АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методика розробки сестринського втручання

Читайте также:
  1. I. ПРОБЛЕМА И МЕТОДИКА ИССЛЕДОВАНИЯ
  2. III. Метод, методика, технология
  3. А. Методика розрахунків збитків внаслідок забруднення атмосферного повітря
  4. Аналіз розробки нафтових родовищ
  5. Аналіз розробки родовищ природних газів
  6. АТТЕСТАЦИЯ РАБОТНИКОВ: СУЩНОСТЬ, ЦЕЛИ, ЗАДАЧИ, НАЗНАЧЕНИЕ, МЕТОДИКА ПРОВЕДЕНИЯ.
  7. Б. Методика катетеризации лучевой артерии.
  8. Б. Методика розрахунку збитків від забруднення водних ресурсів.
  9. Баланс денежных доходов и расходов населения, методика его разработки.
  10. Балльная методика диагностики вероятности банкротства Аргенти.
  11. БИЛЕТ 25. МЕТОДИКА УСТАНОВЛЕНИЯ НОРМ ВЫРАБОТКИ
  12. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках

Як тільки були встановлені діагноз і результати, приймаються рішення про те, як досягнути результатів і забезпечити здоров'я пацієнтові. Розробка успішних сестринських втручань залежить від спроможності медсестри знаходити і вибирати альтернативи, які будуть найбільш успішні. При визначенні можливих альтернатив особливо корисною буде тактика побудови гіпотез і "мозкового штурму".

Побудова гіпотез.

Медсестра будує гіпотези, допускаючи, що певні альтернативи підійдуть більш-менш для досягнення результатів. Сестринські втручання ґрунтуються на:

1) тому, що допомогло добитися успіху в минулому при вирішенні подібної проблеми;

2) найшвидшому і найефективнішому вирішенні проблеми з врахуванням знань, навичок і можливостей пацієнта.

Ця методика дозволяє медсестрі застосувати наукові принципи, розробити творчі підходи до вирішення проблем і полегшення індивідуального догляду за пацієнтом.

"Мозковий штурм".

"Мозковий штурм" — це груповий метод, що використовується для генерації ідей більш ніж однією людиною. Метою цього підходу є стимулювання творчих альтернатив. Для здійснення ефективного "мозкового штурму" необхідно створити атмосферу свободи і відкритості. "Мозковий штурм" може проводитися під час зборів з планування догляду або конференції з догляду. Після того, як будуть розроблені всі можливі альтернативи, кожна буде обговорена з врахуванням можливості здійснення та ймовірності успіху. Медсестра вибирає те, що найбільш відповідає стану пацієнта.

Незалежно від того, чи були підходи розроблені за допомогою побудови гіпотез або "мозкового штурму", вони трансформуються в сестринські втручання і заносяться в письмовий план догляду.

Порівняння сестринських і медичних втручань.

Медичні записи лікаря звичайно направлені на діяльність, пов'язану з діагностуванням і лікуванням пацієнта. Зміст цих записів повідомляється медсестрі або іншому медичному персоналу. Медичні записи часто включають призначення ліків і засобів лікування, діагностичні обстеження, вимоги до дієти.

Основні характеристики втручань.

Бажано, щоб сестринські втручання мали такі характеристики:

1. Погоджувалися з планом догляду.

2. Ґрунтувались на наукових принципах.

3. Були індивідуальні для кожної конкретної ситуації.

4. Використовували можливості навчання пацієнта.

5. Використовувались для забезпечення терапевтичного і безпечного оточення.

6. Включали використання відповідних джерел.

Погодження.

Сестринські втручання не повинні вступати в конфлікт з терапевтичними, рішеннями інших членів медичної бригади. Якщо мета медсестри та інших медичних працівників перехрещується, результатом цього, звичайно, є безладдя. Дуже важливо, щоб працівники різних підрозділів обговорювали свою мету і визначали підходи для досягнення цієї мети. Для забезпечення безперервності догляду всі розбіжності в думках повинні бути усунені.

Наукова основа.

Другою характеристикою втручання є використання наукового пояснення для підтримки сестринського рішення і формування основи для сестринських дій. Наукове обґрунтування такої діяльності залежить від бази знань медсестри, яка включає в себе природні та гуманітарні науки.

Індивідуалізація.

При розробці втручання медсестра вибирає підходи, які найбільш прийнятні для конкретних фізичних і емоційних потреб людини. Основні правила, які слід використати при розробці індивідуальних сестринських втручань.

1. Приділяйте основну увагу етіологічним факторам сестринського діагнозу.

2. Заохочуйте пацієнта і його сім'ю до вибору альтернатив.

3. Враховуйте сильні і слабкі сторони пацієнта і його сім'ї.

4. Зважайте на строковість і серйозність ситуації.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)