АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Створення презентації

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. Автоматичне створення форм
  3. Банківська система. Процес «створення» банківських грошей.
  4. Будівельна продукція, процеси її створення та реалізації.
  5. Вивчення обсягів та причин створення наднормативних товарних запасів
  6. Види нового товару. Процес створення нового товару
  7. Використання клаузури для створення банку ідей і пропозицій
  8. Вставка або створення звичайних і кінцевих зносок
  9. Глава 16. Створення комітетів ВРУ
  10. Глава 2 СТВОРЕННЯ БАНКІВ
  11. Джерела створення.
  12. Договір про створення за замовленням і використання об'єкта права інтелектуальної власності

Презентація — це набір слайдів, де є текст, графічні об'єкти, рисунки, кнопки тощо. Презентація може містити звук, відео та анімацію — три основні компоненти мультимедіа. Її демонструють на екрані монітора комп'ютера чи на великому екрані у залі за допомогою проекційної панелі і проектора.

Створюють презентації для того, щоб ілюструвати доповіді, рекламні повідомлення, демонструвати проекти тощо.

Для створення і демонстрації презентацій призначена програма РоwегРоіnt, яка дає змогу, зокрема, використати в презентації мультимедійні ефекти.

Презентацію можна створити трьома способами:

· вручну як нову презентацію: Файл - Створити - Загальні -вибрати Нова презентація - ОК;

· за допомогою зразків типових презентацій, вибираючи потрібну тему з колекції програми: Файл - Створити - Презентації - Вибрати назву презентації - ОК;

· за допомогою майстра автозмісту: Файл - Створити - Вибрати закладку Презентації - Майстер автозмісту - ОК -Далі - Вибрати зразок презентації з меню, наприклад, Загальні - Далі - Вибрати Доповіді - Далі - Вибрати Презентація на екрані - Далі - Увести заголовок презентації і своє прізвище - Далі - Готово. Коли майстер закінчить роботу, структуру презентації можна редагувати, застосовувати форматування та анімаційні ефекти. Можна переглянути демонстрацію і зберегти її у файлі з розширенням ррt.

Під час першого запуску програми отримаємо вікно, де описані дії можна виконати простіше.

Є багато зразків (шаблонів) оформлення слайдів, що даються на закладці Дизайни презентацій (Шаблони) команди Створити тощо. На закладці Презентації є зразки готових презентацій на такі теми: власна сторінка, інформація відділу кадрів, стандартна доповідь, оголошення, реклама, опис проекту, погані новини, структура компанії, майстер автозмісту тощо.

Нескладну презентацію зручно готувати в режимі слайда чи структури слайда. Потрібний режим задають натисканням на одну з кнопок, які є в лівому нижньому куті екрана. Режимів (і кнопок) є п'ять, а саме:

1) слайдів (звичайний);

2) структури;

3) впорядкування;

4) приміток;

5) показу (перегляду, демонстрації).

У режимі слайдів, який використовують найчастіше, можна редагувати слайд традиційними засобами: вводити (вилучати, змінювати) текст, вставляти (переміщати, збільшувати, зменшувати) об'єкти, надавати їм певні властивості. У режимі створення слайдів від слайда до слайда можна перейти за допомогою вертикального бігунця у смузі прокручування.

Ознайомимося зі структурою слайда. Слайд може містити заголовок і основний текст у вигляді маркованих списків, де висвітлюються пункти чи план доповіді, запитання, головні ідеї, назви й адреси фірм тощо. У слайді можуть бути різні об'єкти: рисунки, діаграми, фотографії з файлів, таблиці з Ехсеl, ефекти зі словами, заготовка таблиці Word (усе це вставляють командою Вставити), а також елементи мультимедіа: анімаційні (рухомі) ефекти, відеокліпи, звук з файлу чи дикторський текст. Зокрема, звук вставляють командами Вставити => КІНО (звук) => Звук з файлу чи Записати звук.

Оскільки одним з головних елементів слайда є маркований список, то особливу увагу треба звернути на кнопки Підвищити та Понизити рівень елемента списку, які забезпечують відступи. Рівнів (відступів) може бути до п'яти. Відступи поліпшують сприйняття тексту.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)