АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основна частина уроку

Читайте также:
  1. I. ВСТУПНА ЧАСТИНА
  2. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА
  3. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (25 хв)
  4. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  5. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  6. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (33 хв)
  7. II. Основная часть
  8. II. Основная часть
  9. II.Основна частина
  10. II.Практична частина
  11. II.Практична частина
  12. III. Практична частина.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

КОМУНАЛЬНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ КОЛЕДЖ

ІМЕНІ В.О. СУХОМЛИНСЬКОГО»

Педагогічний аналіз уроку фізичної культури

В 3-А класі

Олександрійського загальноосвітнього навчального закладу № 15

Проведений студентом-практикантом 43 – групи

Спеціальності 5.01020101 «Фізичне виховання»

Івановим Сергієм Івановичем

Педагогічний аналіз

Уроку фізичної культури проведеного в 3А класі

Олександрійського загальноосвітнього навчального закладу № 15

Студент-практикант, який проводив аналіз уроку: Іванов С.І.

Учитель: Гаврилова Галина Олександрівна

Дата проведення: 26.01.2014р

Місце проведення: спортивний зал знз № 15

Кількість учнів за списком: 23 чол. з них займалися: 20 чол.

Завдання уроку:

 

1. Повторити комплекс загально розвиваючих вправ.

2. Повторити техніку виконання акробатичних вправ.

3. Повторити техніку виконання лазіння по канату.

4. Розвивати спритність, швидкість реакції в естафетах з елементами лазіння.

 

Підготовча частина уроку.

З самого початку уроку було помітно, що вчитель ретельно підготувалась до уроку. Завдання уроку були чітко сформульовані в конспекті і зрозуміло і доступно донесені до учнів в підготовчій частині уроку.

Вправи підготовчої частини уроку вчитель підібрала дуже оригінальними. Проводились вони в чіткій послідовності і відповідали віку дітей, були пов'язані із завданнями уроку. Вся підготовча частина проходила в темпі, діти дуже зосереджено сприймали кожне слово вчителя. Були дуже помітними доброзичливі стосунки вчителя і учнів, які звичайно склались не на одному уроці, а спостерігалась певна система. Вчитель добре володіє класом, вміє розподіляти увагу на кожного учня і постійно в полі зору тримає весь клас. Команди і розпорядження подає чітко, зрозуміло. Вчитель володіє чітким командним голосом і за допомогою різних інтонацій може дуже вдало керувати класом.

Не забула вчитель в підготовчій частині уроку провести як загальну, так і спеціальну розминку, що особливо важливо для виконання вправ з акробатики в основній частині уроку.

Всі вправи проводились фронтальним методом, що давало змогу ефективно використовувати кожну хвилину. Вчитель весь час наполягала на правильному виконанні вправ і обов'язково здійснювала методичні вказівки. Дуже добре, що використовувалась вся площа спортивного залу.

 

Основна частина уроку.

В основній частині уроку вчитель використовувала різні прийоми і методи навчання фізичних вправ. Під час виконання акробатичних вправ вчитель застосовувала підвідні вправи, які значно полегшували виконання.

Вчитель сама дуже добре володіє технікою виконання вправ, її показ був зразковим. Ефективне використання гімнастичних матів давало змогу учням виконати достатню кількість раз вправу, за той проміжок часу, який був передбачений.

Дуже добре, що вчитель залучала дітей до пояснення техніки виконання вправ, вчила їх аналізувати власні дії. Виправляти допущені помилки.

В ході всього уроку вчитель неодноразово наголошувала на безпеку життєдіяльності під час виконання вправ.

Під час виконання лазіння по канату використовувались всі канати, які були в спортивному залі, що значно підвищувало моторну щільність уроку.

В кінці основної частини вчитель провела естафету, яка пройшла дуже емоційно, але ніхто з дітей не порушував правила гри. Вчитель вдало керувала грою, ів кінці справедливо підвела підсумок.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)