АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОСНОВНІ ПРАВИЛА НАПИСАННЯ СЕСТРИНСЬКИХ ВТРУЧАНЬ

Читайте также:
  1. Dress-code: правила официальных мероприятий
  2. I.4. ОСНОВНІ МОДЕЛІ ЗВЕРТАННЯ В УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  3. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  4. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  5. III. Основні правила та обов’язки працівників
  6. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  7. III. Правила проведения трансфузии (переливания) донорской крови и (или) ее компонентов
  8. III. Этические правила служебного поведения работников органов управления социальной защиты населения и учреждений социального обслуживания
  9. IV. Основні обов’язки власника або уповноваженого ним органу
  10. IV. Основні поняття і визначення,
  11. IX. Правила трансфузии (переливания) криопреципитата
  12. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Сестринські втручання забезпечують членів медичної команди планом досягнення встановлених результатів і сприяють відновленню змінених реакцій людини. Необхідно написати блок сестринських втручань для досягнення кожного результату. Для найбільшої ефективності вони повинні бути написані максимально стисло і зрозуміло. Для уникнення повторення дій в них необхідно вказати, хто повинен їх здійснювати. Якщо сестринське втручання залежить від попередньої діяльності, в ньому повинна бути вказана послідовність дій.

1. Сестринські втручання повинні фіксуватися датою і підписом.

Після всіх сестринських втручань має стояти дата, щоб можна було визначити час їхнього здійснення. Сестринські втручання повинні бути підписані, щоб відобразити особисту відповідальність медсестри перед пацієнтом і перед законом. Підпис також дозволяє співробітникам:

— забезпечити зворотний зв'язок, демонструючи ефективність втручання;

— отримати пояснення;

— отримати логічне обґрунтування втручання.

2. Сестринські втручання повинні включати точні дієслова і вказувати конкретні дії для досягнення бажаних результатів.

3. Сестринські втручання повинні вказувати хто, що, де, коли, як, і як часто буде здійснювати зазначені дії.

4. Сестринські втручання повинні бути розроблені індивідуально для пацієнта.

Ознайомлення з планом догляду.

Пацієнта.

Як і у випадку з первинною оцінкою, наш спосіб планованого догляду повинен давати можливість пацієнту брати участь у вирішенні питань догляду за ним. Якщо пацієнт не в змозі брати участь у цьому процесі, зі складеним вами планом можна ознайомити його і його сім'ю.

Інших членів бригади.

Для неперервності сестринського догляду, оцінки процесу і результатів план догляду має бути чітким і зрозумілим. Всі працівники, причетні до його виконання, повинні ознайомитись з ним. Це означає підготовку письмового плану, з яким працівники можуть ознайомитися в будь-який час.

Складений у письмовому вигляді план догляду є робочим інструментом для сестер та інших членів медико-санітарної бригади. Оскільки потреби людини змінюються, даний план теж повинен легко піддаватися зміні, перегляду і доповненню. Щоб реалізувати своє призначення, план має бути простим і зрозумілим для всіх зацікавлених осіб.

Запис про сестринське втручання необхідно робити у вигляді чітких і стислих тез. Кількість даних, необхідних для розкриття його значення, залежить від ряду чинників. Дані тези можуть також містити посилання на стандарти якості, клінічні дані і науково обґрунтовані процедури, якщо такі є. При відсутності останніх, мабуть, слід робити план догляду більш докладним і деталізованим.

Таким чином, третій етап медсестринського процесу забезпечує планування дій медичної сестри, направлених на забезпечення потреб пацієнта.

Зразок плану сестринського догляду

Дата Проблема пацієнта Мета (очікуваний результат) Втручання (Дії медсестри) Періодичність, кратність, частота оцінки Кінцева дата досягнення мети Підсумкова оцінка ефективності
             

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)