АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Третій день «Дитина й побут» Молодша група

Читайте также:
  1. II Група інвалідності
  2. III Група інвалідності
  3. Група 02 М'ясо та харчові нутрощі (субпродукти)
  4. Група D Прибуття
  5. Група А
  6. Група інвалідності ІІІ
  7. Група осіб за попередньою змовою
  8. Група часів Perfect пасивного стану
  9. Диференціація в групах ї колективах
  10. Другий день «Дитина і вулиця» Молодша група
  11. Другий день «Дитина й вулиця» Молодша група
  12. Екскурсія-огляд вікна (середня група)

Ранок. Бесіда з дітьми про небезпечні предмети, які є на кухні. Як правильно поводитися з ними? Чи можна гратися сірниками, запаль­ничками, свічками, бенгальськими вогнями? Чому?

Дидактична гра «Помічники для мами» — де криється небезпека для дитини (користування електроприладами, розетками, газовими плитами).

Заняття. Дидактична гра «Часом гра не доводить до добра» (небезпечні предмети-замісники, ігри з дрібними та поламаними іграшками, намистинками, ґудзиками тощо).

Прогулянка. Сюжетно-рольова гра «Сім'я». Закріпити знання про використання електропобутових приладів удома, про безпечне користу­вання гострими предметами. Малювання на снігу: «Мамині помічники» (електропобутові прилади).

Рухливі ігри: «По рівненькій доріжці», «Знайди свій будиночок». Дидактична гра «Дід Мороз у шафі». Читання віршів, відгадування загадок про електропобутові прилади.

Друга половина дня. Бесіда «Сірник маленький, а лихо велике». Закріпити знання про небезпеку ігор із сірниками, вогнем. Формувати потребу щоденного дотримання привал пожежної безпеки. Розглядання ілюстрацій про пожежний транспорт та його призначення, одяг пожежників та професійний інвентар. Учити дітей бути обережними з вогнем.

Прогулянка. Індивідуальні бесіди: «Чому не можна самому бра­ти ліки», «Чим можна гратися, а чим — ні». Дидактична гра «Гарні та погані іграшки». Рухливі ігри: «Біжіть до мене», «Не запізнюйся». Розігрування пісеньки «Кицьчин дім».

Вечір. Інсценівка-розвага вихованців старшої групи: «Дошкільнята-пожежники».

Середня група

Ранок. Бесіда з дітьми про безпеку поведінки в побуті (газова та електрична плити, електрокомбайн, міксер, м'ясорубка, сокогінка). Небезпечними є також виделки, ножі, ліки, харчові добавки — оцет, приправи тощо. Дітям не можна користуватися ними. Сюжетно-дидактична гра «Обладнаємо квартиру». ПДД: від чого запалюється сірник. Дидактична гра «Приготуємо святковий обід». Пояснити дітям, що без дорослих не можна користуватися електроприладами.

Заняття. Бесіда «Небезпечне свято». Ознайомити дітей із правилами поведінки на масових гуляннях (небезпека в користуванні петардами, аерозолями, газовими балончиками, хлопавками, запальничками). Розповісти про правила поведінки біля новорічної ялинки. Гра-конкурс «Хто швидше загасить вогонь».

Прогулянка. Сюжетно-рольова гра «Сім'я». Закріпити знання про користування електропобутовими приладами, про небезпечні предмети вжитку. Дидактична гра «Вогонь добрий і злий». Закріпити знання про вогненебезпечні предмети вжитку, вивчити телефони служб порятун­ку. Моделювання ситуації «Коли в квартирі пожежа». Розповісти про негайні дії в разі виникнення пожежі. Рухливі ігри: «Пожежники», «Біжіть до мене».

Друга половина дня. Розглядання ілюстрацій із зображенням по­жежного транспорту. Малювання схем-малюнків на цю тему. Учити бути обережними з вогнем. Дидактична гра «Вогонь — не іграшка». Ознайомити дітей з правилами безпеки в користуванні нагрівальними й електричними приладами; закріпити знання правил пожежної без­пеки. Учити правил поводження з вогнем. Екскурсія-огляд пральні (пральна машина, праска, центрифуга, електрокотли). Ознайомити дітей з їх призначенням.

Вечір. Лялькова вистава «Козенята й вовк».

Старша група

Ранок. Бесіда про безпеку необережної поведінки в побуті — ура­ження електричним струмом, падіння меблів, ігри з вогнем; узимку — небезпека під час ігор на гірках, льодяних ковзанках, при відлигах під дахами. ПДД: зі свічкою: припинення горіння без доступу повітря, як гасити свічку, зміни властивостей предметів під час нагрівання; зміна стану різних речовин під час нагрівання.

Дидактична гра «Опиши — відгадаємо» (складання загадок про предмети побуту). Рухлива гра «Допоможи молодшому».

Заняття. Екскурсія по приміщенню дитячого садка (ознайомлення з протипожежним інвентарем). Дати дітям уявлення про протипо­жежний куточок, його призначення та ознайомити з предметами, що на протипожежному щиті. Розширити уявлення про засоби гасіння пожежі. Моделювання екстремальних ситуацій. Закріпити прави­ла поведінки за таких ситуацій, номери телефонів екстремальних служб. Моделювання ситуацій у вигляді інтерв'ю, узятого у вогню: «Як я з'явився». Читання вірша С. Маршака «Пожежа». Небезпека від вогню під час новорічних свят.

Прогулянка. «Школа екстремальних ситуацій» — гра-навчання щодо здійснення необхідних дій у разі пожежі.

Друга половина дня. Дидактична гра «Вибери електроприлади». Закріпити назви предметів побутової техніки (праска, міксер, електро-чайник, самовар, кавоварка, м'ясорубка, кухонний комбайн) та їхнє призначення. Безпека при користуванні ними. Перша допомога при ураженні електрострумом. Ігри-тренінги: «Зателефонуй друзям, бабусі», «Викличемо допомогу за телефоном: «101», «102», «103», «104».

Прогулянка. Організація рухливих ігор за бажанням дітей. Учити безконфліктно співіснувати один з одним (запобігання пустощам, до­тримання правил поведінки в колективі). Рухлива гра «Важлива кожна секунда». Сюжетно-рольова гра «Ми — пожежники». Моделювання ситуацій: «Перша медична допомога при опіках», «Як дихати під час пожежі».

Вечір. Інсценівка «Ворог чи друг?».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)