АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перелік питань, що виносяться на самостійне опрацювання

Читайте также:
  1. II Перелік лабораторних та практичних робіт
  2. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  3. III. Опрацювання нового матеріалу
  4. IV. Опрацювання літератури
  5. V. Опрацювання літератури
  6. Аналіз і опрацювання результатів
  7. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  8. Виносяться на залік.
  9. Вклад вітчизняних вчених у розвиток генетики і селекції (на само- опрацювання).
  10. Геологічні методи опрацювання результатів буріння свердловин
  11. Етап - опрацювання рекомендованої літератури .
  12. Етап - опрацювання рекомендованої літератури .

Тема 1. Характеристика внутрішнього, національного та міжнародного туристичного ринку, головних елементів, об’єктів та суб’єктів ринку. Відмінні особливості та специфічні характеристики туристичного продукту, туристичних пакетів і окремих видів послуг суб’єктів туристичної діяльності України. Взаємозв’язок і взаємозалежність основних елементів туристичного ринку. Критерії сегментації ринку туристичних послуг. Еволюція та етапи розвитку національного ринку туристичних послуг в Україні.

Міжнародна класифікація туризму та видів туристичної діяльності. Напрями диверсифікації та інтеграції діяльності суб’єктів туристичного ринку, сутність і форми горизонтальної, вертикальної та конгломератної інтеграції. Роль транснаціональних корпорацій в розвитку міжнародного туризму. Характеристика міжнародних об’єднань в сфері туризму, їх функцій та ролі у відродженні світового туристичного простору.

 

Тема 2. Пряме державне регулювання діяльності підприємства (державна реєстрація, ліцензування, стандартизація і сертифікація послуг, антимонопольне регулювання та ін.). Економічні методи регулювання діяльності підприємства (державне замовлення на реалізацію послуг, система оподаткування, регулювання мінімальної заробітної плати і системи трудових відносин, стимулювання інвестицій, регулювання валютних відносин та ін.).

Аналіз стану підприємництва та особливостей розвитку малих підприємств в сфері туристичного бізнесу в Україні.

Умови створення та функціонування спільних підприємств, підприємств з іноземними інвестиціями та іноземних підприємств. Аналіз факторів, які впливають на вибір базової стратегії конкуренції. Порядок обґрунтування загальної економічної стратегії та функціональних стратегій діяльності туристичного підприємства. Види планів туристичного підприємства, порядок їх складання та методи планування. Особливості складання стратегічних, тактичних та оперативних планів економічного і соціального розвитку туристичного підприємства.

 

Тема 3. Дослідження кон’юнктури регіонального туристичного ринку, факторів формування туристського попиту, його сезонних коливань, цінової і нецінової еластичності в окремих сегментах туристичних потоків, стану розвитку конкуренції та конкурентних позицій підприємства на регіональному ринку туристичних послуг.

 

Тема 4. Методичні підходи до обґрунтування розмірів комісійних винагород, суми та рівня маржі туристичної фірми. Оцінка можливостей збільшення валютних доходів туристичної фірми.

 

Тема 5. Структура операційних ви­трат ту­ри­с­ти­ч­но­го під­при­єм­с­т­ва. Склад прямих витрат, які відносяться на собівартість туристичних послуг, склад адміністративних витрат, витрат на збут та інших загальних витрат туристичної фірми. Міжнародний досвід застосування системи “директ-костінг”, “стандарт-костінг”, каль­ку­ляції со­бі­ва­р­то­с­ті туристичних продуктів і окремих видів по­слуг.

 

Тема 6. Зміст, завдання та методика аналізу прибутків і рентабельності окремих видів господарської діяльності, окремих видів послуг туристичних підприємств. Методи прогнозування прибутковості і рентабельності туристичної та інших видів діяльності.

 

Тема 7. Альтернативні теорії ринкової ціни товару. Ринкова вартість послуги як товару та механізм її формування під дією об’єктивних законів ринку. Роль і функції ціни в умовах ринкових відносин. Фактори диференціації цін туристичних пакетів і послуг на вітчизняному та міжнародному ринку. Система ринкової саморегуляції та роль ціни у досягненні рівноваги туристичного ринку.

Тема 8. Практичний досвід формування цін на послуги національного туристичного ринку. Особливості ціноутворення на послуги туристичних підприємств в інших країнах світу.

 

Тема 9. Аналіз механізму розробки цінової політики та факторів, що впливають на вибір стратегії і тактики ціноутворення на національному ринку туристичних послуг. Міжнародний досвід застосування цінових стратегій та методів тактичного регулювання цін на туристичні продукти і послуги.

 

Тема 10. Особливості вартісної оцінки окремих видів ресурсів та сукупного ресурсного потенціалу туристичного підприємства, форми економічного взаємозв’язку його окремих елементів. Джерела формування матеріальних, трудових та фінансових ресурсів туристичного підприємства. Вплив технічного стану матеріально-технічної бази і основних фондів на показники ефективності їх використання та на показники якості туристичних послуг.

Методичні підходи до визначення потреби в оборотних засобах туристичного підприємства Дослідження впливу основних факторів на ефективність використання оборотних засобів туристичного підприємства.

 

Тема 11. Дослідження складу та структури фо­н­ду опла­ти пра­ці, продуктивності праці та середньої заробітної плати працівників туристичного підприємства. Прин­ци­пи ор­га­ні­за­ції ма­те­рі­а­ль­но­го сти­му­лю­ван­ня пра­ців­ни­ків в умо­вах ри­н­ко­вих від­но­син. Фо­р­ми дер­жа­в­но­го ре­гу­лю­ван­ня за­ро­бі­т­ної пла­ти пра­ців­ни­ків державних підприємств.

 

Тема 12. Структура активів і пасивів балансу. Джерела та порядок фінансування основних і оборотних коштів туристичного підприємства, співвідношення внутрішніх та зовнішніх джерел їх фінансування. Фінансові фонди туристичного підприємства, порядок їх формування і напрямки використання. Планування грошових потоків та складання платіжного календаря туристичного підприємства. Зміст та порядок розробки балансового плану. Законодавчі основи розгляду справ про банкрутство в Україні, порядок ліквідації туристичного підприємства. Сутність санації туристичного підприємства. Узагальнюючий план досягнення результатів фінансово-господарської діяльності туристичного підприємства.

 

Тема 13. Міжнародний досвід застосування спрощеної системи оподаткування на туристичних підприємствах. Особливості застосування податкових пільг і штрафних санкцій у сфері туризму.

 

Тема 14. Законодавчі основи інвестиційної діяльності туристичних підприємств в Україні.. Види, форми, напрямки вкладання інвестицій у міжнародній практиці підприємницької діяльності туристичних фірм. Сутність фінансових інвестицій, вивчення досвіду їх планування та принципів здійснення. Особливості аналізу і планування інноваційних інвестицій туристичного підприємства. Методичний інструментарій аналізу та планування прямих інвестицій. Бізнес-план як комплексний документ стратегічного значення. Дослідження цілей і завдань, змісту і структури бізнес-планів реальних інвестиційних проектів туристичних підприємств. Вивчення досвіду економічного обґрунтування потреби в кредитних ресурсах під інвестиційний проект та визначення ефективності кредиту. Вивчення порядку представлення бізнес-планів потенційним інвесторам, методів оцінки інвестиційного ризику та ефективності інвестиційних проектів у бізнес-планах.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)