АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета та завдання технологічної практики

Читайте также:
  1. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  2. I. ПСИХОДИНАМИЧЕСКИЕ МОДЕЛИ КОНСУЛЬТАТИВНОЙ ПРАКТИКИ
  3. II ЗМІСТ ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ
  4. II. Завдання та обов'язки
  5. II. Организация и проведение учебно-ознакомительной практики
  6. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  7. II. Перевірка домашнього завдання.
  8. II. Цели и задачи учебно-ознакомительной практики
  9. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  10. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  11. IV ПРОГРАМА ПРАКТИКИ
  12. IV. Домашнє завдання з інструктажем.

Технологічної практики

для спеціальності 5.03050901 «Бухгалтерський облік»

 

Розроблено викладачами:

Гуленцовою О.Л., Пашевіною О.М., Гусєвою А.О.

 

Мета та завдання технологічної практики

Мета: ознайомитись з організаційно-фінансовою діяльністю на підприємстві, з організацією аналітичного та синтетичного обліку, звітності аналізу та контролю на підприємствах різних організаційних форм та різноманітних форм власності   Завдання: навчитись вести бухгалтерський облік, складати звітність, розраховувати потрібні показники, здійснювати аналіз господарської діяльності відповідно до чинного законодавства з питань обліку, оподаткування та звітності.   У результаті проходження технологічної практики знати:Податковий кодекс України;Закон України „Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”; посадові інструкції працівників бухгалтерії; Положення по обліку оплати праці; діючий План рахунків; особливості обліку основних дільниць виробництва, витрат; принципи розрахунків фінансових показників діяльності підприємства, доходів, зобов’язань, результатів діяльності; порядок проведення ревізій; порядок аналізу господарської діяльності підприємства.   вміти:складати первинні та зведені облікові регістри за всіма дільницями обліку; складати звітні форми; складати акти ревізій і перевірок; оформляти господарські угоди; проводити аналіз валової продукції, собівартості, трудових ресурсів, фінансових результатів, дебіторської та кредиторської заборгованості, фінансового стану; розраховувати основні показники діяльності підприємства; розраховувати основні податки та платежі; оформлювати таблиці відповідно до кожного виду об’єкту, що аналізується; оформлювати результати аналізу господарської діяльності.    

 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

 

Технологічна практика студентів спеціальності "Бухгалтерський облік" є невід’ємною складовою навчального процесу.

У формуванні висококваліфікованих фахівців із бухгалтерського обліку, контролю і ревізії важливе місце займає технологічна практика студентів, що здійснюється з метою закріплення одержаних ними те­оретичних знань і набуття навичок технічної та організаційної робо­ти за спеціальністю.

За час проходження практики студент зобов'язаний закріпити тео­рію бухгалтерського обліку, внутрішньогосподарського обліку і конт­ролю діяльності підприємства, аналізу та планування, ознайомитись з веденням податкового обліку, навчитись розраховувати основні показники та здійснювати аналіз господарської діяльності підприємств, закріпити порядок складання фінансової звіт­ності.

Технологічну практику студенти проходять на підприємствах і організаціях різних форм власності.

Керівництво практикою здійснюється викладачами комісії економічних дисциплін, які контролюють своєчасне прибуття студентів на місце практики, хід її виконання, консультують практикантів щодо програ­ми і матеріалів практики, допомагають у вирішенні питань із забез­печення нормальних умов праці.

Під час практики студент зобов'язаний своєчасно і якісно вико­нувати завдання, передбачені програмою практики, опановувати прийоми обліку, дотримуватись правил внутрішнього розпорядку, не порушувати трудову дисципліну, сприяти виконанню завдань, які стоять перед навчальним закладом.

ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИКИ

 

Організація навчальної практики здійснюється згідно з Положен­ням про практику студентів коледжу та програмою навчальної прак­тики по вирішенню ситуаційних завдань студентів спеціальності "Бухгалтерський облік". За навчальним планом практика студентів триває 6 тижнів (90 годин). Строки проведення практики визначаються графіком навчального процесу. Робочий день студента під час про­ходження практики визначається правилами трудового розпорядку та режимом роботи коледжу та підприємства, на якому відбувається проходження практики.

Навчальна практика проводиться в коледжі у вигляді практичних занять та консультацій тривалістю до 3 академічних годин на день. Практичні заняття проводяться в аудиторіях навчального закладу згідно з наведеним планом. Крім того, у період практики студенти відвідують підприємство, з яким укладено договір про проходження практики за напрямом фахової підготовки. Студентам пропонується розв'язання виробничих ситуаційних за­вдань, ділові ігри, комп'ютерні ігрові ситуації з майбутньої професій­ної діяльності.

Керівництво практикою від коледжу здійснюють викладачі циклової комісії дисциплін економічного циклу. Керівництво практикою від підприємства здійснює головний бухгалтер або заступник головного бухгалтера.

 

ОБОВ'ЯЗКИ СТУДЕНТІВ І КЕРІВНИКІВ НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

 

студенти коледжу при проходженні практики зобов'язані:

 

• до початку практики одержати необхідну документацію та кон­сультації щодо її оформлення;

• систематично вести щоденник практики, давати його на пере­вірку керівникам практики згідно з графіком проходження від­повідних етапів практики;

• у повному обсязі виконувати всі завдання, передбачені програ­мою практики, і вказівки її керівників;

• вивчити і дотримуватися правил охорони праці, техніки безпе­ки і виробничої санітарії;

• нести відповідальність за виконану роботу;

• своєчасно оформити звітну документацію, скласти диференці­йований залік з практики.

 

Керівники практики від коледжу та підприємства зобов'язані:

 

• забезпечити студентів програмами практики та провести з ними інструктаж про порядок її проходження;

• контролювати проходження практики студентами;

• інформувати керівництво навчального закладу про перебіг практики;

• проводити заняття за навчальними темами, визначеними для практичного засвоєння під час проходження навчальної прак­тики;

• перевіряти щоденники і звіти студентів про виконання програ­ми практики і рекомендувати їх до захисту.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)