АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Правові засади менеджменту

Читайте также:
  1. Антропологія менеджменту та антропологія конфлікту як перспективні напрями досліджень
  2. Банківські операції та їх публічно-правові обмеження
  3. Виборчий процес: сутність, засади, етапи суб’єкти.
  4. Види законів, що регулюють конституційно-правові відносини в зарубіжних країнах.
  5. Види політики менеджменту персоналу
  6. Відмінність сучасного менеджменту від традиційного управління
  7. Внутрішньополітичні державно-правові (горизонтальні) конфлікти
  8. Державне мито. Нормативно-правові акти, які регулюють стягнення державного мита.
  9. Динаміка договірних правовідносин страхування як способу забезпечення зобов’язань
  10. Для чого необхідно вивчати психологію менеджменту?
  11. Договори в регулюванні міжнародних економічних відносин. Міжнародні економічні спори і правові способи їх розв’язання (2 години)
  12. Законодавчі та нормативно-правові документи, стандарти

 

Основи теорії державного управління. Державна влада та державне управління. Державне управління в окремих сферах суспільного розвитку. Роль різних гілок влади у процесі державного управління. Державне управління на регіональному рівні. Система органів державної влади в Україні: конституційні основи їх функціонування, роль в управлінні. Центральні органи виконавчої влади в Україні. Регіональні органи державного управління. Місцеве самоврядування та його особлива роль у державному управлінні. Внутрішня організація та управління органу державної влади. Державна служба в Україні. Ефективність державного управління. Державний контроль у сфері виконавчої влади. Відносини органів публічної влади в системі управління. Розвиток системи державного та регіонального управління.

Основи теорії держави. Загальне поняття права. Норми права. Джерела права. Система права. Реалізації права. Поняття законності і правопорядку. Правопорушення та юридична відповідальність. Поняття цивільного права та цивільно-правових відносин. Суб’єкти цивільного права. Цивільно-правові угоди (правочини). Представництво в цивільному праві. Зобов’язальне право. Основи сімейного права України. Характеристика трудових правовідносин. Припинення трудових правовідносин. Правове регулювання робочого часу і часу відпочинку. Трудова дисципліна, дисциплінарна та матеріальна відповідальність. Правове регулювання трудових спорів. Адміністративна відповідальність та інші заходи адміністративного примусу. Загальне поняття кримінального права та кримінальної відповідальності.

Державне управління і державна влада. Предмет і система адміністративного права. Адміністративно-правові норми та відносини. Громадяни як суб’єкти адміністративного права. Президент України як суб’єкт адміністративного права. Органи виконавчої влади як суб’єкти адміністративного права. Державні службовці як суб’єкти адміністративного права. Об’єднання громадян як суб’єкти адміністративного права. Форми державного управління. Адміністративно-правові методи. Адміністративна відповідальність. Адміністративно-процесуальна діяльність. Провадження в справах про адміністративні правопорушення. Законність і дисципліна у сфері державного управління. Правові засади управління економікою. Управління промисловістю. Управління сільським підприємством. Управління будівництвом і житлово-комунальним господарством. Управління транспортом і зв’язком. Управління використанням і охороною природних ресурсів. Управління фінансами. Управління митною справою. Управління освітою. Управління охороною здоров’я населення. Управління культурою. Управління в сфері соціального захисту населення. Управління обороною. Управління національною безпекою. Управління внутрішніми справами. Управління закордонними справами. Управління юстицією.

Поняття, предмет та значення трудового права. Джерела трудового права. Колективні договори і угоди. Укладення трудового договору. Зміна трудового договору. Припинення трудового договору. Робочий час і час відпочинку. Оплата праці. Гарантійні та компенсаційні виплати. Дисципліна праці. Матеріальна відповідальність сторін трудового договору. Охорона праці. Трудові спори. Нагляд і контроль за додержанням трудового законодавства.

Поняття та види господарської діяльності. Державне регулювання господарської діяльності в Україні. Суб’єкти господарської діяльності. Організація господарської діяльності. Припинення юридичних осіб та підприємницької діяльності фізичних осіб. Правовий режим майна суб’єктів господарювання. Загальні положення про договори у сфері господарської діяльності. Договори про передачу майна у власність. Договори про передачу майна в користування. Договори про виконання робіт. Договори на надання послуг. Зобов’язання про спільну діяльність. Договори про створення юридичної особи. Правове регулювання зовнішньоекономічної діяльності підприємств. Захист прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності.

Законодавча та нормативна база України про охорону праці. Державне управління охороною праці та організація охорони праці на об’єкті господарювання. Розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві. Повітря робочої зони, вентиляція та освітлення виробничих приміщень, вібрація, шум, електромагнітні поля та електромагнітні випромінювання радіочастотного та оптичного діапазону. Загальні вимоги безпеки до технологічного обладнання та процесів. Електробезпека. Основні поняття та значення пожежної безпеки. Системи попередження пожеж та пожежного захисту, організаційно-технічних заходів.

Наукові основи безпеки життєдіяльності. Фізіологічні та психологічні критерії безпеки людини. Основи валеології. Невідкладна допомога при нещасних випадках. Середовище життєдіяльності людини. Негативні електричні та електромагнітні фактори.. Безпека харчових продуктів. Цивільна оборона України - основа безпеки у надзвичайних ситуаціях. Надзвичайні ситуації та ліквідація їх наслідків. Прилади радіаційної, хімічної розвідки, контролю радіоактивного забруднення й опромінення та хімічного зараження продуктів і води. Оцінювання обстановки у надзвичайних ситуаціях. Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій. Підвищення стійкості роботи об’єкта господарювання.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)