АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Склад миловарної ґрунтовки

Читайте также:
  1. Exercise 2 Складіть речення
  2. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  3. Аналіз складу, руху та стану основних фондів
  4. Апаратна складова комп’ютера.
  5. Б) особливості акторского складу та їх поділ
  6. База даних як складова інформаційної системи
  7. Біологічний та хімічний склад лікувальних грязей, їх регенерація.
  8. БНМ 6.2.5. Склад ядра атома
  9. В мятущемся и нестабильном мире. Именно в это время евреи начинают усваивать и осознавать данные народу пророческие откровения. В это время складывается Талмуд, который позволил
  10. В УКРАЇНІ У СКЛАДІ РОСІЇ (ІІ пол. XIX ст.)
  11. В) складних ефірів кислот
  12. В. Складні вуглеводи, що містять понад 10 моносахаридних залишків

Склад купоросної ґрунтовки

(на 10 л суміші)

Мідний купорос 200 — 250 г

Мило господарське (40% -не) 250 г

Клей тваринний сухий 200 г

Оліфа 25—30 г

Крейда 2—3 кг

Вода До 10 л

 

 

Спосіб приготування. Сухий клей подрібнюють і протягом 6—12 год замочують у воді. Клей підігрівають і, перемішуючи його, добавляють мило, нарізане дрібними кусочками (стружкою). У 2 л гарячої води в окремій дерев'яній або скляній посудині розчиняють мідний купорос. До мильно-клейового розчину, старанно перемішуючи, добавляють оліфу. В утворену емульсію ОВ поступово вливають розчин мідного купоросу, засипають крейду і всю суміш розводять водою до об'єму 10 л.

Цю суміш застосовують для першого ґрунтування під поліпшене клейове фарбування і для остаточного ґрунтування під просте фарбування. Якщо немає мідного купоросу, то його можна замінити алюмінієво-калієвими галунами з розрахунку 250—300 г галунів на 10 л ґрунтувальної суміші.

Склад вапняної миловарної ґрунтовки

(на 10 л суміші)

Вапно негашене 1,2—2,0 кг

Мило господарське (40%-не) 150—200 г

Оліфа 25— 30г

Вода До 10 л

Спосіб приготування. Мило, нарізане дрібними кусочками, розчиняють окремо в невеликій кількості гарячої води і додають до нього оліфу. В окремій посудині гасять вапно. В момент найбільш інтенсивного гасіння (кипіння) вапна до нього при ретельному перемішуванні додають мильний розчин. Готову суміш розводять водою до об'єму 10 л.

Миловарну ґрунтовку можна приготувати на інших в'яжучих матеріалах. У цьому випадку замість вапна у суміші використовують тваринний клей.

Склад миловарної ґрунтовки

(на 10 л суміші)

Клей тваринний Мило господарське (40%-не) Вода 400 г 400 г До 10 л

Спосіб приготування. Клей замочують у 4— 5 л води, добавляють до нього нарізане дрібними кусочками мило і підігрівають, не доводячи суміш до кипіння. Коли матеріали розчиняться, доливають воду до об'єму 10 л і проціджують.

Ґрунтувальну суміш наносять на поверхню валиком, макловицею, маховою або рогожною щіткою. Працюючи щіткою, перший шар ґрунтовки на стіни наносять горизонтальними рухами з остаточним розтушуванням його у вертикальному напрямі. На стелі ґрунтовку наносять упоперек світла, що падає з вікон, а остаточно розтушовують рухами щітки вздовж світла. Якщо ґрунтовка одна (при простому фарбуванні), то її остаточно розтушовують на стінах горизонтально, а на стелях — упоперек світла.

Коли шар ґрунтовки висохне, починають підмазувати щілини. Склад підмазувальної суміші під водне фарбування повинен відповідати виду фарбування. Значні пошкодження штукатурки від шарування, вибоїни, глибокі щілини на товщину штукатурного шару тощо) підмазують вапняно-гіпсовим розчином, а незначні — гіпсокрейдяною або гіпсовою підмазкою без додавання піску. Наведемо основні підмазувальні суміші і способи їх приготування.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)