АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Протокол лабораторного дослідження проб ґрунту

Читайте также:
  1. III. Принятие решения, заполнение протоколов и комментарии
  2. III.Результати дослідження
  3. А. Чандлер, Дж. Томсон, П. Лоуренс, Дж. Лорш і дослідження впливу зовнішнього середовища на організацію.
  4. А.2.3 ПРотокол медичної допомоги
  5. Адрес заведения, которое заполнило протокол ___________________________________________________
  6. Акты, протоколы. Состав реквизитов акта и протокола. Расположение реквизитов на бланке А4. Требования к оформлению акта и протокола. Придание документу юридической силы.
  7. Аналіз та інтерпретація результатів дослідження
  8. Аналітичні прцедури для визначення основних тенденцій стану та руху об’єкту дослідження.
  9. Б) Организация и задачи сети наблюдения и лабораторного контроля.
  10. Бактеріоскопічне дослідження харкотиння – метод виявлення туберкульозу
  11. Бібліографічний апарат наукового дослідження
  12. Біомаса поверхні суші, ґрунту та Світового океану.

Проби відібрані з 2-х пробовідбірних майданчиків розміром 10х10 м кожна. Один з майданчиків закладений на досліджуваному полі цукрових буряків, інший – на полі, яке у сезоні 2006 року знаходилось під чистим паром і ніколи раніше не оброблялось ПХП. З кожного пробовідбірного майданчика методом „конверта” відібрані точкові проби ґрунту для хімічного і бактеріологічного (з дотриманням вимог стерильності) досліджень, проби відбирались пошарово з глибини 0-5 і 5-20 см, для гельмінтологічного дослідження – відповідно 0-5 і 5-10 см. Кожна об’єднана проба для хімічного аналізу складена з 5 точкових проб і важить 1,5 кг, для гельмінтологічного аналізу – з 10 точкових проб і важить 1,0 кг, для бактеріологічного аналізу складено 10 об’єднаних проб, кожна з 3-х точкових, масою 200 г. Проби для хімічного та гельмінтологічного аналізів вміщені в паперові пакети, для бактеріологічного – в стерильні склянки. Кожна об’єднана проба має супроводжувальний бланк, де вказано, що відбір здійснено 10 березня 2007 року о 10 год. 00 хв. У лабораторію досліджувані і контрольні проби доставлені того ж дня о12 год. 00 хв. Усі проби одрази зважені, ретельно перемішані, просіяні. Підготовка проб для бактеріологічних досліджень проведена з дотриманням вимог стерильності.

Дані лабораторного дослідження проб ґрунту з дослідної ділянки (поля цукрового буряку) і контрольної ділянки (грунт, що не оброблявся ПХП):

Показники Дослідна ділянка Контрольна ділянка
0-5 см 5-20 см 0-5 см 5-20 см
Вміст фізичної глини, %        
Вміст фізичного піску, %        
Поліхлорпінен, мг/кг* 2,5 2,4 сліди сліди
Хлориди, мг/100 г        
Азот амонійний, мг/100 г 0,1 0,2 0,2 0,4
Азот нітритів, мг/100 г 0,2 0,4 0,2 0,3
Азот нітратів, мг/100 г 0,1 0,2 0,2 0,3
Санітарне число Хлєбнікова 0,98 0,99 0,98 0,99
Титр БГКП 1,0 1,0 1,0 1,0
Титр анаеробів 1,0 1,0 1,0 1,0
Число личинок і лялечок мух        
Число яєць геогельмінтів у 1 кг        

* - ГДК ПХП 0,5 мг/кг

 

 

16. Викладач гуманітарного вузу, жінка, 40 років, величина основного обміну 1330 ккал. Визначте коефіцієнт фізичної активності, розрахуйте добові енерговитрати, потребу в основних харчових речовинах (білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини), обґрунтуйте оптимальний режим харчування.

17. Добові енерговитрати провізора (чоловік, 25 років) 2500 ккал. За даними меню-розкладки за тиждень, у середньому в добовому раціоні білків 110 г, жирів 95 г, вуглеводів 405 г. Розрахуйте фактичну калорійність раціону провізора та його потребу в харчових речовинах. Зробіть висновок про адекватність харчування індивідууму, у разі необхідності надайте гігієнічні рекомендації.

 

19.У відібраній аспіраційним методом пробі повітря визначте концентрацію шкідливої речовини і оцініть ступінь забруднення повітря виробничого приміщення. Для визначення концентрації йоду в повітрі асистентської аптеки відібрана проба повітря об’ємом 4 л. Кількість йоду в об’ємі повітря, що досліджується, складає 0, 002 мг, температура повітря в приміщенні 20°С, атмосферний тиск 758 мм рт. ст. Гранично допустима концентрація йоду в повітрі робочої зони 1 мг/3.

20. У мийній аптеки, вікна якої орієнтовані на захід, визначено, що температура повітря складає 26°С, радіаційна температура 28°С, відносна вологість повітря 82%, швидкість руху повітря 0,1 м/с. Назвіть прилади, що необхідні для визначення параметрів мікроклімату, дайте гігієнічну оцінку мікроклімату виробничого приміщення аптеки, охарактеризуйте шляхи тепловіддачі працівників і надайте необхідні гігієнічні рекомендації.

21. Основні технологічні процеси у ході виробництва синтетичних готових лікарських форм проходять у кілька етапів. Перший етап – підготовчий, що передбачає зберігання і переробку сировини рослинного, тваринного, мінерального походження. Сировина підлягає процесам дроблення, подрібнення, розмішування, перетирання на ситах частково на механізованих лініях, частково застосовується ручний труд. Другий етап – основний, це виготовлення лікарських препаратів. Використовують різні хімічні реакції, які протікають у реакторах (хлораторах, сульфаторах тощо).У ході процесів центрифугування і фільтрації відбувається розділ суспензій на тверді і рідкі фази, що супроводжується виділенням у повітря робочої зони сировини, побічних, проміжних і готових продуктів. Також проводиться висушування, випарювання, конденсація готової продукції за допомогою барабанних сушарок. Використовуються механізовані виробничі лінії, але технологічний процес недостатньо герметизований, а процеси завантаження і відвантаження передбачають ручний труд. Третій етап – фасування і пакування лікарських форм, як правило, кількох. Використовуються механізовані виробничі лінії, а також ручний труд. Дайте гігієнічну оцінку умов праці під час виробництва синтетичних готових лікарських форм, класифікуйте всі шкідливі і небезпечні виробничі фактори, що мають місце на кожному етапі виробництва. Назвіть професійні захворювання, що можуть виникнути на данному виробництві, розробіть програму профілактичних заходів.

22.Дайте гігієнічну оцінку санітарно-технічного обладнання аптеки.

Під час санітарного обстеження санітарно-технічного обладнання аптеки встановлено наступне: природне освітлення передбачене в усіх приміщеннях аптеки, за винятком матеріальних. Орієнтація вікон виробничих приміщень – східна, адміністративних і санітарно-побутових – західна. Кут падіння світла на робочому місці асистента 15°, КПО в асистентській, асептичній 1,5%, в інших приміщеннях 1%. Джерелом штучного освітлення є люмінесцентні лампи і лампи розжарювання. Комбінована система штучного освітлення передбачена на робочих місцях асистентів, провізора-аналітика, завідувача аптеки і бухгалтера. Штучна освітленість в асистентській асептичній, кімнаті провізора-аналітика 240 лк (люмінесцентні лампи), у відділу ручного продажу залу обслуговування населення 300 лк (люмінесцентні лампи), у мийній (лампи розжарювання) 55 лк. Вентиляція в усіх приміщеннях природна, за рахунок фрамуг і внутрішньо стінних каналів, крім мийної і дистиляційно-стерилізаційної, де влаштована штучна припливно-витяжна вентиляція (+3 -2). У мийній над ваннами є витяжний зонт, але обладнання не працює. Температура повітря в мийній і дистиляційно-стерилізаційній становить 24°С, в залі обслуговування 22 °С, в інших приміщеннях 20 °С, відносна вологість повітря в мийній і дистиляційно-стерилізаційній становить 88%, в інших приміщеннях 45-60%, швидкість руху повітря в приміщеннях аптеки – 0,1 м/с.

23. Визначте ступінь важкості і напруженості праці провізора, який працює у залі обслуговування в аптеці (перший стіл).

24. Намалюйте схематично генеральний план аптеки V категорії, що відповідає гігієнічним вимогам.

25. Зобразите схематично внутрішнє планування виробничої аптеки, що відповідає гігієнічним вимогам.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)