АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вибір розрахункових точок

Читайте также:
  1. I. ТЕМИ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ ТА ЇХ ВИБІР
  2. Вибір варіанта контрольної роботи
  3. ВИБІР ВАРІАНТУ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  4. ВИБІР ГІДРОАПАРАТУРИ
  5. Вибір димососів (вентиляторів)
  6. Вибір допоміжного і транспортного обладнання
  7. Вибір задачі для моделювання
  8. Вибір засобу усунення дефектів деталі
  9. Вибір засобу усунення дефектів деталі
  10. ВИБІР ЗМІШУВАЛЬНОГО УСТАТКУВАННЯ
  11. Вибір контрольно - вимірювальної апаратури, інструкція по ремонту та регулюванню
  12. Вибір місця водозабору та трасування водопровідної мережі

8. Вибір розрахункових точок всередині приміщень

2.1 Розрахункові точки всередині приміщень з джерелами шуму треба вибирати на робочих місцях і в зонах постійного перебування людей на висоті 1,5 м від рівня підлоги або робочої площадки.

2.2 В приміщені з джерелом шуму або з кількома однотипними джерелами вибирають дві розрахункові точки: одну на робочому місці в зоні прямого випромінювання звуку від джерела, другу – в зоні відбитого звуку на місці постійного перебування людей, не пов’язаних безпосередньо з роботою даного джерела шуму.

2.3 В приміщенні з кількома джерелами шуму, рівні звукової потужності яких відрізняються між собою на 10 дБ і більше, вибирають три розрахункові точки: дві – на робочих місцях біля джерел з максимальними і мінімальними рівнями, а третю на робочому місці в зоні відбитого звуку.

2.4 В приміщенні з груповим розташуванням однотипного устаткування розрахункові точки вибирають на робочих місцях в центрі кожної групи.

2.5 В приміщенні зі змішаним розташуванням різнотипного за шумовими характеристиками устаткування розрахункові точки вибирають на робочих місцях біля джерел з максимальними і мінімальними рівнями шуму, по можливості віддалених одне від одного, і в зонах постійного перебування людей.

2.6 В приміщеннях без власних джерел шуму розрахункову точку вибирають на робочому місці або на відстані 1,5 м від огородження, з боку якого проникає шум, на висоті 1,5 м від рівня підлоги.

2.7 Розрахункові точки на території промислових підприємств вибирають на робочих місцях і в зонах постійного перебування людей на висоті 1,5 м від рівня поверхні землі або робочих площадок.

3 Розрахунок очікуваних рівнів шуму (повністю наведено в лекції 4)

3.1 Розрахунки очікуваних рівнів шуму в розрахункових точках приміщень і територій з джерелами шуму слід виконувати за методиками згідно з додатком Г:

- в пропорційних приміщеннях з джерелами шуму – згідно з Г.1 і Г.2;

- в непропорційних приміщеннях джерелами шуму – згідно з Г.3;

- на територіях – згідно з Г.4;

- розрахунок рівнів шуму, що пройшов крізь огороджувальні конструкції – згідно з Г.5;

- розрахунок рівнів шуму, що пройшов по каналах (повітропроводах) – згідно з Г.6;

- розрахунок рівнів шуму від джерел, розташованих в інших будівлях – згідно з Г.7;

- розрахунок коригованих рівнів звуку постійного шуму – згідно з Г.8;

- розрахунок еквівалентних октавних рівнів звукового тиску і еквівалентних коригованих рівнів звуку непостійного шуму – згідно з Г.9. Знать обзорно


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)