АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Зимовий Тиждень безпеки

Читайте также:
  1. I. АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ
  2. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  5. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  6. Автонавантажувачі, електронавантажувачі та електрокари. Правила безпеки при їх експлуатації
  7. Аналіз небезпеки підприємства
  8. Аналіз ризику виникнення небезпеки.
  9. Б) Вимоги безпеки під час роботи
  10. Б) Вимоги безпеки під час роботи.
  11. Безпека абсолютна та вiдносна, аксiоми небезпеки
  12. В чому полягає сутність безпеки життєдіяльності людини?

Перший день «Дитина і природа» Молодша група

Ранок. Спостереження за станом погоди. Закріпити ознаки зими. ПДД: звернути увагу дітей на якість снігу (білий, холодний, ліпиться, у теплі — тане). Учити піклуватися про своє здоров'я — тепло вдягати­ся, бути обачним на дорозі, на льоду, не брати сніг до рота. Дидактична гра «Коли це буває?». Рухливі ігри: «Як розбудити ведмедика?», «Кошенята». У групі — спостереження за бурулькою, яку внесли до кімнати. Учити не брати бурульок до рота, щоб не захворіти.

Заняття. Дидактична гра «Мандрівка з кімнатними рослинами». Ознайомити дітей з кімнатними рослинами, які використовуються з лікувальною метою. Дати уявлення про значення кімнатних рослин для життя та здоров'я людини. Матеріал: кімнатні рослини, ілюстрації, картинки до ігор «Де чий дім?», «Дивовижна рослина».

Прогулянка. Спостереження за пішоходами. Як одягнені люди взимку? Чому треба в цю пору тепло вдягатися? Ігри зі снігом. Рухлива гра «Зайці й вовк». Розглядання сніжинок. Звернути увагу дітей на те, як почервоніли їхні руки, учити не знімати рукавичок.

Друга половина дня. Психогімнастика. Дидактичні ігри на роз­пізнавання кімнатних рослин. Праця в природі. Висаджування цибулі. Дати уявлення про те, що взимку можна влаштувати город у кімнаті. Учити дотримуватися безпеки в користуванні знаряддями праці, після роботи із землею чисто вимити руки.

Прогулянка. Очищення доріжок від снігу. Стежити, щоб діти не перегрівалися, учити самостійно контролювати самопочуття. Спостереження за зимуючими птахами (зовнішній вигляд, поведінка, сліди на снігу). Не давати дітям довго стояти на місці; звертати їхню увагу на засипані снігом ковзанки; учити обережності. Влаштування гірок для дітей з участю батьків, старших братиків, сестричок. Виготовлення снігових фігурок, різноманітних споруд зі снігу; учити дітей бути обачними зі снігом.

Вечір. Театралізована вистава «У світі тварин». Закріпити знання про свійських і диких тварин (поведінку, їхнє життя взимку). Учити обережно поводитися з ними.

Середня група

Ранок. Спостереження за вітром. Як він здіймає сніг, куди його несе, де більше снігу? Чому в калюжах замерзає вода? ПДД: закріпити ознаки снігу (білий, холодний, пухкий, розсипчастий), у теплі перетворюється на воду, надворі — у лід. Рухливі ігри: «Знайди, де заховано», «Горобчики».

Заняття. Дидактична гра «Аптечка на підвіконні». Продовжувати ознайомлювати дітей із кімнатними рослинами, які мають цілющі властивості: алоє, агава, каланхое. Учити обережно поводитися з ними. Матеріал: одяг аптекаря, «діти-ляльки», кімнатні рослини.

Прогулянка. Спостереження за станом погоди. Дидактична гра «Білий сніг пухнастий землю укриває». Зліпити снігову бабу. Учити дітей бути обережними в холодні дні (вдягатися, не знімати шапки та рукавичок). Ігри зі снігом.

Друга половина дня. ППД: замерзлу грудочку ґрунту занести до кімнати. Що з нею сталося? На що перетворюються в теплому приміщенні шматочки льоду? Чому? Учити дітей піклуватися про власне здоров'я.

Прогулянка. Продовжувати спостерігати за зимовими явищами. Чи змінилася погода протягом дня? Малювання на снігу: «Зимові мотиви». Ігри зі снігом. Психогімнастика «Сніжинка».

Вечір. Перегляд діафільмів — улюблених казок зимової тема­тики.

Старша група

Ранок. Спостереження за снігопадом, сніжинками. Чому взимку найхолодніше? Безпека здоров'я взимку. Знати чинники ризику. ПДД: досліди на з'ясування якостей та властивостей снігу. Читання уривків із художніх творів про зиму.

Дидактична гра «Хто краще розповість про зиму». Згадати народні прикмети про зимові явища. Рухливі ігри: «Совонька», «Білки, жолуді, горіхи».

Заняття «Птахи і тварини взимку». Формувати в дітей пізнавальний інтерес до життя тварин і птахів, виховувати доброзичливе ставлення. Дати уявлення про безпеку спілкування з ними. Матеріал: малюнки із зображенням тварин узимку, тематичний альбом «Зимуючі птахи», годівниця.

Прогулянка. Спостереження за погодою. Екскурсія за межі території закладу до паркової зони. Ігри зі снігом. Ігри-імітації: «Холодно стояти», «Тепло стрибати», «Розчищаю доріжку від снігу», «Гра в сніжки», «Сніг потрапив за комірець», «Погріємо пальчик».

Друга половина дня. ПДД: із водою, снігом. Робота в куточку при­роди. Закріпити правила безпеки в роботі із землею.

Прогулянка. Продовжувати спостереження за погодою взимку. Ігри зі снігом.

Вечір. Перегляд відеофільмів із серії «Стихійні лиха та катастрофи», бесіди за змістом.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)