АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тестові завдання з бази даних «КРОК-1». В гістологічному препараті трубчастої кістки на місці зламу виявляються ознаки регенараторного процесу (мозоль)

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Р.

 

В гістологічному препараті трубчастої кістки на місці зламу виявляються ознаки регенараторного процесу (мозоль). Яка тканина формує цю структуру?

A *Грубоволокниста кісткова

B Пухка сполучна

C Ретикулярна.

D Епітеліальна.

E Пластинчаста кісткова

 

Р.

Кісткова тканина

В гістопрепараті представлена тканина, яка містить клітини, що не мають відростків, мають кожна декілька десятків ядер, а одна з поверхонь клітини має гофровану зону, через яку відбувається секреція гідролітичних ферментів. Яка тканина представлена в гістопрепараті?

A *Кісткова тканина

B Хрящова тканина

C Епітеліальна тканина

D Нервова тканина

E Мʼязова тканина

У робітника підприємства, на якому виробляють сполуки ванадія, виявлена підвищена осіфікація внаслідок збільшення вмісту кальція у кістковій тканині. З діяльністю яких клітин це може бути пов’язано?

A * Остеобластів

B Остеоцитів

C Остеокластів

D Хондроцитів

E Фібробластів

При аналізі рентгенограми хворого 57 років лікар звернув увагу на локальне розсмоктування твердих тканин окремих кісток. З підвищеною активністю яких клітин можуть бути пов'язані ці зміни?

A *Остеокластів

B Хондробластів

C Остеоцитів

D Остеобластів

E Хондроцитів

При непрямому гістогенезі кісткової тканини трубчастих кісток між епіфізарним та діафізарним центрами окостеніння утворюється пластинка, що в подальшому забазпечує ріст кісток у довжину. Як називається ця структура:

A *Метафізарна пластинка

B Кісткова манжетка

C Кісткова пластинка

D Остеон

E Шар внутрішніх генеральних пластинок

У хворого виявлена резорбція (розсмоктування) кісток. З підвищеною активністю яких клітин кіскової тканини це пов’язано?

A * Остеокластів

B Остеобластів та остеокластів

C Остеоцитів та остеобластів

D Остеобластів

E Остеоцитів

При аналізі рентгенограми хворого лікар звернув увагу на локальне розсмоктування твердих тканин окремих кісток. З підвищеною активністю яких клітин можуть бути пов'язані ці зміни?

A *Остеокласти

B Хондобласти

C Остеоцити

D Остеобласти

E Хондробласти

В клініку поступив хворий з діагнозом: перелом ключиці. Які клітинні елементи приймуть участь в регенерації кісткової тканини?

A *Остеобласти

B Остеокласти

C Остеоцити

D Хондроцити

E Фібробласти

У людей похилого віку спостерігається надлишкова втрата маси кісткової тканини, яка відображає розвиток остеопорозу. Активація клітин кісткової тканини обумовлює розвиток даного захворювання?

A *Остеокластів

B Остеобластів

C Макрофагів

D Тканинних базофілів

E Остеоцитів

Рр.

В місцях переломів кістки зростаються внаслідок активації остеобластів, які:

A. *Утворюють остеоїдну речовину і стають остеоцитами

B. Утворюють спочатку сполучну тканину, а з неї росте кістка

C. Утворюють хрящ, а в ньому ізогенні групи

D. Розмножуються і завантажуються солями кальцію

E. Утворюють кістку і стають остеокластами

У процесі вапнування міжклітинної речовини кісткової тканини вздовж колагенових волокон відкладаються кристали гідроксиапатиту. Для реалізації цього процесу необхідна присутність у міжклітинній речовині лужної фосфатази. Яка клітина продукує цей фермент?

A * Остеобласт.

B Остеоцит.

C Остеокласт.

D Хондробласт.

E Хондроцит.

 

 


ХРЯЩОВА ТКАНИНА

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)