АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичні завдання. 1. Посада: Інспектор регіонального відділу охорони пам’яток

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

1. Посада: Інспектор регіонального відділу охорони пам’яток.

Завдання: Приватною фірмою було здійснено реконструкцію будинку кінця ХІХ ст., який є пам»яткою архітектури. Якими міжнародними нормативними актами Ви будете керуватись для оцінки проведеної роботи?

2. Посада: Член польового комітету Інституту археології НАНУ.

Завдання: В ході інспекційної перевірки у Київській області Вами було виявлено місце несанкціонованих археологічних розкопок. В яких міжнародних правових актах і законах України передбачені норми для врегулювання відповідних порушень?

3. Посада: Співробітник відділу контролю Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей МКУ.

Завдання: Вами було виявлено, що музейні предмети, які відносяться до державної частини Музейного фонду України, незаконно перебувають на території іншої держави. На підставі яких формальних критеріїв, відповідно до норм міжнародної практики, може бути здійснене повернення цих предметів?

4. Посада: Головний зберігач музею.

Завдання: Музеєм організовується виїздна виставка творів живопису. Яким чином Ви організуєте порядок транспортування музейних предметів із врахуванням вимог їх збереження?

5. Посада: Молодший науковий співробітник краєзнавчого музею.

Завдання: Визначте можливі джерела і процес комплектування фондів Вашого музею.

6. Посада: Молодший науковий співробітник експозиційного відділу музею.

Завдання: Для організації виставки матеріальної культури давніх слов’ян експозиційним відділом музею було замовлено макет житла. До якого фонду на зберігання буде переданий цей макет?

7. Посада: Науковий співробітник НДІ пам’яткоохоронних досліджень.

Завдання: Вам необхідно написати історичну довідку на будинок ХІХ ст, який знаходиться в історичному центрі міста. Визначте порядок виконання цього завдання.

8. Посада: Молодший науковий співробітник експозиційного відділу музею

Завдання: Музей організовує виставку стародавньої порцеляни. Для представлення повної експозиції Вам необхідно взяти у приватної особи на тимчасове зберігання одну одиницю. Визначіть порядок дій для виконання цього завдання.

9. Посада: Співробітник відділу контролю Департаменту культурної спащини та культурних цінностей МКУ.

Завдання: Вам на узгодження був поданий проект ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки архітектури ХІХ ст. З урахуванням вимог яких міжнародних документів Ви будете розглядати запропонований проект?

10. Посада: Молодший науковий співробітник відділу фондів історико-архітектурного музею-заповідника.

Завдання: Ви знаходитесь у пошуковій мистецтвознавчій експедиції по збору пам»яток монументальної скульптури. Визначіть провідні риси пам’яток монументальної мистецтва, що вирізняють їх серед інших видів образотворчого мистецтва.

11. Посада: Методист відділу охорони нерухомих пам»яток історії та культури

Завдання: Ви приймаєте участь у підготовці каталогу монументальної скульптури за матеріалами музейних зібрань України. Визначте, у чому полягає специфіка розвитку монументальної скульптури Східної та Західної України?

12. Посада: Молодший науковий співробітник відділу фондів історико-архітектурного музею-заповідника.

Завдання: Ви знаходитесь у пошуковій мистецтвознавчо-художній експедиції по збору пам»яток монументальної скульптури. Визначте основні критерії відбору пам»яток монументальної скульптури.

13. Посада: Молодший науковий співробітник Центру пам’яткознавства та УТОПІК НАН України.

Завдання: Ви берете участь у підготовці каталогу з пам’яток монументального живопису. Визначіть основні критерії відбору пам’яток монументального живопису.

14. Посада: Молодший науковий співробітник експозиційного відділу музею.

Завдання: Ви готуєте виставку з історії державного устрою і суспільного життя України ХУІІ століття. Визначіть основні критерії відбору пам»яток історії державного устрою і суспільного життя.

15. Посада: Молодший науковий співробітник виставково-експозиційного відділу музею.

Завдання: Ви приймаєте участь у підготовці виставки «Посуд гуцулів». Визначте основні етапи створення експозиції зазначеної виставки.

16. Посада: Молодший науковий співробітник виставково-експозиційного відділу краєзнавчого музею.

Завдання: Ви берете участь у створенні експозиції, присвяченої природі краю. Визначте головні принципи експонування природних музейних матеріалів.

17. Посада: Молодший науковий співробітник відділу комплектування краєзнавчого музею

Завдання: Ви комплектуєте фонд музею пам’ятками виробництва і техніки. Визначіть критерії відбору пам»яток історії виробництва і техніки.

18. Посада: Молодший науковий співробітник археологічної експедиції.

Завдання: Ви готуєте матеріали з розкопок до здачі у фонди Інституту археології НАНУ. Яку необхідну документацію Ви повинні скласти?

19. Посада: Екскурсовод відділу екскурсійно-масової роботи музею.

Завдання: Ви у складі робочої групи працюєте над підготовкою тексту нової екскурсії. Визначіть та охарактеризуйте основні етапи підготовки екскурсії.

20. Посада: Молодший науковий співробітник Центру пам’яткознавства та УТОПІК НАН України.

Завдання: Ви працюєте над створенням каталогу музейних предметів з історії української державності. Визначіть основні критерії відбору пам»яток української державності.

  1. Посада: Співробітник відділу контролю Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей МКУ.

Завдання: 5 вересня поточного року було подано клопотання щодо отримання дозволу на тимчасовий вивіз виставки з фондів музею на експонування за межами України; Виставка відбудеться 25 вересня поточного року. На якіх підставах Ви відмовили у видачі свідоцтва на право вивезення культурних цінностей з території України?

  1. Посада: Заступник директора Музею.

Завдання: Вам необхідно отримати дозвіл на тимчасове вивезення виставки з фондів Вашого музею за межі України. Який перелік документів Ви подасте до відповідної служби?

23. Посада: Науковий співробітник НДІ пам”яткоохоронних досліджень.

Завдання: Перед Вами завдання - написати історичну довідку щодо будинку ХІХ ст., який знаходить у історичному центрі міста. Визначіть план Ваших дій.

24. Посада: Молодший науковий співробітник краєзнавчого обласного музею.

Завдання: Визначте можливі джерела і процес комплектування фондів Вашого музею.

25. Посада: Молодший науковий співробітник відділу фондів історико-архітектурного музею-заповідника

Завдання: Ви знаходитесь у пошуковій мистецтвознавчо-художній експедиції по збору пам»яток монументальної скульптури. Визначте основні критерії відбору пам’яток монументальної скульптури.

26. Посада: Молодший науковий співробітник виставково-експозиційного відділу музею

Завдання: Ви берете участь у підготовці виставки «Матеріальна культура українців». Визначте основні етапи створення експозиції зазначеної виставки.

27. Посада: Головний зберігач музею.

Завдання: Музеєм організовується виїздна виставка творів живопису. Яким чином Ви організуєте порядок транспортування музейних предметів із врахуванням вимог їх збереження?

28. Посада: Молодший науковий співробітник експозиційного відділу Національного музею історії України.

Завдання: Ви готуєте виставку з історії державного устрою і суспільного життя України ХУІІ століття. Визначіть основні критерії відбору пам»яток історії державного устрою і суспільного життя.

29. Посада: Співробітник відділу контролю Департаменту культурної спадщини та культурних цінностей МКУ.

Завдання: Вами було виявлено, що музейні предмети, які відносяться до державної частини Музейного фонду України, незаконно перебувають на території іншої держави. На підставі яких формальних критеріїв, відповідно до норм міжнародної практики, може бути здійснене повернення цих музейних предметів?

30. Посада: Молодший науковий співробітник відділу фондів історико-архітектурного музею-заповідника.

Завдання: Ви знаходитесь у пошуковій мистецтвознавчій експедиції по збору пам»яток монументальної скульптури. Визначіть провідні риси пам’яток монументального мистецтва, що вирізняють їх серед інших видів образотворчого мистецтва.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)