АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаття 7. Розроблення, погодження та затвердження проекту

Читайте также:
  1. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  2. Авторське право на об'єкти будівельної діяльності. Експертиза будівельного проекту.
  3. Аналіз витрат за економічними елементами та статтями.
  4. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  5. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  6. Аналіз і компонування інформації для проекту в різному форматі. Презентації майбутнього виробу.
  7. Аналіз проекту на основі комплексної експертизи. Критерії оцінки проектної ефективності
  8. Аналіз собівартості за елементами витрат і калькуляційними статтями
  9. Аналіз умов праці та виявлення потенційних небезпек на об’єкті проектування
  10. Вводи проектують з чавунних труб діаметром 50 мм і більше. Для вводу меншого діаметру застосовують сталеві труби.
  11. ВИБІР ТЕМИ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ ТА ЇЇ ЗАТВЕРДЖЕННЯ
  12. ВИБІР, ОБГРУНТУВАННЯ І ЗАТВЕРДЖЕННЯ ТЕМИ НАУКОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ

(назва статті 7 у редакції Закону
України від 01.08.2006 р. N 58-V)

Проект об'єкта архітектури розробляється під керівництвом або з обов'язковою участю архітектора, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат.

(через рік після затвердження порядку сертифікації архітекторів (інженерів) до частини першої статті 7 будуть внесені зміни, передбачені підпунктом 2 пункту 7 розділу I Закону України від 01.08.2006 р. N 58-V, згідно із Законом України від 01.08.2006 р. N 58-V)


Проект об'єкта архітектури має бути завірений підписом і особистою печаткою архітектора, який має кваліфікаційний сертифікат.

(через рік після затвердження порядку сертифікації архітекторів (інженерів) до частини другої статті 7 будуть внесені зміни, передбачені підпунктом 3 пункту 7 розділу I Закону України від 01.08.2006 р. N 58-V, згідно із Законом України від 01.08.2006 р. N 58-V)


Проектна документація на будівництво об'єктів, розроблена відповідно до наданих містобудівних умов і обмежень, не підлягає погодженню з відповідними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та органами охорони культурної спадщини, природоохоронними і санітарно-епідеміологічними органами.

(статтю 7 доповнено новою частиною третьою
згідно із Законом України від 16.09.2008 р. N 509-VI)

Проектна документація на будівництво об'єктів погоджується з підприємствами, установами та організаціями, які надали технічні умови щодо інженерного забезпечення об'єктів архітектури, лише у разі неможливості виконання цих умов при проектуванні об'єкта.

(статтю 7 доповнено новою частиною четвертою
згідно із Законом України від 16.09.2008 р. N 509-VI,
у зв'язку з цим частини третю - десяту вважати
відповідно частинами п'ятою - дванадцятою)

Перед затвердженням проектів у випадках, визначених Кабінетом Міністрів України, проводиться їх експертиза чи відповідно комплексна експертиза.

До проведення експертизи архітектурного рішення проекту об'єкта архітектури обов'язково залучається архітектор, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат.

Затвердження проекту замовником може бути здійснено за наявності погодження архітектурно-планувальної частини проекту місцевим органом містобудування та архітектури і позитивного висновку державної експертизи.

(частина сьома статті 7 у редакції
Закону України від 16.09.2008 р. N 509-VI)

Внесення змін до затвердженого проекту проводиться виключно за згодою архітектора - автора проекту, а у разі відхилення від умов вихідних даних на проектування - відповідно за погодженням з органом містобудування та архітектури, підприємствами, установами та організаціями, які надали ці вихідні дані, та замовником (забудовником).

Внесення до затвердженого проекту змін, пов'язаних зі змінами державних стандартів, норм і правил, здійснюється за згодою замовника (забудовника), якщо інше не передбачено законом.

Перелік об'єктів, погодження і затвердження проектів яких в межах законодавства не потребує висновку експертизи, встановлюється центральним органом виконавчої влади з питань будівництва, містобудування та архітектури.

Особи, які беруть участь у розробленні проектів, не мають права проводити експертизу цих проектів, погоджувати їх або надавати дозвіл на проведення будівельних робіт за цими проектами.

(статтю 7 доповнено частиною згідно із
Законом України від 01.08.2006 р. N 58-V)

Частину одинадцяту статті 7 виключено

(статтю 7 доповнено частиною згідно із
Законом України від 01.08.2006 р. N 58-V,
виключено згідно із Законом
України від 16.05.2007 р. N 1026-V)

Забороняється вимагати від замовників будівництва рішення архітектурно-містобудівної ради для подальшого розгляду і погодження проектної документації.

(статтю 7 доповнено частиною згідно із
Законом України від 25.12.2008 р. N 800-VI)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)