АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Шкірна алергічна проба з орнітином

Читайте также:
  1. Азопірамова проба.
  2. б) бензидиновая проба на кровь
  3. Внутрішньошкірна діагностична проба на індивідуальну чутливість до антибіотиків
  4. ІНСПЕКТУВАННЯ ( АПРОБАЦІЯ) СОРТОВИХ
  5. Кожная аллергическая проба
  6. Кожный туберкулиновый тест (проба Манту )
  7. КОМІРНЕ ІНСПЕКТ УВАННЯ (АПРОБАЦІЯ)
  8. Накожная градуированная проба Пирке.
  9. Ортостатична проба
  10. ПОЛЬОВЕ ІНСПЕКТ УВАННЯ (АПРОБАЦІЯ)
  11. Прижизненная проба на амилоид
  12. Проба з пероксидазою

Алерген вводять внутрішньошкірно по середній лінії внутрішньої поверхні правого передпліччя, контрольний препарат вводять внутрішньошкірно у ліве передпліччя.

Результат оцінюють через 24 години. Через 6 год після введення на місці ін’єкції утворюється червона пляма, яка в місці введення контрольного препарату поступово згасає і через 18-24 год повністю зникає. При позитивній реакції в місці введення специфічного алергену відмічаються гіперемія та інфільтрат, який виступає над шкірою.

Оцінка проби: інфільтрат розміром 0,3х0,5 см (+), 0,5х1,0 см (++), 1,0х3,0 см (+++), 2,0х4,0 см (++++). Позитивна реакція з’являється з перших днів захворювання і тримається не менше 3 міс. від початку захворювання.

 

Шкірна алергічна проба з алергеном токсоплазми (для діагностики токсоплазмозу)

Для постановки проби використовують токсоплазмін.

Вимірюють розміри почервоніння та інфільтрату впродовж і впоперек. Позитивною реакцію вважають у тому випадку, якщо через 48 год після ін’єкції діаметр ділянки почервоніння та інфільтрату був не менше 5 мм; різко позитивною – 15-30 мм, слабо позитивною – 5-10 мм; негативною – менше 5 мм. При позитивній реакції можуть спостерігатися гарячка, збільшення лімфовузлів. Ці прояви тримаються 3-5 днів і потім зникають безслідно.

 

Шкірна алергічна проба з туберкуліном (при туберкульозі)

Вводиться доза 2 туберкулінові одиниці, що містяться в 0,1 мл стабілізуючого розчинника. Результат оцінюється через 72 год.

Реєструють діаметр папули впоперек. Зону гіперемії при цьому не враховують. При розмірі папули 0-1 мм в діаметрі реакція вважається негативною, 2-4 мм – сумнівною, а 5 мм і більше – позитивною. Використовується з метою відбору контингенту для ревакцинації, діагностики туберкульозу.

 

Шкірна алергічна проба з тулярином (при туляремії)

Для постановки шкірної проби при туляремії використовують два види алергену: ’’тулярин для нашкірного використання’’ і ’’тулярин для внутрішньошкірного використання’’. Внутрішньошкірну пробу з тулярином проводять за загальною методикою.

При позитивній реакції на місці введення тулярину вже через 4-10 год виявляються гіперемія та набряк. Реакція враховується через 24-48 годин.

Нашкірну пробу проводять у середній третині зовнішньої поверхні плеча. Ділянку шкіри протирають спиртом, ампулу ретельно збовтують та наносять краплю тулярину на підготовлену ділянку шкіри. Віспощеплюючим пером через нанесену краплю роблять на шкірі 2 паралельні насічки довжиною 8-10 мм на відстані 4-5 мм; пласкою поверхнею пера краплю втирають у насічки. У випадку позитивної реакції навколо насічок через 24 год з’являються почервоніння та набряк шкіри, які досягають максимуму через 48-72 год. Реакцію враховують через 48 год.

Реакцію вважають позитивною при розмірах реагуючої ділянки шкіри 0,5 мм (впоперек зроблених насічок) та більше або при наявності вздовж насічок явного почервоніння та набряку (валика).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)