АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Майстер автозмісту

Читайте также:
  1. Вчитель не повинен боятися конфлікту, а опановувати технологію поведінки у конфліктній ситуації і майстерність її розв'язання.
  2. Електрообладнання, пароводяне господарство майстерні
  3. Значення k для різних приміщень сільськогосподарських ремонтних майстерень
  4. Майстер діаграм
  5. Майстерності важливим є не тільки природне обдарування, але й наполеглива праця.
  6. Мовну майстерність.
  7. Образотворче мистецтво. З клас. «У майстернях художників»
  8. Педагогічна творча майстерня
  9. Пересувна майстерня для ремонту речового майна ПРМ – Р2
  10. ПОЛІГРАФІЧНА МАЙСТЕРНІСТЬ ТА НАСТУПНІСТЬ ТВОРІВ ФЕДОРОВА
  11. Призначення й будова речової ремонтної майстерні

Для створення презентації будь-яким способом необхідно:

1. У відкритому вікні додатка PowerPoint вибрати команду Файл/Створити, в області задач відкриється панель Створення презентації.

 

 

2. При створенні презентації за допомогою майстра автозмісту, потрібно в області задач вибрати команду «З майстра автозмісту», що дозволяє створити набір слайдів визначеного формату на обрану тему.

3. На першому кроці роботи майстра відображається вікно майстра з вступною інформацією зі створення нової презентації, у якому варто натиснути кнопку Далі.

 

 

4. Другий крок припускає вибір одного зі стандартних видів презентації, що визначають її основну ідею і зміст (доповідь, навчальний курс і т.д.).

 

 

5. На наступному етапі необхідно визначити спосіб виводу презентації (стиль), наприклад, презентації на екрані або презентації в Інтернеті.

 

6. Потім варто вказати заголовок презентації, а також вибрати об'єкти, що будуть розміщатися на кожнім слайді (нижній колонтитул, № слайда, дата останньої зміни).

7. Останнє вікно майстра містить інформацію про те, що всі необхідні дані зазначені. Для завершення роботи зі створення презентації варто натиснути кнопку Готово, після чого буде створена нова презентація, що буде відображатися в режимі Звичайний. Назва слайда, презентації з'являється на панелі слайдів. Повна презентація, включаючи текстові заповнювачі, що є на кожнім слайді, відображаються на панелі структури ліворуч у вікні PowerPoint.

 

 

8. Тепер можна приступити до роботи з презентацією, заміщаючи текстові заповнювачі на слайдах потрібними зведеннями. Для цього потрібно клацнути лівою клавішею миші в текстовому полі і ввести новий текст.

Шаблон оформлення

У PowerPoint існує два види вбудованих шаблонів – шаблони презентації і шаблони оформлення, що базуються на зразку слайдів і зразку заголовків. При роботі з майстром автозмісту використовується шаблон презентації. Цей шаблон містить у собі набір слайдів по стандартних видах презентацій, а слайди містять у собі як дизайн (форматування слайда), так і зразки слайдів, що містять текстові заповнювачі.

 

 

Що стосується шаблона оформлення, то в ньому утримуються тільки засоби форматування слайдів презентації, тобто з його допомогою можна призначити тільки стиль слайда, а розмітку слайдів треба здійснювати за допомогою панелі «Розмітка слайдів» в області задач. Іншими словами шаблони оформлення – це шаблони, що являють собою набір параметрів шрифтів, використовуваних у слайдах, колір фону, колірні схеми слайдів презентації т.д.

 

Щоб приступити до створення нової презентації, використовуючи шаблон оформлення, необхідно:

1. Завантажити додаток PowerPoint. За замовчуванням PowerPoint відкривається в режимі Звичайний. Тобто у вікні додатка буде відображатися титульний слайд у режимі Звичайний, в області Структури/Слайди з'явиться ескіз першого слайда, а в області задач буде відображатися панель «Приступаючи до роботи».

2. Потім необхідно виконати команду Файл/Створити, у результаті чого в області задач з'явиться панель «Створення слайда».

3. Далі на панелі «Створення слайда» потрібно вибрати команду «Із шаблона оформлення», і в області задач з'явиться панель «Дизайн слайда». У розділі «Застосувати шаблони оформлення» представлені всі шаблони оформлення, що являють собою засоби форматування слайдів. Для призначення стилю титульному слайдові необхідно клацнути на необхідний шаблон в області задач. Таким чином, буде відформатований перший слайд із застосуванням обраного шаблона оформлення.

4. Тепер можна редагувати відформатований слайд заголовка.

5. Після цього можна створити наступний слайд, клацнувши на піктограмі «Створити слайд» на панелі інструментів. В області слайдів з'явиться другий слайд у стилі першого слайда, а в області задач відкриється панель «Розмітка слайда», за допомогою якої можна призначити розмітку другому слайдові, використовуючи макети тексту, макети вмісту або макети тексту і вмісту.

6. Аналогічно створюються наступні слайди презентації.

Слід зазначити, що шаблон оформлення може бути застосований не тільки до створюваного, але і до вже наявної презентації. Для цього варто відкрити необхідну презентацію і потім скористатися командою Формат/Оформлення слайда. Після вибору потрібного шаблона в області задач варто натиснути кнопку ОК, щоб він був застосований до всіх слайдів відкритої презентації.

Нова презентація

Створення нової презентації без дизайну і розмітки слайдів, тобто без застосування вбудованих шаблонів презентації й оформлення є складною задачею. Цей спосіб створення презентації варто використовувати лише в тому випадку, коли користувач ясно уявляє собі зовнішній вигляд створюваної презентації, а також формат слайдів, що будуть входити в її склад.

Для створення нової (порожній) презентації необхідно:

1. У відкритому додатку PowerPoint виконати команду Файл/Створити, а в області задач вибрати команду «Нова презентація». У результаті цих дій в області задач відкриється панель «Розмітка слайда».

2. Для створення презентації на базі порожнього слайда необхідно клацнути на порожній слайд у розділі «Макети вмісту» панелі «Розмітка слайда». Титульний слайд, що відображався в головному вікні додатка, очиститься і стане порожнім.

3. Далі можна самостійно вводити на порожній слайд: текст, малюнки, таблиці, діаграми, звуки і т.д., а також самостійно розробити дизайн слайда.

 

 

Для створення слайдів нової презентації можна також застосувати типову розмітку слайдів (макети тексту, макети вмісту і т.д.), що здійснюється за допомогою команд на панелі «Розмітка слайдів» в області задач.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)