АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Другий день «Дитина і вулиця» Молодша група

Читайте также:
  1. II Група інвалідності
  2. III Група інвалідності
  3. IV. Запишіть 2 приклади: один - пособництва зґвалтуванню, другий - готування до розбещення неповнолітніх (складіть фабули).
  4. Група 02 М'ясо та харчові нутрощі (субпродукти)
  5. Група D Прибуття
  6. Група А
  7. Група інвалідності ІІІ
  8. Група осіб за попередньою змовою
  9. Група часів Perfect пасивного стану
  10. Диференціація в групах ї колективах
  11. Другий день «Дитина й вулиця» Молодша група

Ранок. Спостереження за машиною, яка завозить продукти в заклад. Розглядання іграшкової вантажівки та легкового авто, порівняння їх, закріплення знань про транспорт. Розглядання картинки «Вулиця». Формувати уявлення про дорожній рух.

Заняття. Лялькова вистава «Наш друг світлофор». Малювання «Світлофор».

Прогулянка. Прогулянка-екскурсія «Ознайомлення з вулицею». Дати дітям елементарні знання про поведінку на вулиці. На майдан­чику — рухливі ігри: «Горобчики й автомобіль», «Знайди свій колір». У групі — розглядання іграшкового транспорту, порівняння легкового та вантажного.

Друга половина дня. Слухання «Пісні про світлофор» (музика А. Філіпенка). Музично-дидактична гра «Іди, замри, стій».

Прогулянка. Ознайомлення з автомістечком. Формувати в дітей уміння та навички діяти за сигналами світлофора, переходити дорогу у спеціально позначених місцях, правильно поводитися на дорозі. Ггри-тренінги: «Перейди вулицю», «Так чи не так?».

Вечір. Перегляд діафільмів: «Усі ми — пішоходи», «На вулиці».

Середня група

Ранок. Спостереження за видами спеціального транспорту. У гру­пі — розглядання картини «Наша вулиця». Закріплення знань про односторонній та двосторонній рух, правила для пішоходів та водіїв. Читання художньої літератури, заучування вірша про дорожній рух. Рухливі ігри: «Кольорові автомобілі», «Горобчики й автомобіль». Продовжувати ознайомлювати з правилами дорожнього руху.

Заняття-подорож «Розмова вулиці з пішоходами». Малювання автомобілів.

Прогулянка. Прогулянка-екскурсія до автобусної зупинки, спо­стереження за діями пішоходів. Розповідь вихователя про різні види транспорту. У групі — творчі ігри: «Сім'я», «Автобус». Індивідуальні бесіди з дітьми про транспортні засоби та правила дорожнього руху.

Друга половина дня. Заняття в кімнаті дорожнього руху. Моде­лювання ситуацій та розв'язання проблемних завдань. Закріплення знань про основні дорожні знаки.

Прогулянка. Екскурсія-прогулянка до підземного переходу. Дати уявлення про правила поведінки пішоходів на вулицях. На майданчику— ігри-тренінги на закріплення правил дорожнього руху.

Вечір. Творча гра «У Країні дорожніх знаків».

Старша група

Ранок. Спостереження за транспортом спеціального призначення (пожежна, сміттєзбиральна, снігоочисна машини). Закріпити знання про види спеціального транспорту. У групі — розглянути іграшковий спеціальний транспорт. Читання добірок віршів, загадок: «Школа світлофора Моргайка»; розповіді дітей із власного досвіду про правила поведінки на вулиці, у громадському транспорті, на дорогах. Рухлива гра «Стоп!».

Заняття «Азбука доріг». Збагатити знання дітей про автомобільний транспорт, дорожні знаки та дії пішоходів. Виховувати вміння правильно поводитися на вулиці.

Прогулянка. Екскурсія до проїжджої частини дороги. Закріпити знання про дорожні знаки. Вправляти в дотриманні правил дорожнього руху. На майданчику — моделювання ситуацій: «Дорога від дому до дитячого садка», «Щоб не сталося лиха».

Друга половина дня. Бесіди за картинами на тему дорожнього руху. Сюжетно-рольові ігри: «Водії та пішоходи», «Азбука дороги». Моделювання ситуацій на тему «Наша вулиця».

Прогулянка. Екскурсія до пішохідного переходу. Закріпити знання дітей про перехід вулиць і доріг з одностороннім та двостороннім ру­хом, про поведінку на зупинках громадського транспорту, на тротуарі. У групі — настільно-друковані ігри: «Автодром», «Дорожня азбука», «Дорожні знаки». Заняття з ТРВЗ (обігрування ситуацій за серією картин: «Випадок на дорозі», «Що було б, якби...»).

Вечір. Літературна вікторина (спільно з батьками) «Дорога та пішоходи».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)