АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналітичний висновок

Читайте также:
  1. Аналітичний і синтетичний облік
  2. Аналітичний розрахунок параметрів пускових газліфтних клапанів
  3. Аналітичний та інвентарний облік основних засобів
  4. Аудиторський висновок. Види аудиторських висновків. Порядок їх складання і подання.
  5. Висновок
  6. Висновок
  7. Висновок
  8. Висновок
  9. ВИСНОВОК
  10. Висновок
  11. Висновок

В даній курсовій роботі було досліджено фінансово-господарську діяльність Госпрозрахункової житлово-експлуатаційної дільниця №6 на основі п’яти основних форм фінансової звітності:

- балансу за 2008-2010 роки;

-звіту про фінансові результати за 2008-2010 роки;

-звіту про рух грошових коштів за 2008-2010 роки;

-звіту про власний капітал за 2008-2010 роки;

-приміток до річної фінансової звітності за 2008-2010 роки.

ГЖЕД-6 яке має самостійний баланс, є юридичною особою з дня реєстрації статуту. Власником майна дільниці є полтавська міська Рада народних депутатів. Юридична адреса підприємства: 36038, Україна, Полтавська область, м. Полтава, вул. Пушкіна 133 А.

Відповідно до статуту предметом діяльності ГЖЕДу є:

· утримання житлового фонду і технічне обслуговування будинків, дитячих і спортивних майданчиків;

· оформлення приписки громадян та видача справок;

· виконання ремонтних робіт в квартирах за рахунок коштів квартиронаймачів;

· виконання ремонтних та будівельних робіт по договорах з фізичними і юридичними особами та організаціями;

· видача платних довідок;

· забезпечення правильної і технічної експлуатації і збереження житлового фонду, технічного стану, капітального і поточного ремонту;

· підвищення культури обслуговування;

· розробка перспективних та поточних планів, виконання плану платежів в бюджет, своєчасність розрахунків з банком і постачальниками;

· впровадження НТП, більш широке використання засобів обчислювальної техніки і зв'язку, вдосконалення планування, управління і господарського розрахунку.

Було досліджено аналіз діяльності підприємства, розраховано фінансові показники діяльності та проведено комплексний аналіз фінансового стану підприємства. За даними аналізу можна сказати, що у структурі майна ГЖЕД-6 переважають необоротні активи, а саме основні засоби підприємства. Така структура майна, а саме велика частина в ньому основних засобів та нематеріальних активів, з яких і складаються необоротні активи, пояснюється специфікою діяльністю підприємства, так як основним завданням підприємства є експлуатація житлового фонду. При цьому основні засоби складають більше 99% активів підприємства. В структурі оборотних активів переважає дебіторська заборгованість (92,38-94,14%), яка з кожним роком зростає. В основному дебіторську заборгованість складає заборгованість населення за комунальні послуги. Тому підприємству негайно потрібно розпочати політику по зменшенні дебіторської заборгованості, яка на кінець аналізуючого періоду склала 2120,0 тис.грн.

В 2008 році у зв’язку з реорганізацією житлово-комунальної сфери до підприємства був приєднаний ГЖЕД-3 з переданням всіх своїх зобов’язань та дебіторської заборгованості то частина будинків ГЖЕЖ-15, що значно вплинуло на фінансово-господарську діяльність підприємства. Так, в 2009 році порівняно з 2008 спостерігається збільшення майже всіх показників діяльності підприємства.

В 2009 році спостерігається велике зростання зобов’язань підприємства за рахунок довгострокових, короткострокових кредитів та інших поточних зобов’язань. Так, довгострокові зобов’язання збільшилися на 3,00 тис. грн, а поточні на 652,50 тис. грн. В 2010 році підприємство трішки розрахувалось за своїми зобов’язаннями в сукупності на 60,00 тис. грн.. При цьому зменшилася питома вага залученого капіталу у вигляді довгострокових кредитів в майні підприємства. А от питома вага поточних зобов’язань навпаки збільшилася з 0,35% до 0,50% не зважаючи на зменшення їх абсолютного значення.

Отже, після реорганізації значно збільшилися зобов’язання підприємства і оборотні активи. Помітно отримання довгострокового кредиту. Але в 2010 році підприємство погасло значну частину кредиту, але зобов’язання підприємства залишилися майже незмінними. Також підприємству потрібно приділити увагу роботі зі своїми дебіторами та зменшувати заборгованість.

Так як необоротні активи підприємства складають вагому частку майна підприємства, тому оцінка їх стану та ефективність використання є важливим етапом аналізу. Для аналізу власного капіталу ми застосували такі показники оцінки забезпеченості основними фондами: фондомісткість, фондоозброєність, коефіцієнт вартості основних фондів в активах підприємства, зносу, придатності основних засобів, оновлення та вибуття основних засобів, приросту основних засобів, фондовіддача, рентабельність, інтегральний показник економічної ефективності. За даними цих показників спостерігаємо зниження фондомісткості на 23,55% в 2009 році та 19,22% в 2010 році, що свідчить про позитивну тенденцію. З 2008 по 2009 рік фондоозброєність зростає за рахунок зростання вартості основних засобів, а з 2009 по 2010 рік відбулося зниження 4,12%. Вартість основних фондів в активах підприємства з 2008 по 2009 рік знизилась на 18,85%, що пояснюється загальним зниженням валюти балансу. Показники оцінки стану основних фондів вказують на великий рівень зношеності основних фондів, яка зростає. Коефіцієнт приросту знижується. Це вказує на низький рівень придбання нових активів. В цілому стан показників основних фондів незадовільний і потребує негайного поліпшення показників та нарощення темпів ефективності використання.

Стан оборотних коштів підприємства також знаходиться не в найкращому стані. Коефіцієнт оборотності дебіторської заборгованості має не найкраще значення – 1,37 грн./грн. в середньому за 2008-2010 роки і говорить про погану дебіторську політику підприємства. У зв’язку з цим термін погашення дебіторської заборгованості 316 дні в 2008 і 216 дні в 2010. Коефіцієнт оборотності кредиторської заборгованості при цьому складає 2,56 грн./грн. в 2008 році, 2,40 грн./грн. в 2009 та 2,86 грн./грн. в 2010 році. Загальна рентабельність оборотних активів підприємства не найкраща і показує, що підприємству потрібно збільшувати ефективність використання оборотних коштів.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)