АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

E. Реєстрації змін вологості повітря. 16 страница

Читайте также:
  1. E. реєстрації змін вологості повітря.
  2. E. Реєстрації змін вологості повітря. 1 страница
  3. E. Реєстрації змін вологості повітря. 10 страница
  4. E. Реєстрації змін вологості повітря. 11 страница
  5. E. Реєстрації змін вологості повітря. 12 страница
  6. E. Реєстрації змін вологості повітря. 13 страница
  7. E. Реєстрації змін вологості повітря. 14 страница
  8. E. Реєстрації змін вологості повітря. 15 страница
  9. E. Реєстрації змін вологості повітря. 17 страница
  10. E. Реєстрації змін вологості повітря. 18 страница
  11. E. Реєстрації змін вологості повітря. 19 страница
  1. КПО
  2. Температура
  3. Відносна вологість
  4. Швидкість руху повітря
  5. *Концентрація СО2

1349. У зв’язку зі скаргами персоналу аптек на дискомфортні мікрокліматичні умови у виробничих приміщеннях і, зокрема, відчуття “протягу”, виникла потреба визначити швидкість руху повітря. Вкажіть прилад, що застосовується з цією метою.

  1. *Кататермометр
  2. Психрометр
  3. Гігрометр
  4. Актинометр
  5. Аерометр

1350. У приміщенні аптечного складу, де зберігаються бактерійні препарати, що вимагає підтримання постійних мікрокліматичних умов, необхідно проконтролювати часовий температурний режим. За допомогою якого приладу здійснюється дане дослідження?

  1. Психрометра
  2. Гігрометра
  3. Гігрографа
  4. Барографа
  5. *Термографа

1351. Влітку температура повітря в дистиляційній аптеки + 30 оС, відносна вологість повітря 80 %. Як такий мікроклімат буде впливати на шляхи тепловіддачі організму?

  1. *Збільшувати тепловіддачу тепла радіаційним шляхом
  2. Зменшувати тепловіддачу тепла радіаційним шляхом
  3. Посилювати випаровування
  4. Посилювати кондукцію
  5. Посилювати конвекцію

1352. Температура в мийній аптеки +16 оС, відносна вологість 85 %. Як даний мікроклімат буде впливати на тепловіддачу організму?

  1. *Послаблювати випаровування
  2. Посилювати кондукцію
  3. Посилювати випаровування
  4. Посилювати конвекцію
  5. Посилювати радіацію

1353. Температура повітря на складі лікарських трав + 4 оС, відносна вологість 40 %. Як дані умови будуть впливати на шляхи тепловіддачі?

  1. Послаблювати радіацію
  2. Послаблювати конвекцію
  3. *Послаблювати кондукцію
  4. Посилювати випаровування
  5. Посилювати радіацію

1354. З дефектарської, що має кубатуру 60 м3 за допомогою витяжної вентиляції видаляється 240 м3 повітря за годину. Визначте кратність повітрообміну.

  1. 3
  2. 2
  3. *4
  4. 5
  5. 6

1355. Під час оцінки інтенсивності природної освітленості у кімнаті провізора-аналітика встановлено, що освітленість у приміщенні становить 300 лк, а ззовні на вулиці - 20000 лк. Яким буде значення коефіцієнта природної освітленості?

  1. 1%
  2. 0,5 %
  3. *1,5 %
  4. 2 %
  5. 2,5 %

1356. У теплий період року температура у дистиляційно-стерилізаційній становить 27-28 оС, відносна вологість – 40 %, швидкість руху повітря 0,2 м/с. Який із факторів найбільш суттєво впливає на створення мікрокліматичних параметрів в даній ситуації?

  1. *Орієнтація вікон на північ
  2. Роза вітрів
  3. Наявність затіняючого об’єкта
  4. Сонцезахисні пристрої
  5. Наявність зелених насаджень

1357. При інструментальному контролі за дотриманням нормативних параметрів мікроклімату у приміщеннях аптеки встановлено, що у кімнаті для миття аптечного посуду температура повітря 27˚С, відносна вологість 80 %, швидкість руху повітря 0,1 м/с. Який шлях тепловіддачі блокується у персоналу мийної при наведених параметрах

мікроклімату?

  1. *Випаровування
  2. Конвекція
  3. Кондукція
  4. Випромінювання
  5. Проведення

1358. У торговому залі аптеки в холодну пору року температура повітря в середині приміщення 18˚С, перепад температур по горизонталі 5˚С. Який шлях тепловіддачі переважає у персоналу торгового залу при наведеному температурному режимі приміщення?

  1. *Випромінювання
  2. Випаровування
  3. Конвекція
  4. Кондукція
  5. Проведення

1359. З метою оцінки природної освітленості у кімнаті провізора-аналітика проведено заміри заскленої поверхні вікон (7 м2) та площі підлоги (28 м2) для визначення світлового коефіцієнту. Якою буде величина цього показника?

  1. *1:4
  2. 1:2
  3. 1:6
  4. 1:8
  5. 1:10

1360. Площа аналітичного залу контрольно-аналітичної лабораторії дорівнює 45 м2, світловий коефіцієнт (СК) – 1:6, коефіцієнт природної освітленості (КПО) – 0,3 %, температура повітря – 18˚С, відносна вологість – 60 %, швидкість руху повітря – 0,2 м/с. Який з показників слід оптимізувати?

  1. Відносну вологість
  2. СК
  3. Температуру повітря
  4. *КПО
  5. Швидкість руху повітря

1361. На території аптеки в окремі дні з’являється неприємний запах бензину та мастил від автобази, яка знаходиться на певній відстані від аптеки. Який з чинників найбільш суттєво впливає на це явище?

  1. *Роза вітрів
  2. Температура повітря
  3. Вологість
  4. Магнітне поле Землі
  5. Тиск повітря

1362. При гігієнічній оцінці штучного освітлення аптечних приміщень було встановлено, що рівень освітленості за рахунок люмінісцентних ламп у торговому залі та відділенні оптики становить 150 лк, у рецептурному відділі та відділі готових лікарських засобів – 300 лк, у кімнаті провізора-аналітика – 500 лк. У якому з перелічених аптечних приміщень порушені гігієнічні вимоги до освітленості?

  1. Торговому залі
  2. *Відділі оптики
  3. Рецептурному відділі
  4. Відділі готових лікарських засобів
  5. Кімнаті провізора-аналітика

1363. При визначенні параметрів мікроклімату у торговому залі аптеки у зимовий період було встановлено, що середньодобова температура становить 18˚С, різниця між температурою повітря і температурою стін – 2,5 ˚С, горизонтальні перепади температури – 2,5 ˚С, вологість повітря 70 %, швидкість руху повітря – 0,45 м/с. За яким з визначених показників мікроклімату порушені гігієнічні вимоги?

  1. *Вологістю повітря
  2. Температурою повітря
  3. Різницею між температурою повітря і стін
  4. Швидкістю руху повітря
  5. Горизонтальними перепадами температур

1364. В дистиляційно-стерилізаційній аптеки потрібно обладнати вентиляцію у зв’язку з високими рівнями вмісту у повітрі приміщення парів кислот, СО2, оксидів сірки, азоту, антибіотиків, дезинфектантів. Який тип вентиляції слід в даному приміщенні обладнати?

  1. *Штучну припливно-витяжну з переважанням витяжки
  2. Штучну припливно-витяжну з переважанням припливу
  3. Штучну витяжну
  4. Штучну припливну
  5. Природну

1365. В контрольно-аналітичній лабораторії температура повітря – 18˚С, відносна вологість 45 %, швидкість руху повітря 0,15 м/с. Який шлях тепловіддачі буде переважати у

працівників у даному випадку?

  1. Випаровування і кондукція
  2. Випаровування
  3. Конвекція
  4. Кондукція
  5. *Випромінювання

1366. При повторному гігієнічному дослідженні води виявлено збільшення її кисності.

Величина колі-індексу, вміст хлоридів, аміаку, нітритів і нітратів в порівнянні з даними

попереднього аналізу, збільшились. Про який характер забруднення це свідчить?

  1. Неорганічне
  2. Органічне рослинне
  3. Органічне недавнє фекальне
  4. Органічне свіже фекальне
  5. *Органічне фекальне постійне

1367. При проведенні аналізу води визначено, що в порівнянні з даними попереднього аналізу у воді збільшився вміст аміачних солей. Рівень окисності, колі-індекс, вміст хлоридів, нітритів та нітратів не змінились. Про який характер забруднення це свідчить?

  1. *Неорганічне
  2. Органічне рослинне
  3. Органічне фекальне
  4. Органічне фекальне свіже
  5. Органічне фекальне постійне

1368. При санітарно-гігієнічному обстеженні вододжерела, яке забезпечує водою аптеку у селищі Р., зафіксовано факт його забруднення господарсько-фекальними стоками.

Запропонуйте метод знезараження води.

  1. Фільтрація
  2. Відстоювання
  3. Коагуляція
  4. *Хлорування
  5. Знебарвлення

1369. Внаслідок весняної повені, виникла підозра на фекальне забруднення криниці, вода якої використовується для приготування лікарських засобів. Який показник є найбільш інформативним для підтвердження або спростування даної версії?

  1. *Колі-індекс
  2. Каламутність
  3. Колірність
  4. БПК
  5. Розчинений кисень

1370. Питна вода, що використовується для приготування лікарських препаратів в аптеці містить 100 мг/дм3 нітратів, 40 мг/дм3 хлоридів, 80 мг/дм3 сульфатів, 0,25 мг/дм3 заліза. До виникнення якого захворювання може призвести застосування такої води?

  1. *Водно-нітратної метгемоглобінемії
  2. Гемосидерозу
  3. Ентероколіту
  4. Подагри
  5. Флюорозу

1371. У населеному пункті внаслідок аварії на каналізаційному колекторі є загроза виникнення спалаху черевного тифу. Вкажіть найбільш ефективний метод очистки води за даних умов.

  1. *Гіперхлорування
  2. Коагуляція
  3. Відстоювання
  4. Фільтрація
  5. Фторування

1372. Для знезараження води в аптеці використовували однопроцентний розчин хлорного вапна. Час хлорування – 20 хв., залишковий хлор - 0,2 мг/дм3. Зробіть санітарно-гігієнічне заключення про умови хлорування води.

  1. Достатній час хлорування, рівень залишкового хлору – в межах норми
  2. Достатній час хлорування, рівень залишкового хлору недостатній
  3. Достатній час хлорування, рівень залишкового хлору перевищує норму
  4. *Недостатній час хлорування, недостатній рівень залишкового хлору
  5. Недостатній час хлорування, рівень залишкового хлору в межах норми

1373. При проведенні санітарного дослідження грунту було виявлено 110 яєць аскарид в 1 кг

грунту. Який ступінь забруднення грунту?

  1. Чистий
  2. Слабо забруднений
  3. Помірно забруднений
  4. Умовно забруднений
  5. *Сильно забруднений

1374. Аналіз результатів лабораторного дослідження питної води на мікробне забруднення показав, що індекс БГКП становить 10 мікроорганізмів/дм3. Який показник необхідно визначити на наступному етапі мікробіологічного дослідження води?

  1. ЗМЧ
  2. Колі-титр
  3. Наявність коліфагів
  4. Наявність патогенних мікроорганізмів
  5. *Наявність фекальних колі форм

1375. При санітарно-гігієнічному обстеженні вододжерела, яке використовується для потреб сільської аптеки було встановлено, що вміст заліза становить 0,3 мг/дм3, свинцю – 0,01мг/дм3, фтору – 2,4 мг/дм3, твердість загальна – 5,0 мг.екв/дм3. Який спеціальний метод обробки води доцільно використати для усунення можливого негативного впливу такої води на організм?

  1. Знезалізнення
  2. Фторування
  3. Пом’якшення
  4. Опріснення
  5. *Дефторування

1376. При експлуатації аптеки виявилось, що в підвальні приміщення час від часу надходить ґрунтова вода. Який з показників якості грунту слід було би врахувати для виключення цього явища?

  1. Гігроскопічність
  2. Водопроникність
  3. *Капілярність
  4. Санітарне число
  5. Водоємкість

1377. При оцінці показників санітарно-епідемічної безпеки грунту необхідно визначити

давність його забруднення. Яке з досліджень буде найбільш інформативним?

  1. Визначення числа яєць живих гельмінтів
  2. Визначення числа личинок і лялечок мух
  3. *Виявлення спороносних форм
  4. Виявлення неспороносних форм
  5. Визначення санітарного числа

1378. При відборі проби води із водопровідної колонки у літній період для повного аналізу з обов’язковим визначенням твердості здійснювали у такій послідовності: відібрано 5 л води, визначено температуру і рH, вода охолоджена до температури +40 0С, упродовж 2-х годин була доставлена до санітарно-хімічної лабораторії районної СЕС. У зв’язку з тим,

що дослідження води з об’єктивних причин не було проведено у день відбору проби, лаборант внесла консервант (хлороформ). Що може негативно вплинути на результат дослідження даної проби?

  1. Об’єм проби
  2. Час транспортування
  3. Температура води при транспортуванні
  4. *Внесення консерванту
  5. Відтермінування дослідження води

1379. Після довготривалої роботи з димедролом, амідопірином, папаверином, панкреатином та тетрацикліном у провізора-технолога розвинулись явища дизбактеріозу. Які лікарські препарати найімовірніше це спричинили?

  1. Димедрол
  2. Амідопірин
  3. Папаверин
  4. Панкреатин
  5. *Тетрациклін

1380. При роботі з аміназином, амідопірином, папаверином, панкреатином, дибазолом у провізора-аналітика розвинувся контактний дерматит. Який з перерахованих лікарських препаратів наймовірніше це викликав?

А. *Аміназин

В. Амідопірин

С. Папаверин

D. Панкреатин

Е. Дибазол

1381. Внаслідок аварійного викиду в повітрі робочої зони вміст аміаку сягнув рівня 25 ГДК.

Яким індивідуальним засобом захисту органів дихання слід користуватись в цій ситуації

?

  1. Марлевою пов’язкою
  2. Ватно-марлевою пов’язкою
  3. Респіратором
  4. Фільтруючим протигазом
  5. *Ізолюючим протигазом

1382. Аналіз проб повітря в робочій зоні робітників, які займаються отриманням амідопірину, показав підвищений вміст сірчистого газу. Які клінічні ознаки можуть спостерігатися у робітників при отруєнні цим газом?

  1. Метгемоглобін у крові
  2. Еритроцитоз
  3. Еритизм
  4. *Бронхіт
  5. Білок у сечі

1383. При медичному огляді робітників, професія яких пов’язана з випуском антибіотиків, у більшості з них було виявлено зниження слуху та больові відчуття в ділянці серця. Токсична дія якого антибіотика найбільш імовірно викликала такі порушення у стані здоров’я робітників?

  1. Пеніциліну
  2. Тетрацикліну
  3. *Стрептоміцину
  4. Левоміцетину
  5. Біоміцину

1384. В ливарниму цеху вміст кремнійвмісного пилу розміром 5 мкм становить 4,1 ГДК. Розвитку якого захворювання це може сприяти?

  1. Ангіна
  2. Гостре респіраторне захворювання
  3. Бронхіт
  4. Пневмонія
  5. *Пневмоконіоз

1385. В аптечних установах пил надходить у повітря приміщень при зберіганні, фасовці, подрібненні, змішуванні, відважуванні медикаментів, а також при проведенні контролю за їх якістю. Концентрації такого пилу досягають перевищення норм у кілька разів. При якому методі дослідження результат виражають мг/м3?

  1. Аспіраційному
  2. *Ваговому
  3. Коніметричному
  4. Седиментаційному
  5. Ультраскопічному

1386. Який із паренхіматозних органів уражується частіше при отруєнні леткими сполуками?

  1. Легені
  2. *Печінка
  3. Нирки
  4. Серце
  5. Головний мозок

1387. Відомо, що інтенсивний шум в аптеці сприяє збільшенню числа помилок при

виготовленні лікарств. Який максимальний шум встановлено для приміщень аптек?

  1. *Не більше 30 Дб
  2. Не більше 35 Дб
  3. Не більше 40 Дб
  4. Не більше 45 Дб
  5. Не більше 50 Дб

1388. В процесі санітарно-гігієнічної експертизи будівельного проекту аптеки встановлено, що аптека знаходиться в окремому будинку, вхід в аптеку – через торговий зал, всі приміщення аптеки сполучаються через службовий коридор, а кабінет завідувача аптеки крім того безпосередньо сполучається з торговим залом, вхід в асептичну – з коридору через шлюз, кладові розташовані суміжно з відповідними відділами аптеки. Які заходи слід передбачити для оптимізації внутрішнього планування аптеки:

  1. *Обладнати додатковий вхід в аптеку
  2. Кабінет завідувача відокремити від торгового залу
  3. Передбачити зв’язок між суміжними приміщеннями аптеки
  4. Ліквідувати шлюз перед входом в асептичну
  5. Ізолювати кладові приміщення

1389. В процесі санітарно-гігієнічної експертизи будівельного проекту аптеки встановлено, що аптека вбудована в житловий будинок і має два входи – для клієнтів та службовий, вхід в торговий зал через тамбур, службові приміщення сполучаються через коридор, в коридор виходить також вхід в кабінет завідувача аптеки. Які заходи слід передбачити

для оптимізації внутрішнього планування аптеки:

  1. Розташувати аптеку в окремому будинку
  2. Ліквідувати службовий вхід
  3. Ліквідувати тамбур перед входом в торговий зал
  4. *Обладнати безпосередні входи між суміжними приміщеннями
  5. Обладнати безпосередній вхід з кабінету завідувача до торгового залу

1390. На території аптеки з переважно північно-східним напрямком вітру планується будівництво гаражу. У якій частині ділянки будівництво є найдоцільнішим?

  1. *Південно-західній
  2. Північно-східній
  3. Північно-західній
  4. Південно-східній
  5. Центральній

1391. Для будівництва аптеки відведена ділянка загальною площею 0,1 га, з якої 0,03 га планується відвести під забудову, а 0,06 га під зелені насадження. Крім будинку аптеки на території планується розташувати гараж, дворову вбиральню, склад для зберігання ліків та влаштувати колодязь. Які запобіжні заходи слід провести для створення оптимальних умов роботи аптеки?

  1. Збільшити площу озеленення
  2. *Зменшити площу під забудову
  3. Винести гараж за межі ділянки аптеки
  4. Винести вбиральню за межі ділянки аптеки
  5. Влаштувати колодязь за межами території аптеки

1392. На земельній ділянці загальною площею 0,2 га під забудову планується відвести 0,1 га, а решта ділянки озеленити. Відстань між дворовою вбиральнею, що знаходиться на території аптеки, та колодязем, становить 25 м. Які заходи сприятимуть покращанню умов експлуатації аптеки?

  1. Збільшення відстані між вбиральнею і колодязем
  2. Збільшення загальної площі ділянки аптеки
  3. Збільшення проценту озеленення
  4. *Зменшення проценту забудови
  5. Винесення дворової вбиральні за межі ділянки аптеки

1393. У процесі експлуатації аптеки повітря приміщень забруднюється окисами азоту, що викидаються підприємством, розташованим на відстані 500 м від аптеки. Який з факторів найбільш вірогідно спричинив це явище?

  1. *Розмір санітарно-захисної зони
  2. Розмір земельної ділянки
  3. Розмір приміщень аптеки
  4. Стан вентиляції приміщень
  5. Тип вентиляції аптеки

1394. На земельній ділянці площею 0,2 га планується будівництво аптеки з орієнтацією основних виробничих приміщень на південь, південний схід та північ. Рівень стояння грунтових вод – 1,5 м, процент забудови 40 %, процент озеленення – 60 %. Вміст шкідливих речовин в атмосферному повітрі на рівні ГДК. Яких заходів слід вжити з метою оптимізації умов експлуатації аптеки?

  1. Знайти земельну ділянку з рівнем грунтових вод 1 м
  2. *Зменшити процент забудови
  3. Зорієнтувати будівлю на схід
  4. Зменшити процент озеленення
  5. Вибрати земельну ділянку площею 1 га

1395. При проектуванні контрольно-аналітичної лабораторії було заплановано ряд приміщень, у тому числі аналітичний зал площею 63 м2, вагову – 15 м2, кімнату для зберігання реактивів – 9 м2, кімнату для бактеріологічного аналізу – 8 м2, мийну – 10 м2. Площу якого з приміщень заплановано з порушенням гігієнічних норм?

  1. Вагової
  2. Аналітичного залу
  3. *Мийної
  4. Кімнати для зберігання реактивів
  5. Кімнати для бактеріологічного аналізу

1396. При гігієнічній оцінці ситуаційного та генерального планів проекту аптеки було встановлено, що її будіництво передбачається на віддалі 20 м від червоної лінії забудови, на суглинистій земельній ділянці розміром 0,2 га, орієнтованій на Пд з рівнем стояння грунтових вод 2 м, щільність забудови – 14 %, площа озеленення 40 %. За яким з перелічених показників порушені гігієнічні вимоги?

  1. Щільністю забудови
  2. Віддаллю від червоної лінії
  3. Розміром земельної ділянки
  4. Рівнем стояння грунтових вод
  5. *Площею озеленення ділянки

1397. Для будівництва аптеки потрібно вибрати земельну ділянку з врахуванням можливості під’єднання аптеки до електро-, тепло-, газо-, водо- та каналізаційної мереж. Яка мінімальна площа ділянки потрібна для цього?

  1. 0,05 га
  2. *0,2 га
  3. 0,4 га
  4. 0,6 га
  5. 1 га

1398. Проводиться оцінка планування великого аптечного складу за технічною документацією. Згідно матеріалів проекту передбачені приміщення для фасовки сухих та рідких медикаментів, мийна та фасувальна. Які додаткові приміщення доцільно розташовувати у великих аптечних складах?

  1. *Контрольно-аналітичну лабораторію
  2. Торговий зал
  3. Стерілізаційну
  4. Кокторій
  5. Дефектарну

1399. Загальне штучне освітлення дефектарської лікарняної аптеки планується забезпечити світильниками з освітлювальною арматурою прямого світла і люмінесцентними лампами денного світла (ЛД). Вкажіть найменше значення освітленості в люксах (лк), яке відповідає гігієнічним вимогам до штучного освітлення для даного типу приміщень.

  1. 300 лк
  2. 350 лк
  3. 400 лк
  4. 450 лк
  5. *500 лк

1400. На експертизу у комунальне відділення міської СЕС надана проектна документація по реконструкції будинку торгівельного центру. Згідно проектної документації планується розміщення аптеки І категорії на третьому поверсі центру. На яких поверхах допускається розташовувати аптеки І-ІІІ категорії?

  1. На першому, другому і третьому
  2. *На першому і другому, в тому числі на двох рівнях
  3. На будь-якому поверсі
  4. Тільки в окремо стоячих будівлях
  5. У підвальних приміщеннях

1401. У відповідності до діючої нормативної документації склад аптечних приміщень регламентується в залежності від їх типу (виробничі або невиробни чі). Яке приміщення

є необов’язковим для невиробничих аптек:

  1. Матеріальна
  2. Зал обслуговування населення
  3. Кабінет завідувача
  4. *Асистентська
  5. Кімната персоналу

1402. У аптечному залі аптеки ІІ категорії підлога покрита лінолеумом, стіни на висоту 1,8 м пофарбовані олійною фарбою, стеля білена крейдяною сумішшю. За допомогою яких дезінфекційних засобів можна здійснювати обробку даного приміщення?

  1. *Розчин хлорного вапна 1%
  2. Каустична сода 8%
  3. Рідке мило 20%
  4. Крезол 5%
  5. Сухе хлорне вапно

1403. Для проведення поточної дезінфекції в аптеці використовуються 2 % розчин хлораміну, 0,5 % розчин хлорного вапна, 0,5 % перекис водню, лізол, формалін. Яким з перерахованих вище розчинів найдоцільніше здійснити обробку стін і підлоги в дистиляційній?

  1. *2 % розчин хлораміну
  2. 0,5 % розчин хлорного вапна
  3. 0,5 % перекис водню
  4. Лізол
  5. Формалін

1404. Проведено дослідження якості повітряного середовища у приміщенні торгового залу аптеки за показниками: окисність, рівень диоксиду вуглецю, загальне бактеріальне обсіменіння, наявність гемолітичного стафілококу та стрептококу. Гігієнічна оцінка отриманих даних свідчить про підвищений рівень недоокислених органічних речовин у повітрі приміщення. На підставі якого показника сформульовано дане заключення?

  1. *Окисності повітря
  2. Загального бактеріального обсіменіння
  3. Вмісту гемолітичного стафілококу
  4. Вмісту гемолітичного стрептококу
  5. Рівнем диоксиду вуглецю

1405. У внутрішньо-лікарняній аптеці проводиться контроль систематичної поточної дезінфекції флаконів для ліків. Флакони замочуються у теплій воді на 2 години, промивається теплою водою з 2% содовим розчином, ополіскуються і просушуються в сушильній шафі при температурі 80˚С протягом 60 хв і закорковуються. Як слід відкоригувати етапи дезінфекції в даному випадку?

  1. *Просушування при температурі 150-160˚С
  2. Замочування у теплій воді на 1 годину
  3. Промивання теплою водою з 3 % содовим розчином
  4. Промивання теплою водою з милом
  5. Просушування 30 хвилин

1406. Необхідно провести профілактичну дезінфекцію залу аптеки. Площа залу – 70 м2, висота – 3,5 м. Панелі стін на висоту 1,5 м покриті водоемульсійною фарбою, підлога покрита лінолеумом. Запропонуйте засоби для дезінфекції даного приміщення аптеки.

  1. Рідке мило 20 %
  2. Каустична сода 2 – 4 %
  3. Розчин хлорного вапна 3 – 5 %
  4. *Розчин хлорного вапна 0,5 – 1 %
  5. Крезол 3 – 8 %

1407. Однією із вимог до особистої гігієни персоналу аптек является є обробка рук антисептиками. З цією метою використовують:

  1. Дімексид
  2. Формалін
  3. Ектерицид
  4. Фурацилін
  5. *Дегмін

1408. Відходами виробничого процесу лікарняної аптеки є порожня тара від лікарських форм, сміття та інші тверді відходи. Яким чином видаляються тверді відходи аптек у лікарнях?

  1. Закопуються на території лікарні
  2. Спалюються в спеціальних печах
  3. Вивозяться на спеціально відведені місця на цвинтарях
  4. *Вивозяться на смітники твердих побутових відходів
  5. Подрібнюються і скидаються в каналізацію

1409. На практичному занятті студенти проводили аналіз меню-розкладки. Щоб уникнути помилок при розрахунках, вони повинні знати, що для розрахунку потреби в енергії і харчових речовинах не враховується:

  1. Важкість праці
  2. *Тривалість виробничого стажу
  3. Ідеальна маса тіла
  4. Вік, стать
  5. Основний обмін

1410. Нормування фізіологічної потреби в харчових речовинах і енергії дорослого працездатного населення здійснюється за чотирма групами інтенсивності праці в залежності від добових енергетичних витрат, напруженості трудового процесу, окремих його операцій. До якої групи відносяться фармацевти?

  1. ІІ
  2. ІІІ
  3. ІV
  4. V

1411. Добові енерговитрати жінки 35 років, що працює провізором, складають 2350 ккал. Вкажіть, яка у неї добова потреба в білках

  1. *65 г
  2. 75 г
  3. 90 г
  4. 100 г
  5. 110 г

1412. Дайте перелік та вкажіть основний зміст державного санітарного нагляду за аптеками.

  1. Існує єдиний вид комплексного санітарного нагляду
  2. *Запобіжний (від стадії проектування споруди до здачі об’єкта в експлуатацію) та поточний (повсякденний нагляд в процесі експлуатації споруд
  3. Перелік за змістом визначає головний державний лікар СЕС.
  4. Є багато наглядів, а їх перелік та зміст визначає райдержадміністрація
  5. Перелік великий все залежить від потужності аптеки

Ситуаційні задачі


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.011 сек.)