АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

РОЗРАХУНКОВІ ЗАДАЧІ

Читайте также:
  1. III. ЗАДАЧІ
  2. III. Задачі
  3. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  4. VII. Вирішіть задачі:.
  5. Б. Задачі для самоконтролю
  6. Б. Задачі для самоконтролю
  7. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.
  8. Вихідні дані для транспортної задачі
  9. Вихідні дані до задачі 1
  10. Вихідні дані до задачі 2
  11. Гідрогеологічні задачі – це математичне формулювання проблем фільтрації, масопереносу та вологопереносу.
  12. Дати порівняльний економічний аналіз задачі 1 та задачі 2 за результатами оптимізації. Визначити кращу модель.

Задача 1.

Проекти В і С мають однакові витрати, результати та тривалість життєвого циклу. Норма дисконту становить 10 %. Необхідно порівняти значення чистого дисконтованого доходу обох проектів і вибрати кращий з них. Вихідні дані та розв’язання прикладу для проектів В і С наведені в табл. 1.

 

Таблиця 1.

Рік існування проекту Вихідні дані розв’язання прикладу для проекту В     Вихідні дані розв’язання прикладу для проекту С  
Витрати, тис. грн.. Грошові нагородження, тис. грн.   Витрати, тис. грн.. Грошові нагородження, тис. грн.
1-й          
2-й          
3-й          
4-й          
5-й          
Разом          

 

 

Задача 2.

Проекти В і С мають однакові витрати, результати та тривалість життєвого циклу. Норма дисконту становить 10 %. Необхідно порівняти значення коефіцієнту ефективності інвестицій та терміну окупності обох проектів і вибрати кращий з них. Вихідні дані та розв’язання прикладу для проектів В і С наведені в табл. 1 (див. табл. до задачі 1).

 

Задача 3.

Проекти В і С мають однакові витрати, результати та тривалість життєвого циклу. Норма дисконту становить 10 %. Необхідно порівняти значення індексу рентабельності інвестицій обох проектів і вибрати кращий з них. Вихідні дані та розв’язання прикладу для проектів В і С наведені в табл. 1 (див. табл. до задачі 1).

Задача 4.

Проекти В і С мають однакові витрати, результати та тривалість життєвого циклу. Норма дисконту становить 10 %. Необхідно порівняти значення дисконтованого коефіцієнту ефективності інвестицій обох проектів і вибрати кращий з них. Вихідні дані та розв’язання прикладу для проектів В і С наведені в табл. 1 (див. табл. до задачі 1).

Задача 5.

Розглянемо проект будівництва котеджів «timeshare». З метою спрощення припустимо, що в реалізації цього проекту беруть участь два учасники: компанія А, що має земельну ділянку та права на її забудову, і компанія В, що розглядає можливість укладення з компанією А контракту на будівництво. Умовами контракту передбачається, що компанія А надасть компанії В земельну ділянку, необхідну проектну документацію, а також бере на себе витрати, пов’язані з оформленням цих документів. Крім того, компанія А відповідає за організацію та рекламу. Компанія В бере на себе витрати, пов’язані з будівництвом. Прибутки від продажу квартир мають бути розподілені так: 20 % котеджів безплатно передається муніципалітету міста, до 40 % одержують учасники проекту. Необхідну інформацію для розрахунку стійкості проекту наведено в табл. 2.

Таблиця 2

Вихідна інформація

Показник Варіант
базовий найнебезпеч-ніший
Ринкова вартість 1 м2    
Організаційні витрати компанії    
Витрати на рекламу    
Витрати на проектну документацію    
Вартість будівництва 1 м2    

Загальна площа котеджів 1000 м2; оцінка вартості земельної ділянки – 200 тис грн.

Треба здійснити обчислення: для базового варіанта: ЧДД Аі ЧДД Вта для найнебезпечнішого варіанта: ЧДД Аі ЧДД В.

Задача 6.

Останній дивіденд, виплачений по акції, складав 150 тис. грн. Компанія постійно збільшує суму кожного року виплачуваних дивідендів на 10%. Норма текучої доходності акцій даного типу складає 20% за рік. Визначити текучу ринкову вартість акції.

Задача 7.

Визначити реальну майбутню вартість інвестованих коштів при умові, що об’єм інвестицій – 200 млн.грн.; період інвестування – 2 роки; використовувана ставка процента з врахуванням інфляції – 30% за рік; очікуваний темп інфляції за рік – 20%.

Задача 8.

Визначити теперішню вартість капіталу і суму дисконту по складним процентам за 1 рік при умові, що майбутня вартість капіталу визначена в розмірі 1000 грн, використана для дисконтування ставка складного процента складає 20% за квартал.

Задача 9.

На фондового ринку пропонується до продажу облігація однієї із компаній по ціні 90 тис. грн. за одиницю. Вона була випущена терміном на 3 роки, до погашення залишилось 2 роки. Її номінал при випуску визначений в 100 тис. грн. Процент виплати по облігації здійснюється 1 раз в рік по ставці 30% до номіналу. З урахуванням рівня ризику даного типу облігацій норма її текучої дохідності приймається в розмірі 35% за рік. Необхідно визначити текучу ринкову вартість облігації і її відповідність ціні продажу.

Задача 10.

Облігація внутрішнього місцевого займу номіналом в 100 тис. грн. реалізується за ціною 67,5 тис. грн. Погашення облігації заплановано через 3 роки. Норма текучої дохідності по облігаціям такого типу складає 16%. Необхідно визначити очікувану дохідність по облігації і її відповідність текучій нормі дохідності облігацій такого типу.

Задача 11.

Необхідно визначити текучу ринкову вартість облігації внутрішнього займу і зрівняти її з ціною продажу, при умові, що облігація внутрішнього займу номіналом в 100 тис. грн. реалізується за ціною 67,5 тис. грн.. Погашення облігації заплановано через 3 роки. Норма текучої дохідності по облігаціям такого типу складає 16%.

Задача 12.

Облігація номіналом 200 тис. грн. реалізується на ринку за ціною 225 тис. грн. Ставка кожного року начислення процентів по ній (купонна ставка) складає 40 %. Норма текучої дохідності по облігаціям такого типу складає 35%. Необхідно визначити очікувану текучу дохідність по облігації, порівнявши її з нормою текучої дохідності.

Задача 13.

Облігація компанії номіналом в 100 тис. грн. реалізується на ринку за ціною 67,5 тис. грн. Погашення облігації і разова виплата суми процента по ній по ставці 20% передбачені через 3 роки. Норма текучої дохідності по облігаціям такого типу складає 35%. Необхідно визначити очікувану текучу дохідність і ринкову вартість даної облігації.

Задача 14.

Придбана інвестором акція передбачається інвестору перспективною і намічена ним до використання на протязі довгого періоду. На слідуючі 5 років ним складений прогноз дивідендів. В перший рік сума дивідендів складе 100 тис. грн., а в слідуючі роки буде кожен рік зростати на 20 тис.грн. Норма текучої дохідності акцій даного типу складе 15% за рік. Необхідно визначити текучу ринкову вартість акції.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)