АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Б) Угода про партнерство та співробітництво

Читайте также:
  1. Бизнес партнерство
  2. Власть и партнерство.
  3. Глава 29. Стратегическое партнерство с США
  4. Глава 31. Міжнародне співробітництво у сфері цивільного захисту
  5. Глава 78. Міжнародне співробітництво з питань державної митної справи
  6. Єврорегіональне співробітництво України та ЄС.
  7. Зовнішньоекономічні звязки та співробітництво України з країнами СНД
  8. Межведомственное взаимодействие и социальное партнерство
  9. МІЖНАРОДНЕ СПІВРОБІТНИЦТВО ПІД ЧАС КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ
  10. Міжнародне співробітництво у сфері інформаційних відносин
  11. Наукове співробітництво кафедри оподаткування

(Agreement on Partnership and Co-operation)

Угода про партнерство та співробітництво (УПС) між ЄС і Україною й сьогодні є правовою основою відносин Україна – ЄС. Вона була підписана в 1994 році й набула чинності чотирма роками пізніше, в 1998 р. Спершу УПС розроблялася на термін у 10 років, але залишатиметься чинною, поки її не заступить наступна угода.

Укладанням УПС було реалізовано бажання як ЄС, так і України щодо налагодження більш тісних відносин. Було визначено чотири мети, що стосуються, передусім, економічної та політичної співпраці. Зокрема, шляхом політичного діалогу був передбачений розвиток тісних політичних відносин і сприяння взаємній торгівлі, інвестиціям та гармонійним економічним відносинам. Крім цього, мала бути створена основа для співробітництва в таких галузях, як економіка, соціальна політика, фінанси, наука й технологія та культура. Останньою метою була підтримка України в консолідації демократичної системи, з одного боку, й перехід до ринкової економіки з іншого. Також в УПС було обґрунтовано інституційні рамки відносин Україна – ЄС. Згідно з ними мають відбуватися регулярні зустрічі та консультації обох партнерів. При цьому основне значення мають щорічні зустрічі між Президентом України та Трійкою ЄС. Крім цих зустрічей на найвищому рівні, було створено інші органи для контролю за імплементацією та поглибленням відносин. Це Коопераційна рада, а також співпраця Європарламенту з Верховною Радою України.

В) Нова посилена угода

(New Enhanced Agreement)

Зараз Україна та ЄС ведуть переговори про нову посилену угоду, що має заступити УПС. Це має бути угода про асоціацію, а її основним елементом стане посилена зона вільної торгівлі. Метою угоди є наближення України до Євросоюзу й поглиблення відносин між ними.

Для цього, передусім, передбачено адаптувати українське законодавство до стандартів ЄС. До того ж, для сприяння економічній інтеграції та посилення політичного співробітництва, мають бути поновлені інституційні рамки відносин Україна ЄС. Таким чином має бути створена основа для запланованого співробітництва в галузі зовнішньої та безпекової політики. Поступова інтеграція в європейський внутрішній ринок має бути забезпечена за рахунок широкої угоди про зону вільної торгівлі. Крім продовження діалогу про візовий режим, між Україною та ЄС передбачається широка співпраця в галузях юстиції, громадянських свобод і безпеки.

 

Г) План дій Україна – ЄС

(Action Plan EU–Ukraine)

План дій Україна – ЄС 2005 року покликаний підтримати виконання УПС між Україною та ЄС. Він містить конкретні заходи, що визначають напрямок реалізації стратегічних цілей на практиці. Крім того, план дій має ще одну мету: він має бути розширеною основою для розбудови відносин між обома партнерами. Це має призвести до ширшої економічної інтеграції та подальшого поглиблення політичної співпраці.

Реалізація Плану дій має прискорити адаптацію українського законодавства до стандартів ЄС і сприяти як політичному співробітництву, так і політичним реформам в Україні. Також він створює рамки для розробки й імплементації стратегій і заходів щодо сприяння економічному зростанню та соціальній солідарності, підвищення стандартів життя, захисту довкілля, тобто щодо реалізації мети на довготривалу перспективу – сталого розвитку. В подальшій редакції Плану дій зазначено ще одну мету – співробітництво в таких галузях, як юстиція, громадянські свободи та безпека. До управління та контролю за виконанням Плану дій долучаються існуючі інституційні органи.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)