АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Метод визначення митної вартості товарів на основі додавання вартості (обчислена вартість)

Читайте также:
  1. A) Зам.директора по УР, методист, тренера по вилам спорта
  2. A) Метод опроса
  3. A) Устойчивая система средств, методов и приемов общения тренера с спортсменами
  4. B) подготовка, системно построенная с помощью методов-упражнений, представляющая по сути педагогический организованный процесс управления развитием спортсмена
  5. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  6. Definitions. Визначення.
  7. I. Визначення сімейства рослини.
  8. I. Карта методической обеспеченности учебной дисциплины
  9. I. Метод стандартизации
  10. I. Методы выбора инновационной политики
  11. I. ОРГАНИЗАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ
  12. I. Основные характеристики и проблемы философской методологии.

Для визначення митної вартості товарів на основі додавання вартості (обчислена вартість) за основу береться надана виробником товарів, що оцінюються, або від його імені інформація про їх вартість, яка повинна складатися із сум:

1) вартості матеріалів та витрат, понесених виробником при виробництві оцінюваних товарів. Така інформація повинна базуватися на комерційних рахунках виробника за умови, що такі рахунки сумісні із загальновизнаними принципами бухгалтерського обліку, які застосовуються в країні, де ці товари виробляються;

2) обсягу прибутку та загальних витрат, що дорівнює сумі, яка звичайно відображається при продажу товарів того ж класу або виду, що й оцінювані товари, які виготовляються виробниками у країні експорту для експорту в Україну;

3) загальних витрат при продажу в Україну з країни вивезення товарів того ж класу або виду, тобто витрат на завантаження, розвантаження та обробку оцінюваних товарів, їх транспортування до аеропорту, порту або іншого місця ввезення на митну територію України, витрат на страхування цих товарів.

Посадова особа митного органу не може вимагати або примушувати будь-яку особу, яка не є резидентом, надавати для вивчення або дозволяти доступ до будь-якого рахунка чи інших записів для цілей визначення обчисленої вартості. Інформація, подана виробником товарів для цілей визначення митної вартості згідно з положеннями цієї статті, може бути перевірена в країні - виробникові товарів уповноваженими органами України за згодою виробника і за умови повідомлення заздалегідь уряду країни - виробника товарів та за відсутності заперечень проти такої перевірки.

Резервний метод

У разі якщо митна вартість товарів не може бути визначена шляхом послідовного використання методів, зазначених у статтях 58-63 цього Кодексу, митна вартість оцінюваних товарів визначається з використанням способів, які не суперечать законам України і є сумісними з відповідними принципами і положеннями Генеральної угоди з тарифів і торгівлі (GAТТ).

Митна вартість імпортних товарів не визначається на підставі:

1) ціни товарів українського походження на внутрішньому ринку України;

2) системи, яка передбачає прийняття для митних цілей вищої з двох альтернативних вартостей;

3) ціни товарів на внутрішньому ринку країни-експортера;

4) вартості виробництва, іншої, ніж обчислена вартість, визначена для ідентичних або подібних (аналогічних) товарів;

5) ціни товарів, що поставляються з країни-експортера до третіх країн;

6) мінімальної митної вартості;

7) довільної чи фіктивної вартості.

У разі якщо ця стаття застосовується митним органом, він на вимогу декларанта або уповноваженої ним особи зобов’язаний письмово поінформувати їх про митну вартість, визначену відповідно до положень цієї статті, та про використаний при цьому метод.

10.Поняття, види та порядок застосування декларації мит. Вартості. Дкларація митної вартості - заява особи митному органу за встановленою формою відомостей щодо митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України чи по відношенню до яких змінюється митний режим. ДМВ подається в установленому порядку митному органу, що здійснює митне оформлення товарів, разом з митною декларацією на оцінювані товари.

При поданні митної декларації на паперовому носії ДМВ подається на паперовому носії.

В порядку, передбаченому Кодексом для електронного декларування, ДМВ подається у формі електронного документа.

При поданні митної декларації на паперовому носії ДМВ подається на паперовому носії та супроводжується її електронною копією. ДМВ на паперовому носії подається в одному примірнику, який залишається у справах митного органу. За бажанням декларанта або уповноваженої ним особи ДМВ на паперовому носії може подаватися у двох примірниках, один з яких з відповідними відмітками митного органу повертається декларанту або уповноваженій ним особі.

ДМВ складається з основного аркуша та додаткового, який заповнюється на товари одного-трьох найменувань.

Для заявлення відомостей про митну вартість товарів, визначену за ціною договору (контракту) щодо товарів, які імпортуються (вартість операції), до основного аркуша ДМВ додається додатковий аркуш А.

Для заявлення відомостей про митну вартість товарів, визначену із застосуванням другорядних методів (за ціною договору щодо ідентичних товарів, за ціною договору щодо подібних (аналогічних) товарів, на основі віднімання вартості, на основі додавання вартості (обчислена вартість) та резервного), до основного аркуша ДМВ додається додатковий аркуш Б.

За наявності в партії товарів більше трьох найменувань до основного аркуша ДМВ залежно від методу визначення митної вартості додається необхідна кількість додаткових аркушів А та Б.

ДМВ заповнюється державною мовою за допомогою комп’ютера.

При застосуванні ДМВ на паперовому носії ДМВ друкується декларантом або уповноваженою ним особою на білому папері формату А4.

У відповідних графах кожного аркуша ДМВ на паперовому носії повинні бути проставлені особистий підпис та печатка (у разі наявності) декларанта або уповноваженої ним особи.

При заповненні ДМВ використовуються відомчі класифікатори інформації з питань державної митної справи, Класифікація країн світу, затверджена наказом Державного комітету статистики України, Класифікація валют.

Декларант або уповноважена ним особа самостійно заповнює всі графи ДМВ відповідно до порядку їх заповнення, за винятком граф, призначених для відміток митного органу.

Декларант або уповноважена ним особа може вносити зміни (доповнення, виправлення) до декларації митної вартості, крім граф з вартісними показниками.

Посадовою особою митного органу заповнюється графа ДМВ „Для відміток митного органу”.

В основному і додаткових аркушах проставляється реєстраційний номер ДМВ, який повинен відповідати номеру митної декларації.

ДМВ на паперовому носії надається декларанту або уповноваженій ним особі для ознайомлення з таким записом. Декларант або уповноважена ним особа після ознайомлення зазначає час, дату, прізвище та проставляє підпис.

Записи на паперовому носії ДМВ завіряються особистим підписом посадової особи та відбитком особистої номерної печатки.

Частина перша основного аркуша ДМВ-1

Графа 1

Зазначаються найменування, місцезнаходження іноземної особи (підприємства) - продавця товару, літерний код альфа-2 країни місцезнаходження відповідно до Класифікації країн світу.

Графа 2(а)

Зазначаються найменування, місцезнаходження, літерний код альфа-2 країни місцезнаходження відповідно до класифікації країн світу й код за ЄДРПОУ підприємства на території України, яке є покупцем товарів.

Графа 2(б)

Зазначаються найменування, місцезнаходження, літерний код альфа-2 країни місцезнаходження відповідно до класифікації країн світу й код за ЄДРПОУ підприємства, яке декларує та пред’являє митному органу товари.

Графа 3

Зазначаються скорочене літерне найменування умов поставки згідно з класифікатором умов поставки, літерний код альфа-2 країни поставки відповідно до класифікації країн світу, через пропуск - назва цього географічного пункту (наприклад: CIF UA Одеса, FOB US Нью-Йорк тощо).

Графа 4

Зазначаються коди згідно з класифікатором документів, номери, дати рахунків-фактур (інвойсів), виставлених продавцем покупцеві, або рахунків-проформ.

Графа 5

Зазначаються код згідно з Класифікатором документів, номер, дата укладення договору (контракту) про поставку товарів, а також змін до нього - за наявності.

Графа 6

Зазначаються номери й дати рішень, прийнятих за попередніми договорами (контрактами) цього покупця з цим самим продавцем, якщо в митного органу були зауваження до даних, що зазначаються в графах 7-9 ДМВ-1. Наводяться найменування й код митного органу, який здійснював митне оформлення товару, і зміст зауваження.

Графи 7(а), 7(б)

Відмічається знаком „Х” потрібна відповідь („так” або „ні”).

Графа 10(а)

Зазначається кількість додаткових аркушів до ДМВ-1 (кількість аркушів повинна відповідати номеру останнього аркуша мінус 2).

Графа 11(а)

У першому рядку у валюті рахунку зазначається вартість товару, яка фактично сплачена або підлягає сплаті продавцеві.

У другому рядку графи зазначається сума в гривнях за рахунком (вартість, що фактично сплачена або підлягає сплаті).

У третьому рядку графи наводиться літерний код валюти рахунку (у дужках) відповідно до класифікації валют.

У четвертому рядку графи наводиться курс, за яким валюту перераховано у гривні. Перерахунок іноземної валюти в гривні здійснюється за курсом, установленим Національним банком України на дату прийняття ДМВ-1 до оформлення (тобто за тим самим курсом, що зазначений у відповідній графі ВМД).

Графа 13

Зазначаються витрати покупця, що не ввійшли до ціни договору (графа 11(а)), тобто не включені продавцем до рахунку-фактури, виставленого покупцеві, але мали місце у зв’язку з увезенням оцінюваних товарів на територію України та були сплачені або підлягають сплаті покупцем.

Графа 14

Графа заповнюється, якщо безоплатно або за зниженими цінами надавались товари і послуги для використання їх у зв’язку з виробництвом та продажем на експорт в Україну товарів, що ввозяться; зокрема, товари, що оцінюються, увозяться в Україну за договорами (контрактами) про переробку за межами України.

Графа 15

Зазначається в гривнях сума роялті та ліцензійних платежів, які стосуються оцінюваних товарів та які покупець сплачує прямо чи опосередковано як умову продажу оцінюваних товарів, якщо такі платежі не включені до ціни, що була фактично сплачена або підлягає сплаті.

Графа 17

При визначенні митної вартості товарів, що ввозяться на митну територію України, ураховуються фактичні витрати на доставку їх у місце ввезення на митну територію України.

Графа 21

Зазначаються суми податків і зборів, що сплачуються при імпорті товарів і при визначенні митної вартості відраховуються з ціни, яку фактично сплачено або яка підлягає сплаті, тільки у випадках, коли договором (контрактом) передбачено умови поставки DDP.

Порядок заповнення граф ДМВ-2 декларантом

Графи 1, 2(а), 2(б), 3 заповнюються відповідно до правил заповнення цих граф ДМВ-1.

Графа 4

Зазначаються коди згідно з класифікатором документів, номери і дати рахунків, що є підставою для поставки товару.

Графа 5

Зазначаються код згідно з класифікатором документів, номер і дата укладення договору (контракту) про поставку товарів, а також змін до нього - за наявності.

Графа 6

Указуються код згідно з Класифікатором документів, номер і дата ВМД або ДМВ або інше рішення митного органу.

Графа 7

Відмічається знаком "Х" той метод оцінки, за яким визначено митну вартість.

Графа 8

Скорочено наводиться обґрунтування причин, з яких неприйнятне застосування всіх методів, що передували методу, зазначеному в графі 7.

Графа 9

Наводяться реквізити ВМД, ДМВ або інших документів, що використовувалися для визначення митної вартості за методом, відміченим у графі 7.

Графа 10

Зазначається кількість додаткових аркушів до ДМВ-2

Графа 15

Зазначається загальна сума, на яку проведено коригування, з урахуванням знака (+, -).

Порядок заповнення граф ДМВ-3 декларантом

Графа 1

Зазначаються найменування, місцезнаходження, літерний код альфа-2 країни місцезнаходження відповідно до класифікації країн світу й код за ЄДРПОУ української особи (підприємства), яка продає товари.

Графа 3

Наводиться скорочене літерне найменування умов поставки згідно з класифікатором умов поставки, літерний код альфа-2 відповідно до класифікації країн світу країни, на території якої міститься географічний пункт доставки товарів, через пропуск - назва цього географічного пункту (наприклад: FOB UA Одеса, CIF US Нью-Йорк тощо).

Графа 4

Зазначаються код згідно з класифікатором документів, номер і дата рахунку-фактури (інвойсу), виставленого продавцем покупцеві, або рахунку-проформи.

Графа 5

Зазначаються код згідно з класифікатором документів, номер і дата укладення договору (контракту) про поставку товарів, а також змін до нього - за наявності.

Графа 6

Зазначаються номери й дати оформлення ДМВ-3 за попередніми договорами (контрактами) цього продавця з цим самим покупцем, якщо в митного органу були зауваження до граф 7 - 9 ДМВ-3, а також найменування митного органу, що здійснив митне оформлення товару, і зміст зауважень, якщо вони є.

Графа 12

Зазначається в гривнях сума складових митної вартості, наведених у графах 11(а) і 11(б). При цьому враховуються поправки до зазначеної в рахунку-фактурі (інвойсі) або рахунку-проформі вартості товару, здійснені у зв'язку з наявністю умов та/або обмежень, які мали вплив на ціну договору, і/чи із взаємозалежністю продавця (резидента) і покупця.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)