документі – спільній доповіді. Перша доповідь старших посадових осіб України та ЄС від 18 травня 2009 р. була презентована ЄК 3 червня 2009 р. на засіданні Україна – Трійка ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки на рівні міністрів у Люксембурзі. Зміст спільного документа відображає прогрес у безвізовому діалозі за перше півріччя року та окреслює основні напрями щодо безвізового діалогу на найближчу перспективу.

Зокрема, наголошується на необхідності подальшого динамічного розвитку безвізового діалогу між Україною та ЄС шляхом переходу до його „операційного” етапу, який полягає у здійсненні детального аналізу ситуації у сфері безпеки документів, боротьби з нелегальною міграцією, безпеки та правопорядку тощо шляхом організації виїзних місій експертів ЄК в Україну. За результатами роботи місій експертів ЄС виробляються рекомендації щодо порядку визначення умов запровадження безвізового режиму поїздок громадян України до країн-членів ЄС.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)