АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ МАГІСТЕРСЬКОЇ ДИСЕРТАЦІЇ

Читайте также:
  1. III. Основний зміст роботи
  2. III. Основний зміст роботу
  3. IV. Діяльнісна змістова лінія
  4. V. ЗМІСТ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  5. V. Зміст навчального матеріалу
  6. V. Зміст теми заняття.
  7. V. Зміст теми попереднього заняття.
  8. VI. ЗМІСТ ЛЕКЦІЙНОГО МАТЕРІАЛУ
  9. АВТОРЕФЕРАТ ДИСЕРТАЦІЇ
  10. Анотований зміст
  11. Б) відображення життєзмістовних питань буття людини
  12. Бесіда за змістом прочитаного уривку.

У вступі обгрунтовано актуальність теми дослідження, зазначено мету і завдання, конкретизовано об’єкт, предмет, методи дослідження, сформульовано практичне та теоретичне значення основних положень дисертації, її новизну та ступінь апробації.

У першому розділі«Теоретичні засади підвищення ефективності використання фінансових ресурсів підприємства» досліджено економічну суть категорій «фінансові ресурси підприємства», «фінансове забезпечення діяльності підприємств», визначено особливості управління фінансовими ресурсами та розкрито показники оцінки фінансового стану підприємств.

У другому розділі – «Аналіз ефективності виробничо-комерційної діяльності підприємства та її вплив на фінансово-економічний стан на ТзОВ «Рівнеоптторг»» проведено аналіз асортиментної політики, структури та джерел формування майна підприємства, здійснено комплексний аналіз фінансовго стану та ефективності використання фінансових ресурсів на підприємстві.

ТзОВ «Рівнеоптторг» займається оптовою торгівлею продуктів харчування, зокрема, рибною продукцією власного виробництва, яка складає 95% від усього обсягу реалізації.

Ринкова частка підприємств Західного регіону, які займаються виготовленням рибної продукції (рис. 1).

Рис. 1. Ринкова частка підприємств Західного регіону, які займаються виготовленням рибної продукції, %

 

ТзОВ «Інтерпродсервіс» та ТзОВ «Рівнеоптторг» є лідерами галузі в Західному регіоні. Також істотну частку займають підприємства, які імпортують продукцію з-за кордону або українські представництва іноземних виробників – 16%, інші регіони України, в яких географія поставок охоплює і захід України займають 15% ринку.

 

Рис. 2. Динаміка споживання рибної продукції основних покупців ТзОВ «Рівнеоптторг», тис. грн.

 

Продукція підприємства здебільшого реалізується споживачам Рівного та області (рис. 2). Також ТзОВ «Рівнеоптторг» співпрацює з магазинами, компаніями та представництвами інших міст і областей.

Динаміка виробництва основних видів продукції підприємства показує, що протягом 2005-2008 рр. обсяги виробництва і реалізації рибної продукції стабільно зростали (рис. 3). У 2009 році, в зв’язку з економічною кризою та зниженням купівельної спроможності населення, обсяги виробництва і реалізації всіх видів продукції скоротились.

Рис. 3. Динаміка виробництва основних видів продукції, тис. грн

 

Структура товарної промислової продукції за 2009 р. свідчить, що незважаючи на скорочення обсягів реалізації усіх видів продукції у звітному періоді, підприємство дбає про утримання конкурентних позицій та розширює асортимент продукції з метою зацікавлення споживача. Варто відмітити, що рибні пресерви та вироби з оселедця користуються найбільшим попитом (рис. 4).

Рис. 4. Структура товарної промислової продукції за 2009 рік, %

 


Таблиця 1.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)