АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Фрикційні механізми

Читайте также:
  1. Вигоди і механізми Митного союзу
  2. Внутрішньосерцеві механізми регуляції діяльності серця.
  3. Геліометеотропні реакції та їх механізми.
  4. Економічні механізми управління ризиками
  5. Захисні механізми дихальних шляхів.
  6. Захисні механізми організму
  7. Захисні механізми організму, їх прояв на різних етапах онтогенезу
  8. Конфліктологія - це система знань про закономірності та механізми виникнення і розвитку конфліктів, а також про принципи та технології управління ними.
  9. Кримінально-правові механізми протидії корупції
  10. Кулачкові механізми
  11. Механізми відмирання рослин при швидкому відтаванні
  12. МЕХАНІЗМИ ВПРОВАДЖЕННЯ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ НОРМ КОДЕКСУ

У фрикційному механізмі передача обертального руху здійснюється завдяки тертю між ланками, що утворюють вищу кінематичну пару.

Простий фрикційний механізм (рис. 2.7, а) складається з двох обертових круглих циліндрів 1,2 і стояка 3. Силове замикання вищої пари здійснюється пружинами 4.

Фрикційні механізми використовують і в безступінчастих передачах (рис. 2.7, б). При сталій кутовій швидкості диска 1 завдяки переміщенню колеса – катка 2 уздовж своєї осі можна плавно змінювати його кутову швидкість і навіть напрям обертання.

Мальтійський механізм

Мальтійський механізм (рис. 2.8) перетворює безперервне обертання вхідної ланки – кривошипа 1 в переривчасте (з зупинками) обертання вихідної ланки – хреста 2. Механізм має стояк 3 і вищу пару, яка утворена цівкою В кривошипа та пазом хреста.

Храповий механізм

Храповий механізм із ведучою собачкою 5 та стояком 4

(рис. 2.9) служить для перетворення зворотно-обертального руху коромисла 1 з собачкою 2 у переривчастий обертальний рух (в одному напрямку) храпового колеса 3. Собачка 5 з пружиною 6 не дає колесу обертатися у зворотній бік. Вища пара тут утворена собачкою та храповим колесом. Механізм може мати вхідну ланку і зі зворотно-поступальним рухом.

Мальтійські та храпові механізми широко застосовуються у верстатах і приладах.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)