АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Роль і місце національних ігор і розваг у системі навчання, виховання, розвитку й загартування школярів та формуванні тимчасових дитячих літніх колективів

Читайте также:
  1. D – моделювання в графічній системі КОМПАС
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. IV. Дії підрозділів податкової міліції при отриманні запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  5. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  6. POS - це скорочення від point of sales (місце продажу).
  7. V. Сценарії і прогнозні оцінки інноваційного розвитку України на період до 2020 року за індикаторами Європейського інноваційного табло
  8. VI Місцеві Органи Ф.-Д. Організації У.Н.Р.
  9. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  10. Автоматизоване робоче місце (арм)
  11. Аналіз економічного розвитку сільського господарства
  12. Аналіз та оцінка рівня економічного розвитку регіонів України

Тема 6. Організація та технологія проведення національних ігор і розваг в умовах табірного літа

 

План

1. Роль і місце національних ігор та розваг у системі навчання, виховання, розвитку й загартування школярів та формуванні тимчасових дитячих літніх колективів.

2. Види ігор.

3. Особливості народних ігор. Особливості хороводних драматичних ігор. Літні народні ігри.

4. Технологія організації та проведення національних ігор і розваг. Основні вимоги до проведення масових і групових виховних заходів із використанням національних ігор та розваг в умовах табірного літа.

5. Поради педагогу-організатору щодо організації й проведення масових та групових виховних заходів із використанням національних ігор та розваг із дітьми різних вікових категорій в умовах табірного літа.

6. Роль і місце організованого дозвілля у процесі вирішення проблем самовираження та самовизначення школярів різних вікових категорій в умовах табірного літа.

6.1. Рольові ігри як спосіб розвитку самодіяльності учнів молодшого шкільного віку та спонука до їх самовиховання.

6.2. Виховні заходи, що формують самостійність та адекватну самооцінку підлітка — засіб вирішення проблеми самовираження й самовизначення особистості підлітка в умовах табірного літа.

6.3. Організація та проведення виховних заходів для дітей старшого шкільного віку з урахуванням їх позиції у суспільстві — шлях до вирішення проблем самовираження та самовизначення юнаків та юнок в умовах табірного літа.

 

Роль і місце національних ігор і розваг у системі навчання, виховання, розвитку й загартування школярів та формуванні тимчасових дитячих літніх колективів.

Важко переоцінити ту величезну роль, яку відіграють національні ігри в фізичному та моральному вихованні дітей. З давніх-давен ігри були не лише формою проведення дозвілля та розваг, а й мали значний навчальний, виховний та розвивальний вплив.

Завдяки іграм формуються такі якості, як: стриманість, кмітливість, наполегливість, організованість, розвивається сила, спритність, швидкість, витривалість та гнучкість.

Гра включає всі види природних рухів: ходьбу, стрибання, біг, кидання чи перенесення предметів, лазіння, метання — тому є незамінним засобом виховання та загартування.

Розумно організована гра є дійовим методом трудового виховання, оскільки в багатьох іграх спостерігається наслідування трудових операцій дорослих (“Огірочки”, “Мак”, “Шевчик”). Через багаторазове повторення трудових дій народна мудрість прагне прищепити дітям повагу до праці, до звичаїв, традицій рідного народу.

Не випадково, що більшість ігор супроводжуються піснями-примовками, приказками. Помічено, що дитина, яка в процесі гри, змагання співає або складно промовляє, ніколи не буде агресивною, їй не властива зверхність, почуття переваги над іншими. Ігри з піснями вчать дітей вправно володіти словом, додержуватися етичних норм поведінки, пробуджують мистецький хист до рідного слова, танцю, театрального мистецтва. Ряд ігор-пісень нагадують невелике театральне дійство, в якому немає глядачів, оскільки всім учасникам відведена посильна роль.

Ігри в таборі, насамперед, допомагають об'єднати дітей, створити дитячу товариську групу!!! Вихователь, наставник, методист через гру мають прекрасну можливість “побачити” дитину, вивчити її характер, звички, здібності, спроектувати подальший розвиток особи.

Види ігор.

Ігри поділяються на:

— рухливі; —народні;
— сюжетні; —рольові;
—спортивні; —імітативні.

Вмілий педагог-організатор повинен мати в своєму арсеналі багато різноманітних ігор, естафет, спортивних поєдинків, розваг. При організації цих ігор потрібно широко застосовувати м'ячі, скакалки, палиці, прапорці, обручі, кеглі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)