АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 4. Методика перевірки, повторення та узагальнення знань учнів

Читайте также:
  1. I. ПРОБЛЕМА И МЕТОДИКА ИССЛЕДОВАНИЯ
  2. II. Актуалізація опорних знань і вмінь учнів
  3. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  4. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ
  5. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ, ВИВЧЕННЯ НОВОГО
  6. III. Метод, методика, технология
  7. IV. ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ УЧНІВ
  8. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  9. V. Актуалізація опорних знань учнів.
  10. V. КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ
  11. V. Критерії підсумкового оцінювання ЗНАНЬ
  12. VІ. Закріплення знань, умінь та навичок.

Мета: Оволодіння методикою перевірки, повторення та узагальнення знань учнів; способами та прийомами оцінювання результатів навчальної діяльності учнів.

Обладнання: Програма, підручник, зошит для конспектування, кольорові ручки, олівець.

 

Запитання та завдання на випередження:

1. Користуючись навчальною програмою та підручником, оберіть тему за якою передбачені урок узагальнення та систематизації або тематична атестація.

2. Опрацюйте статтю С. Терно «Методика укладання та використання тестових завдань» і на її підставі розробіть по одному завданню до кожної групи тестів.

Хід роботи:

1. Фронтальна бесіда за планом:

1. Зміст та методика перевірки знань та умінь учнів.

2. Форми та прийоми перевірки знань та умінь учнів.

3. Форми та прийоми закріплення під час уроку історії. Оцінка результатів уроку.

4. Форми та прийоми повторення та узагальнення навчального матеріалу при вивченні історії.

5. Структура та зміст повторювально-узагальнюючого уроку. Тематична атестація.

2. Завдання для самостійного виконання:

1. Продовжуючи роботу над другим завданням на випередження, розробіть один варіант тестового завдання для тематичної атестації за вибраною вами темою. Умова: тест повинен складатися із п’яти альтернативних завдань; двох завдань на встановлення послідовності; двох завдань на встановлення відповідності; двох завдань з кількома варіантами відповіді; одного завдання з пропусками; одного завдання із стислою формою відповіді; одного завдання із вільною формою відповіді.

2. Розробіть шкалу оцінювання розробленого вами тестового завдання.

Література:

1. Пометун О., Фрейман Г. Методика навчання історії в школі / О. Пометун, Г. Фрейман – К: Генеза, 2005. – 328 с.

2. Баханов К. Професійний довідник вчителя історії / К. Баханов. – Х.: Видав. група «Основа», 2011. – 239 [1] с.: табл. – (Серія «Професійний довідник»).

3. Баханов К. Тематичне оцінювання навчальних досягнень учнів з історії: компетентісно-орієнтований підхід / К. Баханов // Історія в школах України. – 2004. – № 6. – С. 19–25.

4. Терно С. Методика укладання та використання тестових завдань / С. Терно // Історія в сучасній школі. – 2012. – № 1. – С. 42–47.

5. Гісем Н. Тестові технології у процесі навчання історії в 7 класі / Н. Гісем // Історія в школах України, 2011. – № 2–3. – С. 23–32.

6. Власов В. Як перевірити та оцінити історичну компетентність учнів (до концепції контрольних робіт. Державно підсумкова атестація з історії України) / В. Власов // Історія в школах України, 2010. – № 4. – С. 3–17.

7. Власов В. Урок тематичного оцінювання навчальних досягнень учнів з історії: що і як оцінювати / В. Власов // Історія в школах України. – 2003. – № 2. – С. 11–15.

8. Власов В. Як перевіряти вміння локалізувати факти та об’єкти на карті в процесі підготовки до ДПА та ЗНО з історії України / В. Власов // Історія та суспільствознавство в школах України: теорія та методика навчання, 2012. – № 8. – С. 20–37.

9. Власов В. Як перевіряти вміння локалізувати факти та об’єкти на карті в процесі підготовки до ДПА та ЗНО з історії України / В. Власов // Історія та суспільствознавство в школах України: теорія та методика навчання, 2012. – № 12. – С. 31–42.

10. Приходько А. Тестове оцінювання на уроках історії [на прикладі теми «Українськв землі у складі Великого князівства Литовського та інших держав (друга половина XIV – XV ст.) з курсу історії України (7 кл.)] /А. Приходько // Історія в школі. – 2008. – № 2. – С. 6–12.

11. Журин И. А. Тематический контроль и рейтинговая система оценки знаний учащихся / И. А. Журин // Преподавание истории в школе. – 2008. – № 4. – С. 10–13.

12. Суспільстознавство в школах України: теорія та методика навчання, 2012. – № 8. – С. 20–37.

13. Фідія О. Цивілізації Стародавнього Сходу: Давній Єгипет (Практикум з історії стародавнього світу). Всесвітня історія. 6 клас / О. Фідія // Історія в школах України. – 2006. – № 6. – С. 49–56.

14. Худобець О. Вікторина з історії стародавнього світу. Всесвітня історія. 6 клас / О. Худобець // Історія в школах України. – 2006. – № 3. – С. 36–37.

15. Гора П. В. Повышение эффективности обучения истории в средней школе / П. В. Гора. – М.: Просвещение, 1988. – 208 с.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)