АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Склад шпаклівки КЛМ (карбоксилатексно-крейдяна )

Читайте также:
  1. Exercise 2 Складіть речення
  2. VІ Вимоги до складання та оформлення документації про проходження ВИРОБНИЧОЇ практики
  3. Аналіз складу, руху та стану основних фондів
  4. Апаратна складова комп’ютера.
  5. Б) особливості акторского складу та їх поділ
  6. База даних як складова інформаційної системи
  7. Біологічний та хімічний склад лікувальних грязей, їх регенерація.
  8. БНМ 6.2.5. Склад ядра атома
  9. В мятущемся и нестабильном мире. Именно в это время евреи начинают усваивать и осознавать данные народу пророческие откровения. В это время складывается Талмуд, который позволил
  10. В УКРАЇНІ У СКЛАДІ РОСІЇ (ІІ пол. XIX ст.)
  11. В) складних ефірів кислот
  12. В. Складні вуглеводи, що містять понад 10 моносахаридних залишків

(v частинах за масою)

Клей КМЦ (8% -й розчин) Латекс СКС — 05 ГП Мило господарське (10%-й розчин) Асидол Крейда мелена До робочої в'язкості

 

Рис. 60. Шпаклювання поверхні дерев'яним шпателем

 

Спосіб приготування. Клей КМЦ на 10— 12 год замочують у теплій воді (температура 40 °С). Приготовлений окремо розчин мила перемішують разом з латексом і клейовим розчином до утворення однорідної маси. Після цього добавляють асидол, крейду і знову перемішують. Одержану шпаклівку перетирають на фарботерці.

Перший шар суцільної шпаклівки наносять дерев'яним шпателем. Для цього на шпатель набирають порцію шпаклівки і намазують її на поверхню шаром завтовшки 1—2 мм. Шпатель тримають у правій руці під кутом 10—15° до поверхні, водночас натискуючи на нього лівою рукою. Після цього намазаний шар шпаклівки розрівнюють поворотним рухом шпателя, перпендикулярним до першого (рис. 60).

Шпаклювання поверхні — це дуже трудомісткий і важкий процес, тому слід застосовувати більш продуктивні способи нанесення шпаклювальних сумішей, які значно прискорюють виконання роботи.

Продуктивним є спосіб, за яким шпаклівку наносять і розрівнюють гумовим півтерком завдовжки 40—50 см (рис. 61). Для цього шпаклювальну суміш смугою накладають на півтерок. Узявши півтерок за ручки і притискуючи його під кутом 10—15° до поверхні, рухом знизу вгору суміш намазують на поверхню. За один рух півтерка утворюється смуга шпаклівки завширшки 40—50 см, завдовжки до 1,5 м. При повторному русі шар шпаклівки ущільнюють і розрівнюють цим самим півтерком.

Шпаклівку можна наносити також маховою щіткою, а розрівнювати на поверхні широким гумовим шпателем. При цьому шпаклювальна суміш повинна бути рідшою.

Розрівнюючи її, шпатель переміщують у напрямі, перпендикулярному до мазків щітки.

Після повного висихання першого шпаклювального шару його шліфують пемзою або шліфувальною шкуркою з більшим розміром зерен абразиву (№ 12—16) доти, доки не утвориться гладенька поверхня без подряпин і піщинок.

Коли буде нанесено і оброблено перший шар шпаклівки, поверхню грунтують удруге. До складу цієї ґрунтовки добавляти крейду не варто, оскільки на рівному шарі шпаклівки вона залишатиме сліди від щітки.

Після висихання плівки вдруге заґрунтованої поверхні її знову шпаклюють. Другий шар шпаклівки наносять таким самим розчином металевим шпателем. Другий шар шпаклівки повинен бути завтовшки до 0,5 мм. Після висихання шпаклювального шару поверхню шліфують дрібнозернистою шліфувальною шкуркою (№ 8—12).

Потім поверхню ґрунтують утрете,.застосовуючи для цього підфарбовану ґрунтувальну суміш. До складу суміші добавляють крейду і ті пігменти, колір яких переважатиме при фарбуванні поверхні. Ґрунтовку з підфарбуванням застосовують для кращої покривності фарбової плівки, особливо під час обробки її торцюванням.

Бетонні і гіпсолиті поверхні під просте і поліпшене фарбування клейовими сумішами підготовляють так само, як і обштукатурені. При підготовці їх під високоякісне фарбування виконують безпіскову накривку, яка замінює шпаклювання. Якщо обштукатурені поверхні опоряджені безпісковою накривкою, то їх фарбують без суцільного шпаклювання.

Для безпіскової накривки застосовують вапняно-гіпсовий розчин (пасту) без піску. Розчин наносять на добре вирівняний підготовлений шар штукатурки або на бетонну поверхню двічі. Загальна товщина накривного шару не повинна перевищувати 2 мм.

Рис. 61. Нанесення шпаклівки гумовим півтерком

 

Склад вапняно-гіпсового розчину залежить від якості вапняного тіста та вологості поверхні, на яку його наносять. Чим більша вологість поверхні, тим менша кількість гіпсу повинна входити до складу розчину.Здебільшого застосовують розчин складу 1: 2 або 1: 3, тобто одна частина гіпсу і дві-три частини вапняного тіста.

Розчин приготовляють невеликими порціями в дерев'яному ящику. Перед змішуванням гіпс просіюють крізь дрібне сито, а розведене водою вапняне тісто проціджують. В ящик наливають вапняне молоко і поступово добавляють до нього потрібну кількість гіпсу. Після перемішування суміші повинна утворитись сметаноподібна паста. Приготовлений розчин треба використати протягом 16—20 хв.

Отриманий розчин за допомогою сталевої гладилки намазують на поверхню шаром завтовшки 0,5—0,8 мм. Нанесений шар розчину відразу розрівнюють і загладжують тією самою гладилкою, тримаючи її під кутом 10—15° до поверхні. Через 20—30 хв наносять другий шар безпіскової накривки і остаточно його обробляють гладилкою до дзеркального блиску.

Безпкжовий розчин можна наносити на поверхню також дерев'яним або гумовим шпателем і розрівнювати кожний шар щіткою з короткою волосінню. Ні в якому разі не можна використовувати відмолоджений розчин, тобто такий, який після початку тверднення був знову розведений водою і додатково розмішаний. Такий розчин втрачає міцність і після нанесення на поверхню та висихання тріскається. Іноді розчини для безпіскової накривки розводять на 2%-й клейовій воді, що також сприяє уповільненню їх тужавіння.

Безпіскова накривка повинна бути рівною, без помітних подряпин, швів, стиків, грубої фактури та інших дефектів.

Підготовка поверхонь під фарбування казеїновими сумішами. Казеїновими сумішами фарбують внутрішні або зовнішні обштукатурені і бетонні поверхні. За якістю казеїнові фарбування бувають поліпшені і високоякісні.

При підготовці обштукатуреної поверхні під поліпшене фарбування її очищають і розрівнююсь торцем деревини, розрізують і підмазують щілини, шліфують підмазані місця. Ці роботи виконують такими самими сумішами і так само, як і при підготовці під клейове фарбування. Підготовлену поверхню ґрунтують казеїновою ґрунтовкою, яку приготовляють з готової казеїнової фарби або казеїнового клею.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)