АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ШВИДКІ ЛАБОРАТОРНІ ТЕСТИ ДЛЯ ЕКСПРЕС-ДІАГНОСТИКИ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ

Читайте также:
  1. E. Швидкість зорової та слухової реакції
  2. II етап. Тести контрольних моментів
  3. А. 3. 6 Алгоритм діагностики та лікування ішемічна хвороба серця
  4. АДЕНОВІРУСНА ХВОРОБА
  5. АУТОіМУННі реакції / ХВОРОБИ
  6. Б. Для компьютерного тестирования
  7. Біологічна дія вібрації,вібраційна хвороба.
  8. Види швидкісних здібностей і фактори, які їх визначають
  9. Визначити втрати напору при русі рідини в трубі діаметром 40 мм, довжиною 600 м, із швидкістю 2,5 м/с. В’язкість рідини 1 Ст.
  10. Визначити дійсну швидкість витікання води з круглого отвору в тонкій стінці відкритої посудини
  11. Визначити дійсну швидкість витікання води з круглого отвору в тонкій стінці відкритої посудини
  12. Визначити швидкість руху повітря анемометром і кататермометром .

Мета: експрес-діагностика інфекційних хвороб.

Оснащення: гумові рукавички, захисні окуляри, спирт, пробірки (тільки для венозної крові або сироватки чи плазми), ланцети (для взяття цільної крові з пальця), центрифуга (тільки для плазми), годинник або таймер, тест-набори.

Методика: для експресного виявлення специфічних антигенів та антитіл досліджують суцільну кров (з вени чи з пальця) або сироватку та плазму крові.

Для відбору суцільної крові з пальця потрібно:

- помити руки пацієнта водою з милом або протерти змоченою у спирті ваткою;

- рухами від зап'ястя до кінчиків пальців розім'яти середній або безіменний пальці, не торкаючись місця проколу;

- проколоти шкіру стерильним ланцетом, витерти першу краплю крові;

- м'яко масажуючи палець, досягти утворення достатньої краплі крові;

- використовуючи піпетку, набрати нею приблизно 50 (мю) крові, при цьому необхідно уникати утворення бульок, та внести весь об'єм крові у зону S (лунку) тест-касети;

- можна вносити досліджувану суцільну кров з пальця шляхом стікаючої краплі: підвести палець пацієнта зверху зони S на касеті та капнути дві краплі крові у центр лунки або торкнутися стікаючою краплею безпосередньо центру лунки (S);

- суцільну кров з пальця необхідно дослідити негайно, не зберігаючи.

Для отримання сироватки необхідно зібрати кров у ємність без коагулянта, дати крові згорнутися, відділити сироватку якомога швидше, щоб уникнути гемолізу, і перенести її в окрему пробірку або флакон.

Для отримання плазми кров збирають у ємність з коагулянтом, потім після осідання формених елементів (центрифугуванням) відділяють плазму в окрему ємність.

Сироватку або плазму вносять у зону S на касеті. Зразки сироватки і плазми крові можуть зберігатися протягом 3-7 днів при температурі +2-8 ºС, для довготривалого зберігання – при температурі нижче -20 ºС. Перед тестуванням заморожені зразки розморожують та ретельно перемішують.

Суцільна венозна кров може зберігатися при температурі +2-8 ºС та використовуватися для тестування протягом двох днів.

У разі необхідності транспортування зразки упаковують згідно з відповідними санітарно-епідемічними вимогами.

Перед використанням касету, буфер та зразки необхідно витримати при кімнатній температурі стільки часу, щоб їх температура дорівнювала кімнатній (+15-25 ºС).

Відкрити запаяний пакет, витягнути тест-касету та розмістити на робочому столі горизонтально. Підготувати необхідне устаткування та протокол дослідження.

Для зразків суцільної крові з пальця: наповнити піпетку кров'ю та видавити приблизно 50 (мю) її у лунку S на касеті, після чого додати 1 краплю буфера (приблизно 40 мю) та зазначити час; використовуючи краплю крові, що падає з пальця, внести 2 краплі суцільної крові в центр лунки S на касеті, потім додати 1 краплю буфера та зазначити час.

Для зразків сироватки або плазми: тримаючи піпетку вертикально, внести 3 краплі сироватки або плазми (приблизно 75 мю) в лунку S на касеті та зазначити час.

Для зразків суцільної венозної крові: тримаючи піпетку вертикально, внести 2 краплі суцільної венозної крові (приблизно 50 мю) у лунку S на касеті, додати 1 краплю буфера (приблизно 40 мю) та зазначити час.

У всіх варіантах дослідження дочекатися появи червоної лінії або ліній. Результат зараховувати через 15 хвилин. Не можна брати до уваги результати після 20 хвилин.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)