АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичного заняття №4

Читайте также:
  1. I. Організація студентів до практичного заняття
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. V. Зміст теми попереднього заняття.
  5. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  6. VII. Матеріали методичного забезпечення заняття .
  7. VІІ. Матеріали методичного забезпечення заняття
  8. VІІ.3. Матеріали контролю для заключного етапу заняття.
  9. Алгоритм практичного навику
  10. Алгоритм практичного навику
  11. АНАЛІЗ ВІДВІДАНОГО ЗАНЯТТЯ
  12. Анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю

1.Тема заняття: Обліково-фінансові документи. Розписка. Доручення.

Мета проведення заняття: ознайомити студентів із вимогами до оформлення доручення, розписки; їх структурою і призначенням.

виховна:виховувати культуру ділового писемного спілкування.

2.1 Після виконання роботи студент повинен

Знати, що таке доручення, розписка, їх реквізити.

вміти писати розписку, доручення.

3. Короткі відомості з теоретичної частини роботи

Доручення - це документ, який надає право конкретній особі на певні дії від імені окремого громадянина чи організації (отримання грошових або матеріальних цінностей, юридичне значущі дії). Доручення поділяють на особисті (приватні) та офіційні.

Особисті доручення складають особи, які передають власні права іншим особам, Це може бути право на отримання заробітної плати, поштового переказу, матеріальних цінностей та ін.

Офіційні доручення видають на одержання грошових і товарно-матеріальних цінностей, здійснення господарських, посередницьких транспортних операцій тощо.

Залежно від обсягу та змісту повноважень, що надаються представ­никові, доручення поділяють на разові, спеціальні та загальні.

 

Разові видають на виконання одноразової дії (отримання коштів матеріальних цінностей); спеціальні — на здійснення приватною чи службовою особою однотипних дій (представництво в органах суду, виконання господарських і банківських операцій); загальні — на ви­конання розширених повноважень (управління майном, банківські операції).

Максимальний термін дії доручення не може перевищувати трьох років. Якщо термін не вказано, він зберігає юридичну силу протягом одного року від дня його укладання. Важливі доручення засвідчують­ся нотаріально.

Зразок доручення:

Доручення

Я, Андрійчук Олександр Іванович, студент II курсу економічного факультету (паспорт серії КЛ № 813962, виданий Кам'янка-Бузьким РВ УМВС України у Львівській області 4 липня 2003 р.) доручаю Зу­бик Світлані Іванівні (паспорт серії ВЛ № 306725, виданий Старовижівським РВ УМВС у Волинській області 21 серпня 2002 р.) отримати в касі Львівського національного університету імені Івана Франка на­лежну мені стипендію за грудень 2004 року.

Доручення дійсне до 31 січня 2005 року.

 

15 січня 2005р. (Підпис)

 

Підпис Андрійчука О.І. засвідчую:

Декан економічного факультету (Підпис) М.С. Бондаренко

 

17 січня 2005р.

 

Розписка - це документ, який підтверджує передавання й отримання документів., грошей, товарів, матеріальних цінностей від установи чи іншої особи.

Розписки й бувають особисті (приватні) та службові.

Розписка може мати довільну форму викладу

Якщо передають суму грошей, у розписці вказують адресу, паспорт­ні відомості того, хто їх отримує. Підпис особи, яка дає розписку, за­свідчує нотаріус. Розписку пишуть тільки в одному примірнику. Виправлень у розписці не може бути.


Зразок розписки:

Розписка

 

Я, асистент кафедри соціології економічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Ткач Марія Семенівна, отримала від завідувача кафедри 150 анкет для соціологічного до­слідження на суму 86 (вісімдесят шість) гривень для проходження практики студентів III курсу спеціальності „Соціологія".

Підстава: наказ декана економічного факультету № 20 від 12. 06. 05.

 

17.06.05 (Підпис)

 

4. Рекомендована література:

 

1. Мацюк З., Станкевич Н. Українська мова професійного спілкування: Навчальний посібник.- К.: Каравела, 2005.-С. 267-270.

2. Шевчук С.В. Українське ділове мовлення. - К.: Літера, 2001.-С. 359,365

3.Зубков М.Г. Сучасна українська ділова мова.- К.: ЛТД, 2002.- С. 77, 115

4.Погиба Л.Г., Грибіниченко Т.О. Складання ділових паперів. Практикум.-К,: „Либідь”, 2002.- С. 143, 151

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)