АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Механізми з гнучкими ланками

Читайте также:
  1. Вигоди і механізми Митного союзу
  2. Внутрішньосерцеві механізми регуляції діяльності серця.
  3. Геліометеотропні реакції та їх механізми.
  4. Економічні механізми управління ризиками
  5. Захисні механізми дихальних шляхів.
  6. Захисні механізми організму
  7. Захисні механізми організму, їх прояв на різних етапах онтогенезу
  8. Конфліктологія - це система знань про закономірності та механізми виникнення і розвитку конфліктів, а також про принципи та технології управління ними.
  9. Кримінально-правові механізми протидії корупції
  10. Кулачкові механізми
  11. Механізми відмирання рослин при швидкому відтаванні
  12. МЕХАНІЗМИ ВПРОВАДЖЕННЯ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ НОРМ КОДЕКСУ

Під гнучкими ланками маються на увазі зазвичай паси, канати, ланцюги, стрічки, які охоплюють дві ланки або більш та встановлюють певний зв'язок між переміщеннями цих ланок.

На рис. 2.10 наведено найпростіший механізм із гнучкою ланкою, який на відміну від зубчастих і фрикційних механізмів може служити для передачі обертального руху від однієї ланки до іншої при значних відстанях між осями їхнього обертання.

У залежності від типу гнучкої ланки цей механізм називається пасовою, канатною або ланцюговою передачею.

Рис. 2.10. Механізм із гнучкою ланкою

2.8. Гідравлічні та пневматичні механізми

Гідравлічним називається механізм, в якому перетворення руху здійснюється завдяки твердим і рідинним тілам.

На рис. 2.11 наведено схему гідравлічного механізму із застосуванням умовних позначень за ГОСТ 2781-68 і 2782-68.

Механізм призначений для приводу до руху поршня 1 і тому називається гідроприводом.

Поршень 1 рухається вправо або вліво у залежності від положення рухомого елемента розподільника 2. Цей елемент по черзі отримує рух від електромагнітів 3 і 4. Якщо обидва електромагніти вимкнені, то рухомий елемент розподільника 2 займає середнє положення, як показано на схемі. У цьому положенні перекриті обидві лінії, по яким рідина може поступати в циліндр 5. При включенні електромагніта 3 його осердя пересуває рухомий елемент розподільника в правий бік. Щоб уявити собі дію розподільника в новому положенні, слід подумки пересунути на місце вихідної (середньої) позиції прямокутник, розташований ліворуч, залишаючи лінії зв'язку на місці. Тоді права порожнина циліндра 5 з'єднується з насосом 6, а ліва – з баком 7, і поршень 1 під тиском рідини переміщується в лівий бік. При вмиканні електромагніта 4 рухомий елемент розподільника 2 переміщується в лівий бік, а поршень 1 – в правий. У схемі передбачено переливний клапан 8 для переливу рідини в бак при підвищенні її тиску.


 

 

Рис. 2.11. Схема гідравлічного механізму (гідроприводу)

Схема пневматичного механізму має аналогічний вигляд, тільки насос 6 замінюється джерелом стислого повітря, а замість з'єднання з баком 7 виконується з'єднання з атмосферою [6].

Контрольні питання до теми 2:

1. Для чого потрібні шарнірно-важільні механізми?

2. Для чого потрібні кулачкові механізми?

3. Для чого потрібні зубчасті механізми?

4. Які механізми переривчастого руху вам відомі?

5. Які механізми з гнучкою ланкою ви знаєте?

6. Для чого потрібні гідравлічні (пневматичні) механізми?


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)