АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Для уникнення ускладнень необхідно стежити за співвідношенням сили тиску реаніматора і пружності грудної стінки потерпілого

Читайте также:
  1. А. Атмосферного тиску 1 страница
  2. А. Атмосферного тиску 2 страница
  3. А. Атмосферного тиску 3 страница
  4. А. Атмосферного тиску 4 страница
  5. А. Атмосферного тиску 5 страница
  6. А. Атмосферного тиску 6 страница
  7. А. Атмосферного тиску 7 страница
  8. А. Атмосферного тиску 8 страница
  9. А. Атмосферного тиску 9 страница
  10. А. ОСНОВНІ ФОРМУЛИ, ЯКІ НЕОБХІДНО ВИКОРИСТАТИ
  11. Блок 1. Вступ до анатомії. Скелет людини: хребет, скелет грудної клітки, верхньої та нижньої кінцівок.
  12. Блок 3. Вчення про з’єднання кісток – артрологія. З’єднання кісток черепа, хребта, грудної клітки, грудного та тазового поясів.

Інтубація трахеї

 

Мета: забезпечення штучної вентиляції легень.

Оснащення: гумові рукавички, захисні окуляри, спирт, інтубаційна трубка, ларингоскоп, анестезіологічні щипці.

Методика: інтубація трахеї виконується через рот (оротрахеальна) або через ніс (назотрахеальна) за допомогою ларингоскопа під контролем зору. Використовують два положення: перше – класичне положення Джексона, друге – покращене положення Джексона, яке полегшує інтубацію і попереджає травмування слизової оболонки гортані.

Перед введенням ларингоскопа необхідно пальцями розвести губи, щоб попередити їх пошкодження в результаті притиснення клинком до зубів. Ларингоскоп необхідно тримати в лівій руці, відтісняючи клинком язик вліво і вгору. Кінець клинка просувають до язиково-надгортанної складки, потім припіднімають корінь язика разом з надгортанником і відводять догори. Голосова щілина при глибокій м’язовій релаксації має трапецієподібну чи трикутну форму. Трубку вводять під контролем зору в трахею і просувають уперед до зникнення за голосовими зв’зками всієї надувної муфти, а за її відсутності кінець трубки просувують на 3-5 см нижче голосової щілини.

Для контролю за правильністю інтубації необхідно натиснути на грудну клітку хворого, при цьому повинен визначатися потік повітря, що виходить з інтубаційної трубки. Потім за допомогою мішка наркозного апарата необхідно виконати вдування газової суміші в легені хворого. Рівномірне розширення грудної клітки, поява дихальних шумів над обома легенями, потік повітря, що виходить з інтубаційної трубки у фазі видоху, свідчать про правильно проведену інтубацію трахеї.

В
Г
Б
А

Ж
Д

 

Мал. 16 - Інтубації трахеї. Положення голови – (А) класичне, (Б) покращене. Положення вигнутого клинка ларингоскопа (В). Положення інтубаційної трубки в трахеї (Г). Проведення інтубації без ларингоскопа (Д). Інтубація трахеї через ніс (Ж)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)