АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Четвертий день «Дитина серед людей» Молодша група

Читайте также:
  1. II Група інвалідності
  2. III Група інвалідності
  3. K вн – середній коефіцієнт виконання норм вироблення всіма робітниками, що обслуговуються.
  4. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  5. VІІ.Участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти
  6. А середній час очікування в стаціонарному стані дорівнює
  7. А. Нижче середнього
  8. А. Нижче середнього
  9. А. правительственные реформы середины XVI в.
  10. А. Чандлер, Дж. Томсон, П. Лоуренс, Дж. Лорш і дослідження впливу зовнішнього середовища на організацію.
  11. Адаптація дітей і підлітків у соціальному середовищі
  12. Аналіз внутрішнього середовища підприємства ТОВ «Темп»

Ранок. Бесіда з вихованцями про те, як часто до них приходять чужі люди, як діти з ними поводяться. Учити малюків розрізняти людей знайомих і незнайомих. Учити правил поведінки з незнайомими.

Заняття. «Читання казки С. Маршака «Казка про неслухняне ми­шеня». Учити робити висновок, що може трапитись, якщо не слухатись мами. Малювання мишеняти.

Прогулянка. Бесіда під час прогулянки «Обережно: незнайомці!». Учити малят не боятися людей, але з незнайомими не спілкуватися. Дидактична гра «Мій телефонний довідник» («101», «102», «103», «104»). Сюжетно-рольова гра «Сім'я». Закріпити правила поведінки дитини, коли вона сама вдома. Рухливі ігри: «Кіт і миші», «Кішка і пташенята», «Горобчики й кіт».

Друга половина дня. Перегляд казки «Колобок», інсценованої дітьми старшої групи. Дати знання про те, що при спілкуванні з незна­йомцями на вулиці можуть виникнути небезпечні ситуації. Виховувати слухняність, обачливість.

Прогулянка. Рухливі ігри: «Колобок і звірі», «Знайди свій будино­чок». Дидактична гра «З ким можна спілкуватись, а з ким — ні».

Вечір. Настільний театр «Вовк і семеро козенят». Спілкування з дітьми про те, як поводитися з незнайомими людьми.

Середня група

Ранок. Читання казки «Котик і Півник». Викликати співчуття до довірливого Півника, радіти щасливому завершенню казки. Рухливі ігри «Пташки й кіт», «Зайці й вовк».

Заняття. Читання казки О. Пушкіна «Про мертву царівну й сім богатирів». Формувати в дітей уявлення про те, що небезпечними мо­жуть бути й люди приємної зовнішності.

Прогулянка. Сюжетно-рольова гра «Сім'я». Виховувати повагу, бажання піклуватись один про одного. Учити дітей правил поведінки серед людей. Рухливі ігри з м'ячем: «Лови, кидай, падати не давай», «Школа м'яча», «Кеглі».

Друга половина дня. Вирішення проблемних ситуацій «Катруся їде в гості». Закріплювати правила культури поведінки. Закріплювати правила поведінки з незнайомими людьми. Розширювати уявлення про небезпеку, яка може виникнути, коли немає поруч рідних. Навчити сором'язливих, боязких, невпевнених у собі дітей за небезпеки діяти рішуче, щоб привернути увагу дорослих, довести: я вередую — тра­пилося лихо.

Прогулянка. Дидактична гра «Можна — не можна». Закріплювати правила поведінки в колективі.

Старша група

Ранок. Бесіди з дітьми про рідних, знайомих, чужих людей. Закріпити правила поведінки з кожною категорією людей. Моделювання ситуацій: «Чужий дзвонить у двері», «Телефонує незнайомець». Рухливі ігри: «Хитра лисиця», «Цілься краще».

Заняття. Бесіда «Школа ввічливості». Учити дітей поводитися чемно, шляхетно, інтелігентно в товаристві (транспорті, на вулиці, серед дітей і дорослих у різних громадських місцях, дитячому садку, поліклініці тощо). Моделювання ситуацій: «На прийомі в лікаря», «Поїздка в метро», «Мені треба вийти з автобуса на зупинці». Прогулянка. Спостереження за поведінкою дітей середньої групи, які граються. Моделювання ситуації «Можна — не можна». Фізкультурна розвага «Веселі старти».

Друга половина дня. Гра-тренінг «Телефонна розмова». Різні діалоги з рідними, чужими. Ручна праця: виготовлення іграшкових телефонних апаратів.

Прогулянка. Дидактична гра «Небезпечні ігри». Ігри спортивного характеру. Конкурс малюнків «Мій друг».

Вечір. Гра-драматизація «Добро — зло». Поглиблювати уявлення дітей про те, що деякі дорослі можуть бути небезпечними: не завжди приємна зовнішність людини свідчить про добрі наміри. Виховувати в дітей обачність у поведінці з незнайомими людьми.

Робота з батьками дітей усіх вікових груп:

1. Анкетування батьків.

2. Лекція «Учимо дітей спілкуватися».

3. Консультація «Виховання здорової дитини».

П'ятий день «Здоров'я дитини» Молодша група

Ранок. Бесіда з дітьми про те, як вони збираються до дитячого садка: коли встають, що роблять, хто їм допомагає. Виховувати культурно-гігієнічні навички під час сніданку. Дидактична гра «Що й коли треба робити». Закріплення навичок миття рук перед їжею, полоскання рота після їжі, користування серветкою. Рухливі ігри: «Не запізнюйся», «Дострибни до прапорця».

Заняття, інсценівка «Чарівна паличка». Закріплювати навички особистої гігієни. Дати поняття про здоров'я людини як істоти серед інших людей, тварин і рослин. Учити розуміти ознаки здоров'я: пра­вильне функціонування усіх частин тіла. Виховувати в малюків бажання брати приклад зі способу життя здорової людини.

Прогулянка. Психогімнастика «Неслухняні ведмедики». Учити дітей бути охайним. Не бруднити одяг на вулиці.

Друга половина дня. Сюжетно-рольова гра «Сім'я». Закріплювати вміння дітей дотримуватися правил особистої гігієни (умивання, розчісування, чищення зубів, користування носовичком). Формувати в дітей навички поведінки за столом, культури їжі (користування лож­кою, виделкою, серветкою).

Прогулянка. Рухлива гра «Знайди свій будиночок». Ігри з м'ячем. ПДД: «Властивості води». Пояснити, яку загрозу для здоров'я становить брудна вода. Читання казки «Сестриця Оленка і братик Іванко».

Вечір. Сюжетно-рольова гра «Моя квартира». Розширювати знан­ня дітей про вплив чистоти на їхнє здоров'я: чисті посуд і постіль, приміщення, вікна та двері, свіже повітря — це чинники здоров'я. Виховувати бажання допомагати старшим підтримувати порядок у квартирі.

Середня група

Ранок. Рухливі хороводні ігри «Іди, іди, дощику», «Не сваріться». Учити ритмічно рухатись, супроводжуючи рухи співом, примовлян­ням.

Заняття «Вітаємо мило духмяне й рушничок полотняний». Інсценування оповідання Д. Орлової «П'ять справ перед сном». Продовжувати формувати навички здорового способу життя.

Прогулянка. Бесіди з дітьми про правила особистої гігієни, до­тримання культурно-гігієнічних навичок і ведення здорового спосо­бу життя: формувати правильну поставу, загартовуватись, дружити з водою, перебувати в бадьорому настрої, позитивно спілкуватися з однолітками. Ігри спортивного характеру.

Друга половина дня. Дидактична гра «Щоб здоров'я добре мати, про здоров'я треба дбати». Моделювання ситуацій про послідовність дій щодо дотримання розпорядку дня. Сюжетно-рольова гра «Сім'я». Закріплювати набуті знання щодо ведення здорового способу життя.

Прогулянка. Рухливі ігри: «Іменинний пиріг», «Знайди, де захова­но», «Відгадай за голосом».

Старша група

Ранок. Психогімнастика «Заводні іграшки». Створення емоційно-позитивного стану. Бесіда з дітьми про небезпеку брудних рук. Як їй запобігти?

Заняття «Наше здоров'я». Сюжетно-рольова гра «Лікарня». Вихову­вати дбайливе ставлення до свого здоров'я, вчасно звертаючись до лікарів, прищеплювати бажання бути здоровим.

Прогулянка. Інсценівка «Джерельце здоров'я». Учити дітей із по­вагою ставитися до здорового способу життя. Дати уявлення про те, що людина може жити довго, якщо піклуватиметься про своє здоров'я. Поширювати знання про ознаки здоров'я — хороший апетит, рухову активність, міцний сон, гарний настрій і причини погіршення цих ознак. Моделювання ситуацій «Уроки чистоти»: чищення зубів, миття рук, обличчя тощо.

Друга половина дня. Психогімнастика «Цікава зарядка».

Прогулянка. Рухливі ігри: «Ми — веселі діти», «Хто далі стриб­не». Учити дітей визначати стан людини, усвідомлювати важливість дбайливого ставлення до свого тіла. Допомагати їм зрозуміти, що відбувається з їжею, яка потрапляє до рота, чи можна прожити недихаючи. Виховувати в малюків інтерес до пізнання свого організму, бажання бути фізично досконалим.

Вечір. Сюжетно-рольові ігри «Сім'я», «Лікарня». Закріплювати набуті уміння й навички здорового способу життя. Спортивні естафе­ти. Продовжувати вчити послідовно долати перешкоди. Дидактична гра «У кого що болить». Учити дітей надавати першу допомогу при порізі, забитті, носовій кровотечі, вивиху. Рухливі ігри з м'ячем. Драматизація казки «Лікар Айболить». Учити дітей піклуватися про своє здоров'я.

Робота з батьками дітей усіх вікових груп:

1. Оформлення наочності (ширми, папки).

2. Виставка дитячих малюнків «Здрастуй, літо!».

3. Фотовиставка «Літо — час оздоровлення». (Фотознімки дітей під час різних літніх заходів.)

4. Конференція «Рости здоровим, малюк».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)